Naar aanleiding van de bomaanslagen die gisteren en vandaag in Thailand plaatsvonden, heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies voor Thailand aangepast.

Nederlanders wordt geadviseerd extra alert te zijn en de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op te volgen. Nederlanders wordt ook aangeraden om op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen en de lokale veiligheidssituatie via de lokale media in Thailand in de gaten te houden.

Meer details over de laatste ontwikkelingen vindt u in het aangepaste reisadvies: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen/inhoud/thailand


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Aangepast reisadvies Thailand door aanslagen”

 1. maurina vervaecke zegt op

  dag op 30 augustus 2016 vertrekken we voor 15 dagen naar khao lak tussenlanding in Bangkok en dan naar phuket in phuket dan bus naar resort in khao lak ,nu met die bomaanslagen ben ik niet gerust het is ook de eerste maal naar thailand hopelijk stopt het nu en kunnen we genieten van onze reis

 2. Thea zegt op

  Wij hebben een vakantie geboekt in december, twijfel nu ook heel erg. Hoop dat het snel weer veilig wordt.

  • eric zegt op

   Doe toch niet mee aan dat paniekvoetbal alles is hier business as usual en de autoriteiten hebben alles onder controle, die lui worden eerstdaags gepakt. U hebt geen enkele reden om niet te komen. U hebt meer kans in europa op aanslagen door de betrokkenheid van vele europese landen naar IS toe.
   Thailand is slimmer die mengen zich niet in andermans zaken of land.
   Prettige vakantie

 3. Aad zegt op

  Het is verschrikkelijk wat er is gebeurt
  Maar laat je niet bang maken
  En kom gewoon naar Thailand op vakantie
  Ik woon hier en het is hier gewoon erg rustig
  En bedenk het kan overal gebeuren

 4. theoS zegt op

  Ik denk dat jullie meer kans hebben om met een zelfmoord piloot te vliegen dan dat je een bom explosie in Thailand meemaakt. Mensen blijven gewoon vliegen, dus ook met vakantie gaan. Plezierige vakantie toe gewenst.

 5. Diederick zegt op

  Ik ga eind november, tot half december. Maar twijfel nog niet. In Nederland is het dreigingsniveau substantieel, dus het kan hier ook gebeuren. Het chaotische verkeer zie ik een groter gevaar in vooralsnog.

 6. Hans Bos zegt op

  Drukke plaatsen mijden? Extra alert zijn? Hoe doe je dat in Thailand, waar je op markten, in barstraten en shopping malls nu eenmaal over de hoofden kunt lopen? Dan kun je beter thuisblijven en je ingraven. En hoe volg je het lokale nieuws als je geen Thai spreekt? Dergelijke adviezen van de overheid zijn een vorm van ‘window dressing’, de indruk wekken dat de autoriteiten zinnig bezig zijn.
  Ik moet altijd lachen als ik weer eens het advies hoor om je volledig in kleding te hullen ter voorkoming van een muggensteek. Draag lange mouwen en lange pijpen. Jaja, en dat in Thailand bij dik 30 graden.

  • eric zegt op

   Dan heb je het bericht van de belgische ambassade vermoedelijk niet gekregen ik ben belg en ben hier 12 j en daar ingeschreven, als je dat leest denk je dat de 3de wereldoorlog gaat beginnen.
   Niet te geloven dat een ambassadeur zulke berichten de wereld instuurt!

 7. Alex zegt op

  Volgens mij is de kans dat je de hoofdprijs in de Staatsloterij wint groter dan de kans dat je te maken krijgt met een aanslag. Niet teveel over nadenken en dan zal je genieten van je vakantie in Thailand. Alex

 8. Slagerij van Kampen zegt op

  Risico”s kan men beperken. In het Noorden en zeker in de Isaan is er tot nu weinig tot niets gebeurd. Wellicht de meest veilige regio’s van Thailand

 9. Geertg zegt op

  Het reisadvies voor België en Frankrijk werd na de diverse aanslagen ook niet aangepast. Dus in mijn ogen is dit nu een overdreven reactie. Het overgrote deel van Thailand is veilig. Het risico op een ongeluk op de weg is vele malen groter.

 10. John Castricum zegt op

  Noord Thailand is veilig.

  • loe zegt op

   ”Noord Thailand is veilig”
   Dit is natuurlijk een onzinnige reactie. Dat weet niemand.
   Zavetem was ook een veilig vliegveld.
   Hua Hin was ook altijd veilig.
   Je kunt niet weten wat de idioten nog meer van plan zijn.
   Ik woon al meer dan 10 jaar in Thailand em ben helemaal niet bang.
   Maar ik zou in Bangkok niet meer naar Nana Plaza durven.
   Ik ga liever ook niet meer naar mensenmassa’s (Ook niet in andere landen)

 11. Danzig zegt op

  Ik woon sinds een maand in Narathiwat, in het verre zuiden. Er is hier nog nauwelijks iets merkbaar van toegenomen spanningen. Het werd in de regio de laatste jaren al steeds rustiger nadat de bevolking al redelijk murw van alle aanslagen was geworden. Bangkok, Phuket en Hua Hin zijn een ver-van-mijn-bed show voor de meesten hier. Ik hoop enorm dat de onrust daar de onrusten hier niet weer gaat aanwakkeren.

  De stemmingmakerij over moslims komt me de neus uit. Het is nog veel te vroeg om een dader(groep) aan te wijzen. Beweringen als dat het hier zou wemelen van de radicaal-islamitische schurken zijn nergens op gebaseerd. Als je je in de geschiedenis van het conflict verdiept dan zie je dat het geloof slechts een bijrol speelt in de strijd. Hoofdzaak is meer inspraak op bestuurskundig, taalkundig en cultureel gebied en een einde aan de achterstelling vanuit Bangkok. Niet alleen meer geld dus.

  Ik woon en werk hier heerlijk en geniet dagelijks van de gastvrijheid en vriendelijkheid van de merendeels islamitische bevolking.

 12. Richard ter Braak zegt op

  Hallo,wij zitten momenteel in kuala lumpur, en gaan 16/8 naar bali,om vervolgens 23 /8 voor 8 dagen naar a aonang bech krabi te gaan,ech zorgen maken wij ons niet,het is altijd zo verkeerde tijd en verkeerde plaats als er wat gebeurd,we hebben alle vertrouwen er in dat het goed gaat.

 13. peter zegt op

  pfffffff maak je lekker druk. Nu toch gaan mensen ook op vakantie in Frankrijk en vele ander landen?!
  Kan precies hetzelfde weer gebeuren.
  Blijkt ook dat als je de verkeerde piloot treft of over een bepaald gebied vliegt of tjemig de mogelijkheden zijn legio.
  Als het je tijd is doe je er niet veel aan. Ga anders even langs bij een helderziende om te horen dat het wel veilig is dan?
  Je kan dagelijks van de sokken worden gereden door een clown op zoek naar een pokemon.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website