De Thaise regering heeft vergevorderde plannen om een hogesnelheidslijn tussen de drie belangrijke luchthavens aan te leggen. Dit project zal investeerders moeten aantrekken voor het EEC, een economisch ontwikkelingsgebied van 30.000 rai dat zich uitstrekt over de provincies Rayong, Chon Buri en Chachoengsao. De regering wil het gebied ontwikkelen tot een centrum van high-tech industrie.

De lijn krijgt een lengte van 220 kilometer en kost naar schatting 200 miljard. De treinen rijden met een snelheid van 250 km, waardoor je in 45 minuten van Bangkok naar U-Tapao kan reizen.

Experts denken dat de nieuwe lijn een economisch rendement van 700 miljard baht zal opleveren. Dat is te danken aan commerciële ontwikkelingen langs de lijn.

Een enkele reis Makkasan – Pattaya (Chon Buri) gaat minimaal 270 baht kosten en Makassan – U Tapao 330 baht. In Sri Ratcha (Chon Buri) wordt een onderhoudscentrum gebouwd en een commercieel gebied ontwikkeld.

De huidige spoorverbinding van de Airport Rail Link wordt uitgebreid van het Phaya Thai Railway Station naar de luchthaven Don Mueang in Bangkok (21 km) en van de luchthaven Suvarnabhumi naar de luchthaven U-Tapao (170 km). Vanaf Suvarnabhumi stopt de trein vijf keer: in Chachoengsao, Chonburi, Si Racha, Pattaya en U-Tapao.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website