Het wrakstuk dat in Thailand op een strand is aangespoeld, komt volgens de eerste inschattingen van luchtvaartdeskundigen waarschijnlijk niet van het verdwenen vliegtuig van Malaysia Airlines.

De experts wijzen onder meer op de bouwwijze van het stuk metaal en op de vindplaats. Eerder spoelde er wel een wrakstuk aan op het Franse eiland Reunion.

Op een strand in Pak Phanang (Nakhon Si Thammarat) vonden vissers het vermoedelijke deel van een vliegtuig. De mysterieuze vondst meet drie meter en weegt ongeveer 100 kilo.

Volgens alle stromingsmodellen is het vrijwel uitgesloten dat brokstukken van de vermiste vlucht MH370 tot in Thailand zouden afdrijven, zo laat een deskundige weten.

De luchtvaartexpert van de Wall Street Journal, oordeelde op basis van de foto’s dat het eerder om een stuk van de bekleding van een Japanse raket gaat.

Vlucht MH370 verdween van de radar op 8 maart 2014, een uur nadat het vliegtuig was opgestegen in Kuala Lumpur. Ondanks een intensieve zoektocht in de oceaan is het wrak van het vliegtuig nog steeds niet terecht.

De officiële resultaten van het Thaise onderzoek worden binnen twee dagen verwacht.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website