Medisch personeel test risicogroepen in Thonglor (teera.noisakran / Shutterstock.com)

Het aantal Covid-19 besmettingen in Thailand loopt snel op nu ook de Britse variant om zich heen grijpt. Er zijn nu 62 provincies met oplopende besmettingen. Het Disease Control Department heeft zaterdag 789 nieuwe besmettingen bekendgemaakt. Zondag telde 968 nieuwe besmettingen, het hoogste aantal in 24 uur vastgesteld. Hiermee komt het totaal aantal besmettingen, sinds de pandemie begon op 32.625. 

Veel besmettingen zijn zijn te herleiden naar vorige maand die zijn ontstaan in enkele uitgaansgelegenheden in Bangkok en buurprovincies. Een pikant detail is dat vooral de exclusieve herenclubs (luxe bordelen?) een bron van besmettingen zijn, zoals de Krystal Club, een dure ‘gentlemen’s club’ in Thonglor (Bangkok). Andere hotspots waren de Emerald Club en The Cassette in Bangkok, maar ook Maya Exclusive in Hua Hin. Deze clubs worden vooral bezocht door de zogenaamde HiSo Thai of mannen die zich er vermaken met gastvrouwen.

Premier Prayut heeft er bij de bevolking op aangedrongen alles te doen om de verspreiding te voorkomen, maar dat zal lastig zijn omdat  miljoenen Thai, Songkran willen vieren. Prayut maakt zich grote zorgen en vraagt iedereen zoveel mogelijk thuis te blijven.

In Ayutthaya zijn alle Songkran festiviteiten geannuleerd als gevolg van de recente uitbraak. Gouverneur Panu Yaemsri maakte zondag bekend dat het kantoor van de TAT en de provinciale Songkran commissie besloten hebben de feestelijkheden op Si Sanphet te schrappen.

De autoriteiten in Chiang Mai hebben 186 nieuwe besmettingen bevestigd, waardoor het totaal aantal van de uitbraak deze maand op 381 is gekomen. De nieuwe infecties zijn ook opgelopen in uitgaansgelegenheden.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Rating: 3.00/5. From 4 votes.
Please wait...

16 reacties op “Aantal Covid-19 besmettingen in Thailand loopt snel op”

 1. LodewijkB zegt op

  Ik heb de gewoonte om elke dag het online nieuws van bij mij thuis wat te volgen.

  Spijtig genoeg staat elke krant, elke dag weer, vol met cijfers van hoeveel besmettingen we hebben, hoeveel hospitalisatie er weer zijn, hoeveel mensen er op de IC liggen en als kers op de taart … hoeveel doden er gevallen zijn.

  Ik zal de laatste zijn om te beweren dat we niet moeten geïnformeerd worden wat er rondom ons en in de wereld gaande is. Eerlijk, ik ben er soms moedeloos van om elke dag weer geconfronteerd te worden met dat ganse Covid-verhaal. En moest de berichtgeving dan nog wat uithalen zou ik er vrede kunnen mee hebben. Maar helaas, heel wat personen denken de waarheid in pacht te hebben en lappen alle genomen regels steevast aan hun laars.

  Nu het Covid virus zijn opmars maakt in Thailand vrees ik dat we ook hier nu zullen ondergedompeld worden in dat dagelijks verhaaltje.

  Gelukkig kunnen we hier op dit forum af en toe nog eens genieten van een leuk/opmerkelijk/positief verhaal. De mens heeft af en toe eens wat positief nieuws nodig. Er bestaat al genoeg miserie op onze wereldbol.

  • Johan zegt op

   Hun eigen bevolking ziet sowieso al 10 miljoen vaccins aan hun neus voorbij gaan die opgekocht worden door de rijkere bevolking. Kassa kassa voor de farmasector.

 2. Johnny BG zegt op

  Opmerkelijk dat de Britse variant in het land is terwijl er quarantaineverplichtingen zijn om het land binnen te komen.

  • FrankyR zegt op

   Dat is vrij verklaarbaar.

   De Britse variant is een spontane mutatie van het virus. Het kan dus overal ontstaan zonder dat er een Brit bij betrokken is.

   Het enige overeenkomst is dat deze variant lijkt op die in de UK ( als eerste ) is waargenomen.

   Belangrijker is dat deze variant niet per sé dodelijker is dan de “gewone” covid.

   Allicht bestond de Britse variant allang. Alleen de Britten ‘ontdekten’ het als eerste.
   Ik verwacht dat de overige varianten ook in Thailand zullen opduiken.

