Het aanbod van nieuwe condominiums in de Thaise hoofdstad zal ook dit jaar blijven groeien. Vooral in Thong Lor, Phaya Thai en Charan Sanitwong Road, komt nieuw aanbod.

Phattarachai Taweewong, senior manager van de onderzoeksafdeling bij vastgoedconsulent Colliers International Thailand, zei dat er dit jaar 60.000 nieuwe condo-eenheden bijkomen in groot-Bangkok. Vorig jaar waren dat er 58.424.

Ontwikkelaars blijven condo’s uit de grond stampen, vooral in de buurt van het het openbaar vervoer in de stad. Er is me name vraag naar luxe condo’en appartementen voor de middenklasse. Vanwege de hoge grondkosten zal de minimale verkoopprijs 250.000 baht per vierkante meter bedragen.

Door de uitbreiding van de MRT Blue Line van Tha Phra naar Bang Sue langs Charan Sanitwong Road, die voor 97% voltooid is, zal er dit jaar tevens veel nieuw condo-aanbod langs deze lijn gerealiseerd worden.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “Aanbod condo’s in Bangkok blijft groeien: dit jaar 60.000 nieuwe eenheden”

 1. l.lagemaat zegt op

  Is er geld teveel dat er steeds bijgebouwd wordt; zijn er nog kopers of huurders?

  Wordt er als “lokkertje” een bootje bijgeleverd zodat ze bij regenval in ieder geval even naar
  de Lotus of 7/11 kunnen gaan.

 2. janbeute zegt op

  En ondertussen komen er steeds meer oudere Bankokians naar het noorden wonen .
  Ook bij mij in de buurt .
  Door al de problemen in Bangkok willen ze weg .
  Overbevolking , smerig , stank , lawaai , wateroverlast , stilstaand verkeer enz .
  Het bedrijf waar mijn stiefzoon werkt gaat over een jaar een vestiging openen in Chiangmai .
  Al die condos zijn een grote overprijsde luchtbel , gemaakt door goedkope Birmese arbeidskrachten .
  Alleen de project ontwikkelaars worden er financieel beter van .

  Jan Beute .

 3. T zegt op

  Waarom zou iemand die makkelijk 250.000 bth of meer per m2 kan betalen bij een station willen wonen.
  Mensen die dit in Thailand kunnen betalen staan liever 3 uur per dag in de file in een luxe Audi, BMW of Mercedes dan dat ze een uur met het openbaar doen…

  • nicole zegt op

   Het gaat er ook om, dat degene die op bezoek komt, of zakenpartners, makkelijk met het openbaar vervoer kunnen komen en geen 3 uur in de file willen staan

 4. tom bang zegt op

  Zie in Pattaya ook enorm aanbod aan huur en koop, kan me dus niet voorstellen dat investeren voor verhuur veel zin heeft. Heb ook al meegemaakt dat alles is aanbetaald maar de bouw is nog niet begonnen. Aangezien ik de Thaise taal niet machtig ben en de corruptie hier hoogtij viert begeef ik me hier niet op onroerend goed investering. Het rendement als je dat al behaalt is ook lager dan in Nederland.

  • De Inquisiteur zegt op

   Vertel dan eens over de door U meegemaakte corruptie graag, want het is zowat gemeengoed om dat altijd boven te halen.

   Zelf op zowat 15 jaar nooit meegemaakt: ik kocht condo’s, renoveerde die, verhuurde ze dan en ze stonden altijd te koop zodat er altijd met winst verkocht is. Nooit problemen gehad.

 5. henry zegt op

  De goedkope condo’s van 32 a 40m (2 a 3 miljioen)geraakt men zelfs aan de straatstenen niet meer kwijt. De condo’s 5 a 10 miljoen zijn vooral bedoelt voor buitenlandse investeerders uit Singapore, Hong Kong, en mainland Chinezen uit kleinere steden. Nu is het doel om de High End luxe appartementen 15 miljoen plus, te slijten aan kapitaalkrachtige Chinezen uit de grote steden zoals Shangai en Beiing.

  Als u weet dat BigC Rajadamri 60% van zijn omzet haalt bij Chinese toeristen, weet je dat mainland Chinezen een zeer belangrijke marktz zijn voor Thailand.

  Vergeet ook niet dat in Thailand de grootste Chines gemeenschap telt buiten China.

 6. Ger-Korat zegt op

  250.000 per vierkante meter. Dan heb je een appartement ter grote van een Nederlandse studentenkamer, 20 vierkante meter, voor 5 miljoen baht. Krijg medelijden met de mensen in Bangkok; 30 jaar 50.000 per maand betalen voor een kippenhok. En maar roepen dat het leven zo goed is in Bangkok.

  • Cornelis zegt op

   Als je inderdaad 30 jaar lang 50.000 baht per maand betaalt voor een condo van 5 miljoen baht lijkt me er iets grondig mis, want dan betaal je 18 miljoen……… Rekenfoutje, denk ik.

   • Ger-Korat zegt op

    Bij een prijs van 5 miljoen en dan aflopend naar 0 over 30 jaar is gemiddelde lening 2,5 miljoen. Huidige rente voor lening voor condos is rond de 12 % per jaar dan is alleen de rente al 25.000 per maand. Daarnaast komt nog de aflossing voor 5 miljoen over 360 maanden ( 30 jaar) = 14.000. Dus totaal dan 39.0000 als je 30 jaar elke maand hetzelfde voor rente en aflossing betaald.
    Uiteindelijk betaal je dan 9 miljoen alleen voor de rente van 12 procent over de gemiddelde woningschuld.
    Feit blijft dat de standaard condos/ appartementen klein zijn in Bangkok.

    • henry zegt op

     Huidige rente is 6.25% bij Kasikorn

 7. math zegt op

  een tijdje geleden op een forum gelezen dat een groot aantal condo’s niet verkocht worden, waar zit de waarheid ?? net zoals hier in Pty waar in ons condo gebouw na 3 jaar nog 40 % leegstaat

  • henry zegt op

   De igh Rise waar ik woon is (30 verdiepingen) gebouwd in 1996 is gerenoveerd is heel goed onderhouden heet top security, zwembad, fitnessruimte, 2 tennisvelden en een indoorparking van 3 verdieping. eigenaars zijn vooral Hong Kong Chinezen. Bezettingsgraad is 30%. Ik ben de enige bewoner op mijn etage waar 4 appartementen zijn, en dat al sinds 2010. 1 is zelfs nooit bewoond geweest, alhoewel ze allemaal volledig bemeubeld zijn Er zijn zelfs nok een 10 tal appartementen in Casco staat.

 8. Khun Hans zegt op

  in vergelijk met de andere grote steden in Bangkok goedkoop, maar het risico van hogere zeespiegel en onderlopen van de stad is groot , sterker zit er aan te komen. We wonen in een stad die 200 m boven NAP . In 45 minuten in Bangkok 12 vluchten per dag .

 9. henry zegt op

  Bangkok is een wereldstad met een enorm shopping en culinair aanbod, en daarom heel populair bij Aziaten.Ook en vooral omdat Bangok een pak goedkoper is als bijvoorbeeld Singapore, Hong Kong, zeker op gebied van vastgoed. Daarom hebben vele Multinationals hun hoofdkantoor voor Azie in Bangkok.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website