Bij de Grand Palace in Bangkok zijn gisteren 81 taxi- en Tuk-tuk chauffeurs aangehouden. Het gaat daarbij om het weigeren van passagiers, de taximeter niet aan willen zetten, etc. Er kwamen de afgelopen tijd veel klachten van zowel Thai als buitenlandse toeristen.

De politie heeft toegezegd harder te gaan optreden in het gebied rond de Grand Palace. Tijdens de operatie werden in totaal 81 taxichauffeurs gearresteerd. Van hen bleken er 55 de wet te hebben overtreden, 25 weigerden passagiers te vervoeren en één bestuurder had geen taximeter in zijn voertuig.

In het afgelopen jaar werden in totaal 12.585 taxichauffeurs betrapt op het overtreden van de wet. Zeker 3.810 taxichauffeurs weigerden passagiers te vervoeren, 3.435 gebruikte de taximeter niet en 1.759 voor het negeren van een parkeerverbod.

Bron: Bangkok Post

4 reacties op “81 taxichauffeurs bij Grand Palace aangehouden na klachten”

 1. Gerrit Tienkamp zegt op

  Mogen ze ook dagelijks bij ”Nana” Sukhumvit wel doen

 2. rene23 zegt op

  Ik heb in BKK ook vaak een taxi chauffeur gehad die de meter niet aan wilde zetten, zei dat hij niet wist waar ik heen wilde, plotseling geen tijd meer had, enz, enz.
  Je kan natuurlijk uitstappen en een andere taxi proberen, maar soms doet die hetzelfde.
  De laatste keer bij SIAM Square zelfs 5 keer achter elkaar!
  Ik wil dan de boel forceren door te blijven zitten, maar mijn vrouw wordt dan heel zenuwachtig en stapt uit.
  Is er een meldpunt dat je kan bellen waar iemand Engels spreekt?
  Zo ja, wordt er dan actie ondernomen tegen die chauffeurs?

  • carla goertz zegt op

   nr hangt in de taxi 4 cijfers dat kun je doorgeven ,is hun persoonlijk nr en klacht tel nr staat in engels
   in de taxi

 3. henk zegt op

  Ik wilde laatst met een taxi van Sukhumvit soi 4 naar Hua Lampong. Ik had mij voorgenomen om maximaal 200 Baht voor de rit te willen betalen.
  Dus ik stap voor mijn hotel op de stoep en daar komt een Tuktuk. Ik wil naar Hua Lampong en hij zegt 200 Baht. Ik denk prima geen gezeur en stap in.
  En toen begon hij. Waar ga je naar toe? Naar Hua Lampong dus. Maar hij aandringen. En ik bleef Hua Lampong zeggen. Uiteindelijk zei hij okay, maar moest eerst nog ergens een stop maken.
  Dat was mijn teken om uit te stappen. En zei, doei, ik neem de metro.

  Dus toch gezeur. Jammer.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website