Aantal positief geteste personen weer boven de 20.000

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags:
11 augustus 2021

Na een gematigde daling en stabilisatie van het aantal positief geteste personen, is er weer een stijging gerapporteerd. Waren er dinsdag nog 19.843 nieuwe besmettingen (inclusief 398 in gevangenissen en 21 uit het buitenland) en 235 doden, vandaag zijn er 21.038 nieuwe bestemmingen (inclusief 173 in gevangenissen) en 207 nieuwe doden.

De Delta-variant van Covid-19 is daar waarschijnlijk de oorzaak van. Deze variant is in Thailand nu dominant geworden en is gevonden in 76 van de 77 provincies, dat heeft het Department of Medical Sciences (DMS) gisteren bekend gemaakt.

DMS-directeur-generaal Supakit Sirilak zei gisteren dat de Delta-variant de dominante variant blijft in Bangkok, ze is gevonden in 92 procent van de besmettingen tegen 4,6 procent van de Alpha-variant. De Delta-variant wordt ook in andere provincies geregistreerd als 83 procent van de gevallen, terwijl 16 procent de Alpha-variant is. Alleen in de provincie Suphan Buri is de Delta-variant nog niet gevonden.

Supakit richt zich ook tot mensen die hun immuunstatus na vaccinatie delen op de sociale media; hij zegt dat het geen zekere manier is om de werkzaamheid van een vaccin aan te geven bij het omgaan met de Delta- of Beta-varianten: “Het is gewoon de algehele immuunstatus; elke laboratoriumtest tekent verschillende resultaten op. Bovendien heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) nog niet het juiste niveau van immuniteit bepaald om het virus efficiënt te voorkomen.”

Bron: Bangkok Post

10 reacties op “Aantal positief geteste personen weer boven de 20.000”

 1. Gerard zegt op

  We kunnen er over blijven praten maar : zolang er te weinig vaccins gezet zijn gaat het aantal besmettingen niet omlaag.
  Het is zo wie zo moeilijk : kijk naar Israel ook daar veel vaccins gezet lopen de besmettingen op.
  Voor Thailand wordt het een lange weg : zij krijgen niet zoveel vaccins als het rijkere Westen nu.
  En de Chinese Vaccins zijn niet goed dat weten de Thai ook ( maar net zoals bij ons met de Astra Zeneca )
  staat de Regering onder druk en geven ze ook nu deze vaccins bij gebrek aan andere.

  • fred zegt op

   Besmettingen op zich betekenen niet veel (meer). Moest dit niet zo zijn dan zouden met 20.000 besmettingen per dag de straten al lang bezaaid moeten zijn met lijken . Moest men de mensen niet testen dan zou 99,9 % zelfs niet weten dat ze besmet zijn. Trouwens ook gevaccineerde kunnen evengoed nog positief testen.

   In België zitten we nu nog in verhouding aan datzelfde aantal besmettingen ondanks de hoge vaccinatie graad. Bijna 2000 per dag op een 7 x kleinere bevolking. Reken zelf maar uit. Zelfde cijfers als Thailand.

   Het enige wat die vaccins bijbrengen is dat ze er toe bijdragen dat vnml zieke of zeer zwakke of oude mensen niet meer sterven aan het virus of toch dat de kans veel kleiner is ze er aan bezwijken.
   Maar dat neemt uiteraard niet weg dat iedereen die de kans krijgt beter dat vaccin neemt

   Voor de gezonde jonge mensen is het niet meer dan een zware verkoudheid. Enkel mensen met een immuniteitsprobleem lopen enig risico. Het is een virus met een mortaliteitsgraad van rond de 0,1 %.
   Maar een golf van hysterie heeft zich meester gemaakt van de wereld. En deze hysterie lijkt meer en meer sommige regimes heel goed uit te komen. Een bange mens is een makke mens.

   Deze angstporno wordt alle dagen in de hand gewerkt door media en allerhande kanalen. Dit gaat al lang louter niet meer over een gezondheidscrisis. Deze crisis heeft proporties aangenomen die nog weinig hebben te maken met angst voor dat virus. Andere veel grotere belangen hebben de bovenhand genomen.

  • Dennis zegt op

   Nee, vaccins zijn uiteindelijk de oplossing, maar tot die tijd is het afstand houden en thuis blijven. Dat werkte in Nederland en de rest van de wereld ook relatief goed.

