Wie smacht om weer een bar in Thailand te bezoeken zal nog wat geduld moeten hebben, zij blijven voorlopig nog gesloten.

Deze week vergadert het National Security Council en aanstaande vrijdag neemt het Centre for Covid-19 Situation Administration een beslissing over de derde fase van de versoepelingen, die op 1 juni ingaan, maar daar vallen bars buiten.

De verwachting is wel, dat onder andere bioscopen, dierentuinen en massagesalons weer open gaan.

De Thaise regering bevestigd vandaag twee nieuwe besmettingen met het coronavirus en één overlijden. Dat brengt het totaal aantal geregistreerde besmettingen in Thailand op 3.042 en het aantal doden op 57, sinds de uitbraak in januari begon, aldus Taweesilp Visanuyothin, woordvoerder van het Covid-19 Administration Center. Meer dan 96% van de patiënten, oftewel 2.928 mensen, zijn hersteld.

De laatste patient die is overleden, was een vrouw van 68 jaar, die zondag stierf in de provincie Chumphon. Ze had contact gehad met een al eerder besmette patiënt. De vrouw was al ziek, ze had diabetes, nierfalen en een hoge bloeddruk.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “3e fase lockdown versoepelingen: Bars en uitgaansgelegenheden blijven gesloten”

 1. mat zegt op

  al 40 dagen geen nieuwe besmetting in Pattaya/Jomtien maar de bars blijven gesloten en een pilsje of wijntje bij het diner mag ook niet!!!! wie kan dat nog uitleggen???
  Zo veel te langer ze de bars gesloten houden, zoveel te minder zullen er nog open gaan, en ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat dat precies is wat de gemeente en regering wil.
  In hun streven naar het aantrekken van een hoger segment toeristen, zijn de beer bars een doorn in het oog van deze instanties.
  Zoals Jingluck toendertijd al zei, die zatte farang die snachts over onze straten lopen willen we niet meer.
  Maar hoe willen ze dat z.g hoger segment zo gek krijgen naar Pattaya te komen??? zodra deze mensen weten dat ze hier door de politie worden leeg geroofd zullen ze snel afhaken, en wie is er dan nog hier???

  • rori zegt op

   Niet alleen Pattaya. Wat te denken van Patpong, Nana, Soi Cowboy, Phuket, Koh Samui etc.

   Waar will men de “grote” groep rijken ueberhaupt vandaan halen. Deze hebben hun eigen plekken al lang veiligesteld en gaan zeker niet naar het ook voor hun dure Thailand.
   rijken letten vaan veel beter op de kleintjes

 2. Thailandganger zegt op

  Tsja het ruimt wel lekker op zo.

  Persoonlijk vind ik het helemaal niet erg dat er het zekere voor het onzekere wordt genomen om het virus in te dammen. Al is het een utopie om te bedenken dat het helemaal verdwijnt, met het eerste de beste vliegtuig uit een of ander oord hal je het zo weer in huis.

  Ik denk dat het niet slecht zou zijn als er een deel van de bars zou verdwijnen.
  In Amsterdam wordt er ook paal en perk gesteld aan de diversiteit van de winkels om het aantrekkelijk te houden.
  Ik ben nog nooit in Pattaya geweest, maar als het straatbeeld net als in Phuket is zal het daar niet anders zijn.

  Ik gun de eigenaren van de bars het beste.
  Helaas is er geen goed sociaal vangnet als in Nederland, waar we ook heleboel belasting voor betalen 🙂

 3. peter zegt op

  Misschien wel tijd voor iets nieuws,mooie promenade maken van de walkingstreet,met leuke terassen,aan de oceaan,en kleine restaurantjes,kijk er nu al naar uit,Pattaya was al op weg naar zijn ondergang,regering doe je best,deze kans krijgen jullie waarschijnlijk nooit meer,wauw


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website