Zoals verwacht neemt het aantal Covid besmettingen, of beter gezegd het aantal positief geteste mensen, af. Daarmee lijkt er een einde te zijn gekomen aan een dagenlange stijging.

Op zondag werden er 19.983 nieuwe positief geteste mensen gemeld (inclusief 350 in gevangenissen) en 138 sterfgevallen die mogelijk Covid gerelateerd zijn.

Zij brachten het totaal aantal besmettingen sinds het begin van de pandemie vorig jaar op 756.505 waarvan 535.515 patiënten zijn hersteld, en op 6.204 doden (vrijwel iedereen had onderliggend lijden). De afgelopen 24 uur zijn 18.503 patiënten hersteld en uit een ziekenhuis ontslagen.

Het verlengen van de lockdown maatregelen in de donkerrode gebieden lijkt daarmee succesvol.

Er zijn inmiddels in Thailand ruim 20 miljoen prikken gezet.

Bron: NNT

14 reacties op “Aantal nieuwe Covid-19 besmettingen in Thailand nemen af”

 1. Peter Van Lint zegt op

  Laat ons hopen en bidden dat deze trend zich nu verder zet. Ik mis Thailand, mijn vrienden en vriendinnen in Thailand heel erg.

  • Fernand Van Tricht zegt op

   Hooelijk wordt het snel beter..ik heb 17 j in Pattaya gewoond en ben nu 1 j in Belgie..mis mijn vrienden ook..het goede leven daar enz..

 2. Herbert zegt op

  Het is een heel gegoogl met cijfers.
  Normaal tussen haakjes is het aantal doden per dag in Thailand 65 nu ongeveer 25 dat wil zeggen 23725 tegen 9125 nu. Dit is dus een schatting maar wil dus zeggen dat ze beter het verkeer af kunnen schaffen in Thailand. Het sterfte cijfer en wat wordt vernoemd veel met onderliggende aandoeningen is 0.9 % van het aantal besmettingen en hoeveel zijn er niet getest en toch positief
  Het sars virus had een sterftecijfer van 9.6 %
  Nu nog afwachten wat het sterftecijfer wordt na volledige vaccinatie zoals nu gaande is in Israël

 3. Herbert zegt op

  Normaal tussen haakjes is het aantal doden in het verkeer ongeveer 65 per dag 23725 per jaar en nu ivm lockdown ongeveer 25 per dag 9125 dus ze kunnen beter het verkeer aanpakken
  750.000 geregistreerde besmettingen en met meestal onderliggende aandoeningen 6200 overledene dat is 0.9% . Het SARS virus had een sterftecijfer van 9.6 %
  Nu nog afwachten wat het sterftecijfer wordt na volledige vaccinatie zoals nu gaande is in Israël

 4. Al zegt op

  Fijn dat er onderscheid wordt gemaakt tussen het aantal Covid besmettingen en het aantal positief geteste mensen.
  Licht aan het einde van de tunnel hopelijk voor de bevolking.

 5. Adriaan zegt op

  Zeer positief bericht, maar het is pas 1 dag lager , kan dat geen trend noemen. Gisteren meer dan 21000 gevallen.

 6. bart zegt op

  Wel een beetje voorbarig om na een enkele dag daling er al vanuit te gaan dat de besmettingen afneemt, naar mijn weten was er vorige week ook een dag dat de besmettingen lager waren als de dag ervoor, om vervolgens weer te stijgen. Ik hoop ook van harte dat de echte daling is in gezet, begrijp me niet verkeerd, maar om na een enkele dag van iets lager cijfers te spreken dat de cijfers aan dalen zijn, laat we er op hopen.

 7. Cornelis zegt op

  Ik ben een groot voorstander van positief denken, maar is het niet wat voorbarig om na één dag met een iets lager aantal besmettingen al het einde te zien van de stijging?

