Op deze pagina staat een selectie uit het Thaise nieuws. Wij vermelden de headlines van de belangrijkste nieuwsbronnen waaronder: Bangkok Post, The Nation, ThaiPBS, MCOT, etc.

Achter de nieuwsberichten staat een weblink. Wanneer je daar op klikt kan je het volledige artikel lezen bij de Engelstalige bron.


Nieuws uit Thailand – 19 februari 2015

The Nation opent maar weer eens met een artikel over Yingluck. In de kop staat dat Prayut, ex-pemier Yingluck waarschuwt niet te vluchten maar de juridische strijd aan te gaan (dat is geen nieuws, hij heeft dit al eerder gezegd). Het aantal rechtszaken tegen Yingluck lijken zich op te stapelen. Zoals gisteren al in de krant stond komt er waarschijnlijk ook nog een aanklacht bij, die er voor moet zorgen dat Yingluck en andere politici de schade door de rijst verpandingregeling gaan terugbetalen. De totale schade voor de staatskas is berekend op 600 miljard baht en deze claim hangt Yingluck nu boven het hoofd. Verder heeft de hoogste aanklager in Thailand vandaag (donderdag) een officiële aanklacht ingediend tegen Yingluck Shinawatra. Ze wordt beschuldigd van nalatigheid tijdens haar regeringsperiode, omdat ze niet ingreep toen de rijst subsidieregeling ten onder ging aan corruptie. De vroegere premier ontkent dat ze nalatig is geweest, wel riskeert ze een gevangenisstraf van tien jaar: http://goo.gl/sXIErz

Bangkok Post heeft als belangrijkste nieuws het vervolg op de energieveiling. Om tegenstanders van de veiling een platvorm te geven is er een energieforum georganiseerd maar die heeft weinig toegevoegde waarde omdat meerdere deskundigen niet mogen spreken. Zo is de oud-oppositieleider Abhisit niet uitgenodigd en lijkt het er op dat het forum vooral eenrichtingsverkeer is van de junta om hun besluit te rechtvaardigen: http://goo.gl/dNupqB

– In Pattaya is afgelopen zaterdag de 45-jarige Nederlander Mark Vlutters om het leven gekomen, zo meldt de regionale krant Tubantia. De oud- Oldenzaler kwam op zijn motor in aanrijding met een bus. Vlutters woonde en werkte al geruime tijd als chef-kok in Thailand. Hij was er werkzaam voor de gerenommeerde Royal Cliff Hotel Group. Op 25-jarige leeftijd vertrok hij na zijn studie naar Zwitserland om daar de fijne kneepjes van het koksvak te leren. Voordat hij zich in Thailand vestigde werkte Vlutters voor diverse vier- en vijfsterrenhotels.

– Twee Franse kitesurfers raakten ernstig gewond bij een bizar ongeluk. Door een windvlaag werden de twee pechvogels tegen het dak van het Jomtien Beach hotel in Sattahip aangeblazen. De twee Franse kitesurfers, een jongen van 28 en en een meisje van 14 jaar hielden gebroken botten en ernstige snijwonden over aan het ongeluk. Door de plotselinge windvlaag vlogen ze zeker 200 meter de lucht in. Beide zijn opgenomen op de intensive care afdeling van het Pattaya Memorial Hospital: http://goo.gl/tlA3BX

– Een 49-jarige Ierse expat is overleden na een sprong van de 36e verdieping uit een flatgebouw in de wijk Bang Lamung bij Pattaya. De man woonde in een condo in het Sky Beach Appartementengebouw. Zijn 47-jarige Thaise vriendin vertelde de politie dat het koppel dezelfde avond Chinees Nieuwjaar gevierd hadden. Bij thuiskomst werd de man woedend na het lezen van een e-mail. Ze kregen ruzie met elkaar en hij sloeg haar in het gezicht, daarop verliet zij de condo en kwam terug met twee bewakers. Ze zagen de man een sigaretje roken op het balkon en plotseling sprong hij over de balustrade zijn dood tegemoet. Volgens de Thaise vrouw had haar vriend een juridisch geschil in Ierland. Het stel had ruim twee jaar een relatie: http://goo.gl/RxWeQk

– In Thailand wordt vandaag het Chinese Nieuwjaar groots gevierd. Volgens de Chinese kalender is vannacht het Jaar van het Schaap (of het Jaar van de Geit) begonnen. Dat gaat volgens traditioneel gebruik gepaard met veel vuurwerk. Het jaar van ‘Yang’, schaap of geit, betekent volgens oud bijgeloof ook een jaar met ongeluk en pech. Voor de Chinezen is Nieuwjaar het belangrijkste feest van het jaar. Honderden miljoenen reizen tijdens deze feestdagen naar hun familie en dit is dan ook de grootste jaarlijkse volksverhuizing ter wereld. Ook vanuit het buitenland reizen vele Chinezen terug naar hun familie. In Chinatown in Bangkok wordt het Nieuwjaar massaal gevierd ook in Nederland doet de Chinese gemeenschap dat op zaterdag 21 februari in Den Haag en Amsterdam.