   Wat Thailand momenteel verkeerd doet, is geen werkende maatregelen nemen. Momenteel, met torenhoge besmettingen, werkt maar 1 ding; lockdown en dan keihard gedurende een maand! Niet die softe maatregelen die er enkel voor zorgen dat mensen vanuit Bangkok naar huis reizen en het virus meenemen,

   Wat betreft Israel; daar zijn het ultra-orthodoxe Joden en Arabieren die niet gevaccineerd zijn, die momenteel voor de besmettingen zorgen. Vaccineren is dus gewoon de beste manier. Zodra het virus niet meer rond kan gaan, dan kan het zich ook niet meer zo wijd verspreiden als nu

   • chris zegt op

    beste Dennis,
    Vaccins zijn uiteindelijk NIET de oplossing maar een stapje in de goede richting.
    Als je gevaccineerd bent word je minder ziek van het virus maar als je toch besmet bent (merkbaar of niet) kun je het nog steeds voor 50% overdragen.
    Het zal zo moeten gaan als met het griepvirus: we leren ermee te leven want weggaan doet het nooit, ook al omdat er jaarlijks nieuwe varianten de kop opsteken. En we vaccineren elk jaar degenen die tot de risicogroepen behoren en iedereen dit het verder wil. En we gaan gewoon door met leven. Dat moeten we zo snel mogelijk oppakken. Ook al omdat de besmettingscijfers in Thailand erg laag zijn.

    Afstand houden en maskers zouden bij het griepvirus ook geweldig helpen maar dat vinden we (met z’n allen en ook de regering) niet zo belangrijk. Verlies aan productiviteit nemen we op de koop toe. Sommige werkgevers verplichten hun medewerkers daarom tot de griepprik.
    Meer mensen zouden in de gelegenheid moeten worden gesteld om tijdelijk uit Bangkok te vertrekken naar rustiger oorden. Het is absoluut verkeerd om mensen in Bangkok op te sluiten waar het virus welig rondwaart en op elke meter wel een potentieel slachtoffer vindt. (Het is eigenlijk misdadig om gezonde mensen zo bloot te stellen aan een virus in plaats van hen ertegen te beschermen) Op het platteland komt het virus in uren rondvliegen geen mens tegen.

    Het virus trekt zich niks aan van wel of niet gevaccineerd zijn. We moeten er in de eerste plaats voor zorgen dat mensen het virus niet krijgen of de kans daarop verkleinen, niet langer om het aantal zieken te verlagen. Er zijn bedden genoeg.

    Het is ook niet zo dat niet-gevaccineerden (om welke reden dan ook) DE verspreiders van het virus zijn. Dat is een verdraaiing van de wetenschappelijke feiten waaraan ook meneer Fauci in de USA zich schuldig maakt. Een zondebok moet gevonden worden en Trump is er niet meer…..

    • Dennis zegt op

     Beste Chris,

     Vooraf dit: Van Sars komen we nooit af. Waar we naartoe moeten is dat het endemisch wordt en geen pandemie. Vaccins zijn daarin wel degelijk de makkelijkste oplossing. Of u moet eerst iedereen de ziekte laten oplopen om zodoende groepsimmuniteit te verkrijgen. Andere mogelijkheden zijn er niet; het is immuniteit door ziekte of vaccin. Dan kies ik toch maar voor het vaccin, ondanks dat ik zelden of nooit ziek ben. Maar dat is ieders keuze.

     Over het opsluiten van mensen in Bangkok en dat zoiets misdadig zou zijn verschillen wij sterk van mening. De overheid, zowel Thai als Nederlands), heeft de taak om de hele bevolking te beschermen en dat eventueel ten koste van een paar. Het zou misdadig zijn als de overheid die taak verzaakt(e). Dat het virus op het platteland geen mensen zou tegenkomen is natuurlijk lulkoek. Het virus waart niet rond “op het platteland’, maar juist onder mensen en mensen komen elkaar tegen, ook op het platteland. Thaise mensen zitten altijd samen; samen eten, samen drinken, samen roddelen. Is Sanuk! De ideale gelegenheid voor een virus om over te springen van mens op mens. Daarom zijn er nu ook elders in Thailand (buiten Chonburi en Bangkok) zoveel besmettingen, want de werkenden uit Chonburi en Bangkok zijn veelal huiswaarts gekeerd en zijn daar vrolijk met de rest van de familie en vrienden in een groep gaan zitten et voila!

     Ook uw bewering dat het virus zich niets aantrekt van wel of niet gevaccineerd zijn is onjuist. Althans, u wekt een verkeerde indruk. Het virus trekt zich er weliswaar niets van aan, maar treft bij een gevaccineerde een immuunsysteem aan, dat zich verdedigt tegen het virus en de kans op ziekte verkleint en tevens de kans op ernstige klachten verminderd! Dat is weldegelijk een grote winst voor de gezondheid van die gevaccineerde. Bij een niet-gevaccineerde treft het virus niets aan qua verdediging en zal de niet-gevaccineerde ziek worden. Dat ziekteverloop kan mild zijn, maar de kans op ernstige klachten of zelfs overlijden is zeker veel groter dan bij een gevaccineerde. Vaccineren helpt dus wel degelijk!