 8. Willem zegt op

  Ik hoop dat het waar is……..
  MAAR zoals overal in de wereld treed er in de weekenden een vertraging van de corona gevallen op
  En laten we eerlijk zijn Vrijdag 6-8 waren er 191 doden en 21.379 nieuwe gevallen
  Op 7-8 gisteren 212 doden en 21.838 nieuwe gevallen en tevens een record…..:(
  Dus nu op 8-8 zijn de g e r e g i s t r e e r d e gevallen wat lager en word dat gezien als dat de daling is ingezet?
  Ik zal dat nieuws naar buiten brengen als die trend wat langer aanhoud als 1 dag (mijns inziens)
  Ik wil geen doemdenker zijn cq negatief dan wel pessimistisch zijn maar zou het toch iets terughoudender hebben gebracht na MAAR 1 dag dalende cijfers al hopen we met ons allen dat de schrijver gelijk heeft en niet ik………
  Willem

 9. Ron zegt op

  de communicatie van de afgelopen maanden en weken en dagen blinkt niet uit in nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. Daarnaast ook nog eens de interpretatie .. ..
  Meer testen levert meer positieven op en minder testen minder positieven..
  Laten de mensen zich wel testen vraag ik me af ?

  Daarnaast zou het de premier nu wel erg goed uitkomen …

  Hopen maar het beste van ..

 10. Chris zegt op

  Een paar dagen geleden schreef ikal dat de groei van het aantal besmettingen van 4 tot 5% geruststellend is. Het aantal neemt niet exponentieel toe en een afvlakking van de groeicurve is in zicht. Het kan en zal wellicht nog wel een keertje omhoog gaan maar 50.000 of 100.000 per dag zal het echt niet worden.
  Gelukkig maar, ook in mijn eigen huis. Mijn vrouw komt elke dag paniekerig met de nieuwe cijfers. Ik kan niet dit, ik mag niet dat.
  Elke keer dat ik buiten ben geweest (als was het maar naar de 7Eleven, 300 meter verder) en thuiskom word ik bespoten met een goedje dat Nano9 heet (online gekocht want dat zou helpen, vertelde een man in dokterskleren). Zelf gaat ze de deur al in geen dagen uit. Triest gewoon dat je zo bang wordt gemaakt en dat de normale hygiene maatregelen worden aangevuld met allerlei persoonlijke adviezen van horen zeggen. Gisteren heb ik haar niet gehoord. En ben ook niet bespoten toen ik van de markt thuiskwam.

  • Mark zegt op

   Een duidelijk teken dat je vrouw nog niet van je af wil. Ze is bezorgd om je gezondheid. Het is duidelijk een zorgzame vrouw. Ze past het voorzorgsprincipe rigoureus toe. In tijden van pandemie verhoogt dat de kans op overleven sterk, zeker voor “kwetsbare mensen” op leeftijd en/of met onderliggende aandoeningen.

   De R-waarde (reproductie waarde is een goede indicator) voor de krimp of groei van de pandemie.
   Als die groter dan 1 is groeit de pandemie en als die daar onder zakt krimpt ze. In TH staat die R-waarde nog steeds fiks boven de één.

   Politiek verklaringen en krantenkoppen over krimp, afname, verbetering, kleiner worden, etc… het is allemaal nog ijdele hoop.

   Er is wel iets opmerkelijks in de Thaise CCSA-cijfers. Op basis van de CCSA-cijfers lijkt de pandemie in TH geen exponentiële groeicurve te volgen. Hetgeen elders in de werled wel het geval was. Of dat aan de cijfers van CCSA ligt of er effectief een ander verloop is blijft vooralsnog koffiedik kijken.

   Alweer een (drog?)reden voor de nationalistische Thai om zich te onderscheiden? 🙂

 11. Willem zegt op

  Nog even ter aanvulling over aantallen op Phuket (waar ik woon)
  5 Aug 33
  6 Aug 40
  7 Aug 40
  8 Aug 81
  Niet meegerekend zijn positief geteste aankomsten ‘ sandbox en gevallen van positief geteste personen die eigenlijk op Phuket wonen maar elders werken maar terug moeten naar hun provincie waar ze wonen….

 12. jani careni zegt op

  Zo lang dat het R0(reproductie getal) boven 1 is betekent dat infecties naar boven gaan,onder 1 komt beterschap,het zal nog maanden aanslepen met up and down,globalrt.live.com er is een graphic met R0.Op 5 augustus R waarde was 1.52 dus altijd up.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website