– Meer actueel nieuws lees je op de Twitterfeed van Thailandblog.nl: twitter.com/thailand_blog

14 reacties op “Nieuws uit Thailand – 19 februari 2015”

 1. ruudje zegt op

  Weer iemand die van het balcon springt .
  Het wordt wat alledaags .

  Ruudje

 2. eric zegt op

  Lieve Yingluck word stilletjesaan kop van jut. Weldra grote broer vervoegen tot betere tijden?

 3. Khun Peter zegt op

  Wanneer ik voorbij een condo loop kijk ik altijd naar boven om op te passen dat ik geen farang op mijn hoofd krijg.

  • Evelyne zegt op

   Sorry , maar moest hier onwijs om lachen, maar ga het nu zeker ook doen hoor!!

  • marianne h zegt op

   Erg geestig. Nieuwe bedreiging : vallende farangs …

 4. philip zegt op

  De wraakaktie’s tegen Yingluck worden heviger.

  • Pieter zegt op


   Zal eindelijk eens tijd worden!

   De foute zelf verrijkte Elite’ familie, word eindelijk eens aangepakt, in deze democratie na jaren weggekeken te hebben, en omgekocht te zijn!

   Stond erbij en keek er na’ en ze snoepte ook lekker egoïstisch mee.

   Opsluiten, 10 jaar is veel te weinig voor iemand die een hoge voorbeeld functie bekleed.

   Laat het recht en eerlijkheid eindelijk eens zegevieren, als afschrik voorbeeld.

   Anders blijft het een crimineel zootje met Thailand!

   Pieter

   • Jan zegt op

    Het huidige regime vertegenwoordigt de traditionele heersende klasse, waarvan de militaire leiders zelf onderdeel zijn. Deze klasse is puissant rijk, uiteraard op kosten van de armen, en deze rijkdom is in vele decennia opgebouwd. Dit hoeft men geen zelfverrijking te noemen, ‘uitbuiting’ volstaat. Thaksin en andere ‘nieuwe rijken’ zijn hiermee de concurrentie aangegaan. Ze moeten dat met name bekopen omdat zij het moeten hebben van een consumenteneconomie. Dus ze vinden dat de armen wat minder uitgebuit moeten worden, maar juist wat geld moeten verdienen om te kunnen consumeren. Daarom worden Thaksin en de zijnen zo hardnekkig door de meerderheid van de arme bevolking gesteund. En door de oude heersende klasse bestreden met kunstige rechtzaken, propaganda, het onthouden van ordehandhaving door het leger bij ontwrichtende betogingen, en desnoods een coupe meer of minder. Omkoping en corruptie zijn natuurlijk al lang voor Thaksin ontstaan en evenmin na of zonder Thaksin verdwenen.

 5. Vlaanderen zegt op

  Had ze maar niet naar haar grote broer moeten luisteren.

 6. sadanava zegt op

  Onze medeleven aan de familie en vrienden van Mark, een collega chef.

 7. John Chiang rai zegt op

  Als je iedere dag leest hoeveel acties tegen Yingluck lopen,kan ik mij niet voorstellen dat hier nog iemand politike verantwoording wil overnemen. Zo schakel je ook voor eventuele toekomstige verkiezingen iedere opositie, die een democratische regering vormen wil,bij voorbaat uit. Blijft alleen de vraag wie later te recht moet staan voor de eventuele fouten die de huidige ministerpresident Khun Prayut maakt,waar de democratische meerheid helemaal niet voor gekozen heeft.

 8. Erik de Vlieger zegt op

  Ik gelof niet dat al die farangs van balcons springen in Pattaya , een kroegbaas die ik ken , of ex kroegbaas nu , vertelde me dat hij hoorde dat ze dat organiseren en de mannen er uit laten gooien, hebben ze vaak de boel al op hun naam staan.
  en…………..Democratie en ijs op de Praya River bestaan beiden niet. in Thailand 🙂

 9. colin de jong zegt op

  Ik denk persoonlijk dat de 2 bewakers of Thaise vriendjes, even een handje hebben geholpen om hem over het balkon te krijgen. Ken daar nog 4 gevallen van. Even snel een paar Thaise loverboys laten opdraven,of een paar moterbike taxis die het vuile werk voor een paar duizend bahtjes deden. Zoals zo vaak, zaak snel afgedaan,net zoals de zgn. zelfmoorden met handen op de rug gebonden.Wie gelooft dit nog ? Ik weet inmiddels wel beter hoe het hier werkt na 16 jaar,waar ik bij diverse moorden heb geassisteerd.

  • Rob V. zegt op

   “Ik weet inmiddels wel beter hoe het hier werkt na 16 jaar,waar ik bij diverse moorden heb geassisteerd”
   Zijn dat soort werkzaamheden aftrekbaar van de belasting?

   Op de grond kunnen we beter helmen gaan dragen met al die farangs die goedkoop met eigen middelen naar huis willen vliegen. Helaas weer dagelijks nieuws: de zoveel zelf(?)doding en helaas weer het zoveelste verkeersslachtoffer. Vrienden en familei van Mark, gecondoleerd!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website