Het aantal nieuwe besmettingen in Thailand blijft stijgen, maar minder hard. Het lijkt er op dat daarmee de piek is bereikt. Het effect van nieuwe lockdownmaatregelen op het aantal besmettingen is pas na ongeveer 14 dagen te zien.

Donderdag zijn er 20.920 personen positief getest (inclusief 262 in gevangenissen) en 160 personen zijn overleden, mogelijk in verband met Covid. Het totaal aantal positief geteste personen is nu 693.305 waarvan 473.732 patiënten zijn hersteld, en er zijn 5.663 doden gerelateerd aan Covid. De afgelopen 24 uur zijn 17.926 patiënten hersteld en uit een ziekenhuis ontslagen.

Delta variant is dominant

Delta blijft de dominante variant van Covid-19 in Thailand. Deze variant is gevonden in 74 van de 77 provincies. De Lambda-variant uit Zuid-Amerika is nog niet ontdekt in Thailand, aldus het Department of Medical Sciences. Uit een willekeurig onderzoek onder 2.547 Covid-19-patiënten van 24 tot 30 juli bleek dat 1.993 (78,2%) de Delta-variant hadden, 538 (21,2%) Alpha (de Britse-variant) en 16 (0,6%) hadden bèta (voor het eerst ontdekt in Zuid-Afrika).

Ruim 18 miljoen Thai gevaccineerd

Begin deze week hebben in totaal 18,58 miljoen personen in Thailand ten minste één dosis Covid-19 vaccin gekregen. Ruim 28 procent van de bevolking is nu gevaccineerd, waarbij 4,08 miljoen van de 18,58 miljoen ook een tweede dosis hebben gekregen.

Dinsdag om 21 uur arriveerden 415.000 doses AstraZeneca-vaccin geschonken door Engeland op de luchthaven van Suvarnabhumi, meldt de Britse ambassade in Bangkok. Mark Gooding, de waarnemend Britse ambassadeur, overhandigde de vaccinzending op de luchthaven aan dr. Sophon Iamsirithaworn, adjunct-directeur-generaal van het Department of Disease Control.
De zending maakt deel uit van de 100 miljoen vaccindoses die de Britse regering heeft toegezegd tegen juni volgend jaar aan andere landen te doneren.

Pfizer prikken worden het eerst gezet bij medisch personeel in Bangkok

Het ministerie van Volksgezondheid is begonnen met het distribueren van het Pfizer Covid-19-vaccin voor medisch personeel en eerstelijns gezondheidspersoneel in Bangkok, aangrenzende provincies en andere provincies. Het vaccin wordt als booster aan deze doelgroepen gegeven, die al twee injecties hebben gekregen.

De VS heeft de huidige voorraad van 1,5 miljoen doses Pfizer geschonken aan Thailand, deze kwamen afgelopen vrijdag aan op de luchthaven Suvarnabhumi.

Het Ramathibodi Hospital, Siriraj Hospital en Chulalongkorn Memorial Hospital in Bangkok zijn verantwoordelijk voor de distributie van het vaccin, terwijl lokale ziekenhuizen in de omliggende provincies de verspreiding zullen verzorgen.

Bron: Bangkok Post

13 reacties op “Aantal nieuwe Covid bezettingen in Thailand blijft stijgen, vandaag 20.920”

 1. Osen1977 zegt op

  Ongelooflijk dat Thailand mede afhankelijk is van schenkingen van vaccins. Hoe kan dit gebeuren? Is er niemand die hiervoor ter verantwoording wordt geroepen. Geeft ook wel aan hoe goed wij het hier geregeld hebben in Nederland. Vaccins over, maar veel willen gewoon niet geprikt worden. Ze gaan binnnekort praten over een booster (3e prik), terwijl veel landen gewoon te ver achter lopen met vaccineren.

 2. Ger-Korat zegt op

  Kijk regelmatig naar de cijfers in mijn provincie Nakon Ratchasima, de grootste wat oppervlakte betreft en met 2,7 miljoen inwoners in de provincie. Er er valt iets op want het district waar de stad in valt doet het juist heel goed want er waren gisteren maar 3 besmettingen bij een inwonertal van ruim 450.000 mensen. De besmettingen in de overige delen vallen in kleinere districten verder weg, de provincieplaatsen zeg maar. Beide zijn al een paar weken laag voor de stad , tiental, tot honderden voor de plaatsen elders. Komt nog een keer bij dat er zieken door covid worden verplaatst van Bangkok naar Korat City met daar bijvoorbeeld een overlijden van een verplaatst persoon. Al met al doet de stad Korat het goed maar wordt hard getroffen door de strenge maatregelen zoals nu de verplichte sluiting van de grote warenhuizen ( behave supermarkt, bank apotheek), laatste bestelling voor afhaal in restaurants om 19.30 uur met sluiting om 20.00 uur.

