Op deze pagina staat een selectie uit het Thaise nieuws. Wij vermelden de headlines van de belangrijkste nieuwsbronnen waaronder: Bangkok Post, The Nation, ThaiPBS, MCOT, etc.

Achter de nieuwsberichten staat een weblink. Wanneer je daar op klikt kan je het volledige artikel lezen bij de Engelstalige bron.


Nieuws uit Thailand – 17 februari 2015

The Nation opent met het nieuws dat de verbannen ex-premier Thaksin bereid is om te gaan praten over verzoening maar Prayut niet. Thaksin stelde wel als voorwaarde dat hij dan in gesprek gaat met iemand die politieke macht heeft (hij zal op Prayut doelen?). Echter de legerleider voelt daar niets voor. Hij laat weten dat hij als ambtenaar van de staat niet zo maar met een ‘voortvluchtige’ kan spreken, dan zou hij de wet overtreden: http://goo.gl/cfndp9

Bangkok Post heeft vandaag als hoofdartikel de oproep van Prayut om kalm te blijven inzake de discutabele energieveiling. Honderden demonstranten stonden gisteren bij het Government House om een open brief aan premier Prayut te overhandigen. De veiling van gas- en olievelden in Thailand ligt gevoelig, een eerder aangekondigde veiling is daarom uitgesteld. Naast kalmte vraagt de premier ook om haast te maken omdat de huidige energiebronnen nog maar voldoende zijn voor een periode van 5 tot 10 jaar en er daarom snel nieuwe bronnen gevonden moeten worden: http://goo.gl/xVk4kk

– Duizenden Chinese toeristen in Thailand krijgen tijdens hun verblijf tijdens de Nieuwjaarsvakantie een ‘toeristische handleiding’ waar in staat hoe zij zich moeten gedragen. Vooral in Chiang Mai vreest men de duizenden Chinezen die de stad overspoelen. De stad in het noorden is erg populair en er worden tijdens het Chinese nieuwjaar zo’n 100.000 toeristen uit China verwacht. In de handleiding staat o.a. dat ze geen kunstwerken in musea mogen aanraken, niet in het openbaar hun behoefte mogen doen en zich op de weg normaal moeten gedragen. De bewoners van Chiang Mai en Chiang Rai klagen steen en been over de Chinese toeristen die onder meer blijken te poepen in de grachten, meerdere verkeersongevallen hebben veroorzaakt en bij toeristische attracties problemen veroorzaken: http://goo.gl/ftIVnM 

– De strandstoelen soap op Phuket dreigt uit te hand te lopen nu steeds meer toeristen negatieve berichten op social media plaatsen. Een aantal van hen zijn zo kwaad dat ze gezworen hebben nooit meer naar Thailand op vakantie te gaan. De burgemeester van Patong roept daarom op tot een compromis na meerdere incidenten deze week op Patong Beach. De politie vraagt om toeristen die een eigen strandstoel meenemen deze te verwijderen, dit in overeenstemming met het nieuwe beleid. Hoofdinspecteur van politie Akanit Danpitaksat laat aan Phuket Gazette weten dat de toeristen erg boos reageren op het verzoek van de politie die alleen maar haat taken uitvoert. Sommigen barsten zelfs in huilen uit: http://goo.gl/Y3JPEQ

– De economie in Thailand zit in het slop. De economische groei is in 2014 teruggelopen naar het laagste niveau sinds drie jaar. Deze vertraging zou het gevolg zijn van de politieke instabiliteit het afgelopen jaar: http://goo.gl/0wrQmL

– Meer actueel nieuws lees je op de Twitterfeed van Thailandblog.nl: twitter.com/thailand_blog


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Nieuws uit Thailand – 17 februari 2015”

 1. pieter zegt op

  Die economie moet nog in veel zwaarder weer komen.
  Hopelijk leren ze daarvan een beetje.
  Thai denken dat ze buitenlanders kunnen uitmelken zo veel als ze willen.
  Onbehoorlijk gedrag is echt geen uitzondering meer.
  In warenhuizen chat het personeel de hele dag en kijkt je raar aan als je geholpen wil worden.
  Manieren hebben ze niet meer op enkele na.
  Jammer het land van de glimlach word het land van de ergernis, heel heel jammer.