     • chris zegt op

      In Nederland is Covid al Sinds mei 2020 geen pandemie meer (tabel van het RIVM):
      https://www.youtube.com/watch?v=sOlqEtA8nes&feature=share

      Nog maar een paar opmerkingen-
      – het vaccin maakt je niet immuun (net zoals het griepvaccin je niet immuun maakt). Als dat zo zou zijn kunnen veel maatregelen worden afgeschaft bij een toenemende vaccinatiegraad. Maar wat blijkt: gevaccineerden kunnen nog steeds het virus oplopen en ook verspreiden,ja 50% minder maar niet 0% (ze worden inderdaad minder ziek). Vaccinatie is ook altijd gepropageerd om de druk op de gezondheidszorg te verminderen, niet om de bevolking immuun te maken;
      – er is een groep niet-gevaccineerden wier immuunsysteem zo op orde is dat zij geen vaccinatie nodig hebben om het virus te bestrijden. Dat konden er wel eens veel meer zijn dan we nu denken. Daar hebben we echter geen boodschap aan (de gezonden worden gestigmatiseerd) dus moet iedereen gevaccineerd worden;
      – voor degene die een beetje ziek worden zijn er geneesmiddelen die heel weinig worden ingezet. Waarom eigenlijk als we mensen direct kunnen helpen? (het geneesmiddel is erg goedkoop)
      – je moet het aantal mensen eens uitrekenen dat je op het platteland of in de stad op 1,5 meter afstand dagelijks tegenkomt. Bij elkaar zitten en eten doen de Thais overal maar het gaat over de drukte op straat, in de bus, in de supermarkt of metro en op het werk. (circa 10 miljoen mensen op 1.569 vierkante kilometer voor Bangkok; de overige 60 miljoen op 511.551 vierkante kilometer) Zie dat de besmettingen op het platteland niet op het conto komen van de dorpen maar van fabrieken en volgepropte condo’s. (en van gevangenissen). En zie dat inderdaad het aantal besmettingen op het platteland toeneemt maar het aantal in Bangkok sterker afneemt. (nu 4000 van de 20.000 per dag; twee weken geleden ongeveer 4000 op de 8000). Kan je ook een analyse geven van de dichtbevolkte en dunbevolkte staten van de USA over het aantal besmettingen en doden. Conclusie:in dichtbevolkte staten (bv. New York en New Yersey) zijn veel en veel meer besmettingen en doden per hoofd van de bevolking).
      WE DOEN GEWOON HET VERKEERDE !!!

      • Tino Kuis zegt op

       Chris, de video waarvan jij hier de link geeft gaat over ‘influenza-achtige klachten’. Maar als ik kijk naar het aantal bewezen covid-besmettingen (tussen 5.000 en 10.000 per dag tussen 7 juli en 21 juli 2021) dan waren er 203 (en meer) besmettingen per 100.00 mensen per week, dus ruim boven de grens van 58 voor een epidemie. Pas als de besmettingen gedurende langere tijd onder de 1200 per dag daalt dan is de epidemie over. Dat is nog niet gebeurt.

       https://www.youtube.com/watch?v=sOlqEtA8nes&feature=share

      • Dennis zegt op

       U reageert helemaal niet op mijn punten, maar gaat door waar u in uw eerste reactie gebleven was.

       Ik stel in mijn reactie op uw bericht, dat gevaccineerden minder ziek worden en vervolgens schrijft u in uw reactie dat gevaccineerden helemaal niet immuum zijn, maar tot 50% minder kans hebben besmet te raken. Ja, dat zeg ik toch!

       Dan schrijft u in uw eerste bericht dat het virus op het platteland in uren rondvliegen niemand tegenkomt en nu stelt u dat het vooral in fabrieken en volgepropte condo’s (op het platteland). Dat is wel tegenstrijdig.

       Maar goed, u vindt dat de besmettingscijfers in Thailand erg laag zijn, vaccineren niet nodig is en er bedden genoeg zijn in Thailand. Ik stel voor dat we ophouden te discuteren en dat u de mensen in Thailand en dan met name in de donkerrode gebieden en in de ziekenhuizen gaat vertellen dat ze zich niet moeten aanstellen! Succes ermee.

 2. Eric BKK zegt op

  “Het is zo wie zo moeilijk : kijk naar Israel ook daar veel vaccins gezet lopen de besmettingen op”.

  Omdat gevaccineerden die het virus oplopen gewoon besmet kunnen raken en (dus) positief kunnen testen op het corona virus. Los van de false positives die de PCR-test die niet voor dit doeleinde gemaakt werd.

  De kans op ziekenhuisopname, IC en de overlijden is kleiner voor een gevaccineerde. Dat is het doel. Blijft men besmettingen tellen dan gaat de wereld van lockdown naar lockdown, een eindeloos verhaal…

  Corona word endemisch, mensen mogen eraan sterven en de zorg moet structureel opgeschaald worden, zeker gedurende een “pandemie”. Als Nederland in de herfst weer in een lockdown gaat omdat de zorg het niet aankan dan is de regering volledig verantwoordelijk hiervoor. Er zijn een kleine 22.000.000 spuiten gezet (waaronder bij mijzelf, Moderna), Nederland mag trots zijn op de vaccinatiegraad en de bereidheid van mensen zichzelf te laten vaccineren.

  • Dennis zegt op

   In Israel zijn het vooral ultra-orthodoxe Joden en Arabieren die nu besmet worden en in het ziekenhuis belanden. Zij zijn, om diverse redenen, niet gevaccineerd. Vaak een religieuze reden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website