  • Mark zegt op

   Interpretatie van de cijfers op provinciaal, district en gemeentelijk niveau is onmogelijk.

   In de provincie waar mijn vrouw verblijft zijn geen lokale infecties. De 117 nieuwe besmette personen die daar gisteren door CCSA-cijfers daarover gisteren aangaven zijn allen import uit de donker rode Bangkok regio. In de provinciehoofdstad waren er gisteren geen nieuwe besmettingen om de eenvoudige reden dat daar alle beschikbare Covid bedden in ziekenhuizen en in de collectieve quarantaine volzet zijn.

   Daarom wordt er uitgeweken naar quarantaine faciliteiten in andere districten dan “muang” of provinciehoofdplaats.

   De nationale cijfers van CCSA zijn kwalitatief niet gedetailleerd genoeg om conclusies te trekken over besmettingen op provinciaal of lager niveau.

   • Ger-Korat zegt op

    Dit is geen interpretatie, waar ik de cijfers van zie zijn rapportages per district in de provincie Nakhon Ratchasima, alles trouwens op Thaise site. Lijkt me toch niet zo moelijk want elk district heeft een eigen gezondheidsorganisatie en hospitaal/ klinieken welke rapporteren. Zo kom ik aan mijn cijfers voor district Nai Muang/stadsdistrict van 3 gevallen, andere dagen bijvoorbeeld 14 en 22, om maar even aan te geven dat de rapportages per dag zijn.

    • Mark zegt op

     De cijfers zijn de som van de echte lokale besmettingen en de import van mensen uit de donker rode zones waar de ziekenhuis- en collectieve quarantaine capaciteit overschreden is. De cijfers voorstellen als lokale besmettingen in provincie en/ of district berust op een interpretatiefout.
     Niets is wat het lijkt en zeker niet in Thailand 🙂

     • Ger-Korat zegt op

      De plaatselijke besmettingen in de provincie houden al weken aan, zelfs voordat de mensen vanuit de regio Bangkok naar elders werden verplaatst. Zou dat het geval zijn dan zou juist de stad Korat met de diverse grote ziekenhuizen de meerderheid van de verplaatsingen opvangen. Wat speelt zijn regional clusters in bijvoorbeeld Dan Kun Toth District en nog een paar plattelands districten. Juist district Korat met de grote stad en daar omheen vele grote fabrieken met veel werknemers zijn gevrijwaard en dat is opvallend.

  • RonnyLatYa zegt op

   565 kan anders tellen voor de provincie in vergelijking met de rest.
   Het hoogste in het NO

   https://www.facebook.com/nbtworld/photos/pcb.10158183705142050/10158183704857050/

   De rest van het land kan je hier ook bekijken
   https://www.facebook.com/nbtworld

   Wat scrollen

 3. Tony Balony zegt op

  Misschien heeft Thailand net als de rest van de wereld iemand nodig als Patrick King uit Alberta Canada om deze, ”niet covid pandemie”, maar alles vernietigende NEP-PCR-Test epidemie te stoppen.

  hij kreeg een bekeuring van 1200 dollar voor het niet dragen vaan mondkapje, en heeft toen ministerie van gezondheid aangeklaagd met de vraag waar is het bewijs dat covid bestaat? laat mij het geisoleerde virus zien?

  Resultaat: Ze konden het niet bewijzen en ondanks alle pogingingen hem zwart te maken en opnieuw aan te met klagen, heeft de rechter in zijn voordeel geoordeeld, en alle lockdowns, mondkapjes waanzin en restricties zijn nu van de baan in Alberta Canada.

  Als er 2 landen zijn waar je nu echt niet wil wonen zijn dat Canada en Australie waarbij in Australie al het leger is ingezet om te controleren dat mensen hun huis niet verlaten, nadat een 80+ jarige man aan covid was overleden.

  Het gaat nog een lange tijd duren voor we weer naar Thailand kunnen vertrekken zonder alle draconiche maatregels, maar er gaat een tijd komen dat goed van kwaad zal zegevieren, ik schat dat deze gekte nog zeker 3-4 jaar gaat duren, maar niks is meer te voorspellen in deze compleet gek geworden wereld.

  https://rumble.com/vkorz0-freedom-fighter-court-victory-ends-masking-shots-quarantine-in-alberta.html

  • Cornelis zegt op

   Je bent vrij om dit onzinverhaal te geloven, maar er klopt helemaal niets van je beweringen. Lees wat een jurist hierover zegt.
   https://www.rebelnews.com/patrick_king_albert_court_case_subpoena_deena_hinshaw_covid

   • Tony Balony zegt op

    Met grote aandacht EZRA Debunking bekeken.
    Helaas het slaat nergens op, iedereen kan wel wat zeggen, maar dan moet je wel met bewijs komen, is onze Minister president ook niet vreselijik voor schut gegaan met zijn zoveelste leugen tijdens conversatie met Gideon van Meijeren, het is zelfs op Skynews op de Australische TV geweest, Skynews jawel dat is een echte TV zender en is nu van youtube afgegooid, lange leve het vrije woord.