   Mvg,

   Franky

 3. J Stoppelenburg zegt op

  Volgende week krijg ik mijn eerste vaccinatie en op 26 mei de 2e.
  Nu las ik dat Phuket open gesteld gaat worden per 1 juli als een soort van proeftuin. In plaats van je quarantaine te ondergaan in Bangkok kan je dit voorkomen door twee weken naar Phuket te gaan. Daarna ben je vrij om je door het gehele land te bewegen.
  Dit vertelde mijn reisbureau wat in Bangkok is gevestigd.
  Als het allemaal kan en niet verslechterd wil ik dit gaan doen begin augustus en dan weer lekker 3 maanden van alles genieten.
  Hou het gezond vrienden and stay safe!

  • Stan zegt op

   3 maanden lang bijna overal met een mondkapje rondlopen, behalve in je eigen kamer of huisje… Dat zou ik geen genieten noemen.

   • janbeute zegt op

    En daar nog bijkomende dat bij elk bezoek aan een restaurant winkel of winkelcentrum oid, je weer je lichaams temperatuur moet scannen en je handjes even gellen soms een boek invullen of met je QR code van je mobieltje.
    Ook niet te vergeten dat vele faciliteiten en horeca gelegenheden gesloten zijn.
    En op enkele bekende grote en toerist attraktieve plaatsen te worden geconfronteerd smorgens met rijen hongerige mensen voor de voedselbank die door vrijwilligers gefinancieerd worden.
    Ja dat is pas echt genieten.

    Jan Beute.

    • chris zegt op

     hallo jan,
     Ik ga op zaterdag en zondag altijd naar de drijvende markt in Talingchan omdat die op loopafstand van mijn huis ligt. Die markt bestaat uit twee delen. Natuurlijk wordt mijn temperatuur gemeten in deel 1, en moet ik mijn naam en telefoonnummer in een boek opschrijven. Op basis daarvan krijg ik een sticker geplakt op mijn shirt. Nog geen 10 minuten later wordt de procedure herhaald in deel 2 van de markt. Een paar weken was men wat toeschietelijker als men mijn sticker zag. Sinds deze week is men onverbiddelijk: twee keer temperatuur meten, twee keer je naam opschrijven en natuurlijk ook twee stickers. Wat een gekte.

     • nicky zegt op

      Ja, en temperatuur meten heeft geen enkele zin, als je bedenkt, dat 90% besmette personen, geen symptomen hebben, dus ook geen koorts. Daarbij, als je een poosje buitenloopt met dit wee krijg je vanzelf warm en dus ook een verhit voorhoofd

  • Louvada zegt op

   Je moet wel aantonen dat je ingeënt bent anders vlieg je daar in de 10 dagen quarantaine en ze zullen het controleren ook. Dus zeg niet te gauw ……

 4. Arnolds zegt op

  Moderator: Wij hebben jouw verhaal vandaag als lezersinzending geplaatst.

 5. Willem zegt op

  Vandaag bevestigde mijn Thaise vriendin (verblijft nu in khon kaen) dat zij na een bezoek/verblijf in bkk, bij terugkomst 14 dagen in thuis quarentaine moet

 6. chris zegt op

  Soms denk ik wel eens: wat zou er gebeuren met Thais die kritisch zouden gaan nadenken en honderden vragen zouden stellen over Covid in Thailand, het testregiem, de effectiviteit van de genomen maatregelen door de regering en de gouverneurs, de vaccinatie strategie en de gevolgen van deze maatregelen voor de reguliere volksgezondheid, het onderwijs, de economie, het toerisme, eenzaamheid en depressie…etc.

  Zouden deze Thais net zo behandeld worden als de leiders van de studenten protesten?

 7. Archie zegt op

  Covid wordt natuurlijk bijna extreem bij gehouden, 97 doden na 1 jaar. Maar ELKE dag komen 56 mensen om in het verkeer, op jaarbasis ca 20.000 !!!! Maar daar schijnt niet veel aan gedaan te worden, en als de Songkran wordt gevierd, zullen er zeker meer doden op de wegen vallen dan door de Covid.

 8. Bert zegt op

  32.000 is niet veel voor een groot land als Thailand .In Nederland zijn er al 48.160 in een week terwijl alles in lockdown zit. Tot nu toe heeft Thailand nog niet te klagen wat betreft corona.

  • Roel zegt op

   Bert,

   Hoeveel wordt er getest in Thailand? Ik ben er zeker van dat dit in vergelijking met de Europese landen een héél pak minder is.

   En dan had ik graag eens de echte cijfers gekend en niet het aantal besmettingen dat de regering vrijgeeft. Wees maar gerust dat deze gemanipuleerd worden om de indruk te kunnen geven dat men hier alles onder controle heeft.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website