Phuket vanuit de lucht

De aanleg van een tramsysteem in Phuket, begroot op 34,8 miljard baht, gaat 2 miljard baht meer kosten. Dat laat de MRTA (exploitant van de metro in Bangkok) weten. 

De meerkosten zijn bestemd voor de aanleg van twee tot drie tunnels en verlenging van de route met twee tot drie kilometer. Volgend jaar wordt begonnen met de aanleg van de tramlijn.

Volgens critici heeft de lijn geen enkel voordeel voor het toerisme, omdat de meeste toeristen in Patong blijven. De verkeersproblemen worden met de tramlijn ook niet opgelost, want forenzen gebruiken vooral de motorfiets.

Bron: Bangkok Post

2 reacties op “Aanleg tramsysteem in Phuket duurder dan begroot”

 1. peter zegt op

  Hebben ze geen 0 vergeten en wordt bedoeld 20 miljard extra?
  Mocht ik het vergelijken met NEderland Betuwe lijn:
  geraamd 3 miljard GULDEN en kostende uiteindelijk 7 miljard EURO en dan nog met 100-den miljoenen/jaar verlies bedrijven.

  • Sjaak S zegt op

   Inderdaad. Ik vroeg me al af of dit nu wel zo meldenswaard was als een budget van 34,8 miljard met twee miljard overschreden wordt. Natuurlijk ook veel, maar nog geen 6% van de hele som.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website