    Maar dan uw Debunking:

    EZRA zegt de hele tijd”
    I don’t know what Patrick King was charged with….I think that…., It sound like……It looks like….. absoluut geen harde feiten die het tegendeel beweren, alleen maar gissingen.
    Ik hou ook niet van sensatie zoekers die met onzin komen maar debunken is met harde feiten komen en niet met het zou wel eens zo kunnen zijn dat……

    Het word nu echt tijd dat de debunkers debunkt worden, en dat er een halt word toegeroepen aan diegenen die een hele samenleving in tweeen splijten.

    Sorry debunkers maar deze oorlog gaan jullie echt niet winnen, al vraag ik mij af wat er voor de gewone debunker-sterveling te winnen valt, we zijn allemaal slachtoffer.

    Ik heb veel liever dat mijn vermoeden dat ik 3-4 jaar of misschien nog wel langer moet wachten om weer normaal naar Thailand te kunnen gaan reizen zonder een stapel papierwerk, mogelijke gevaarlijke vaccinaties, belachelijke niet werkende mondkapjes en 14 dagen eenzame opsluiting plus een PCR test, die wolgens WHO en CDC niet werkt, word debunked, daar heb ik veel meer aan, ga me alsjeblieft vertellen dat dit niet waar en complete onzin is en dat ik volgende week weer normaal weg kan.

    Met vr gr Tony

 4. JJ zegt op

  Natuurlijk de derde injectie in Bangkok. Zorgpersoneel en elite.
  Jan met de pet in de provincie kan wachten op de eerste injectie!

 5. Sjaak S zegt op

  Moderator: Iemand die een andere mening heeft dom noemen is niet toegestaan.

  • Sjaak S zegt op

   Ik vind dit kortzichtig. Mensen die iets niet kunnen zien en dus gaan beweren, dat het dan ook niet bestaat.
   Ken ik in Thailand iemand die Covid heeft? Nope. Wel in Nederland en Duitsland zijn vrienden ziek geworden, maar ook weer genezen. Ook de kleinzoon van een vriend hier in Thailand werd ziek, maar is intussen weer genezen.
   Gelukkig ken ik niemand persoonlijk die in het ziekenhuis moest worden opgenomen of er zelfs aan gestorven is. Ik hoop dat ik aan dat lijstje niemand hoef toe te voegen.
   Maar ik las wel van een vroegere collega, die zich er ook aan ergerde dat er nog steeds mensen zijn die beweren dat er niets aan de hand was, want haar vader was aan Covid bezweken.
   Ik ken ook niemand die Aids heeft, of SARS. Ik ken niemand die de mazelen of de pokken heeft en ik ken ook niemand die bij een verkeersongeval om het leven is gekomen.
   Ik ken ook niemand die in de hemel is gekomen of in de hel. Ik ken niemand die aan rattengif is gestorven of door een giftige paddenstoel om het leven kwam.
   Ook ken ik niemand die door een giftige slang werd gebeten.
   Of door een leeuw verslonden, of door een olifant doodgetrapt.
   Ik ken zelfs niemand die door een haai gebeten werd of bij het zwemmen door verdrinken om het leven kwam.
   Ik heb dertig jaar als steward gewerkt en ik ken niemand die bij een vliegtuigongeluk om het leven is gekomen. Sterker nog, na al die duizenden, zeg maar miljoenen kilometers die ik gevlogen ben tijdens mijn werk, is mij nog nooit wat overkomen. En toch moest ik weten wat te doen in een noodgeval.
   De lijst zou nog verder kunnen gaan, maar hier haak ik af.
   Wat ik weet is dat er een aanstekende ziekte heerst, die te veel mensen in een ziekenhuis brengt en die overgebracht wordt door mensen die zelf niet eens weten dat ze het met zich meedragen.
   Dus ben ik voorzichtig en probeer me zoveel mogelijk aan de al of niet onzinnige regels te houden. Want ook mijn ervaring is dat soms ogenschijnlijk onzinnige regels, in MIJN ogen onzinnig zijn, maar in werkelijkheid wel degelijk kunnen helpen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website