  • Edwin zegt op

   Vooral wegblijven voortaan.
   Geloof het of niet, het boeit ze niet.
   Was het niet duidelijk genoeg dat ze je in warenhuizen niet te woord staan ?
   Ze gaan het je echt niet vertellen. “No have”, meer niet.
   Even vertalen. no have = ga alstublief weg met uw rare gedrag en uw onverstaanbare engels.

 2. John de Best zegt op

  Ik kom al ruim 25 jaar in Thailand en ben nog nooit bestolen of opgelicht…tot een paar weken geleden in Koh Samui in het Holiday Guesthouse; het verblijf was aangenaam tot de laatste dag; vlak voor we zouden weggaan (we hadden alles ingepakt) deden we de deur op slot en liepen nog even naar een winkel; de taxi kwam, we namen de boot en aangekomen in Bangkok merkte ik dat er 10 briefjes van 50 euro waren verdwenen ( de dader had er 9 in laten zitten, zodat het niet meteen opviel). aangifte gedaan, politie is langs gegaan, maar er werd natuurlijk ontkend. Weer later merkte ik dat onderin mijn rugzakmijn nieuwe IPhone 6ook uit het doosje gehaald was.
  Een ontnuchterende ervaring en mijn vertrouwen in de Thai heeft toch wel een deukje opgelopen.

  • Sjaak S zegt op

   Alsjeblieft…. dit was je 40 jaar geleden ook gebeurd! Ik werd toen ook al voor oplichters en zakkenrollers en dieven gewaarschuwd. Ik ben toen ook al bestolen en bedrogen geworden.
   Bovendien kan je dit overal op de wereld gebeuren.
   Natuurlijk een nare ervaring, maar om nou te zeggen “mijn vertrouwen in de Thai”.. een beetje naïef!
   Als je nou zegt: ik heb het vertrouwen in het personeel van het Holiday Guesthouse op Koh Samui verloren… dan ben je al beter op weg… en dan nog: onder alle ongetwijfeld goudeerlijke personeelsleden zat er één (misschien twee) zwart schaap….

   • john zegt op

    Nou Sjaak het is mijn eerste keer 🙂 …er staat ook heeft een deukje opgelopen……..dus het valt wel mee en in Nederland ben ik al ruim 30 fietsen kwijt geraakt en is er ook al eens ingebroken dus………………………..maar het was even een nare zaak en toch iets van ruim 1000 euro

 3. Cor van Kampen zegt op

  In aansluiting op het strandstoelen verhaal van Phuket.
  Gaat nu over Pattaya. Ging (moest) vandaag weer boodschappen doen bij Foodland in Pattaya Klang.
  Ik kan daar nou eenmaal broodbeleg en vlees kopen wat een andere winkel niet heeft of waar de kwaliteit.
  de prijs en de klantvriendelijkheid niet mijn ding is. Al weer tijden niet geweest (ik heb een grote diepvries)
  en terug naar de oversteek plaats waar je normaal rechtsaf kan gaan richting Sattahip.
  Oversteekplaats gesloten wegens werkzaamheden. Verplicht linksaf. De eerste U turn stond (wat overdreven) 190 Km file. Dan maar doorgereden de verkeerde kant op. Pattaya Nua in en alle binnenwegen die ook nog ken afgereden om uiteindelijk via Soi 2 naar de beach road te rijden.
  Soi 2 stond nu en groot Hotel waar vroeger een bar complex was. Langs de beach road terug richting mijn woonplaats. De boulevard was niet meer zo als vroeger. De mooie rij palmen waren grootdeels verdwenen.
  Ik keek naar het strand (was ook niet veel meer van over) en keek naar lege plekken. Mensen zitten op het strand op een handdoek. De paar plekken waar dan nog iemand op een strandstoel en onder een parasol konden zitten waren zo overbevolkt dat iedereen op elkaars lip zat.
  Waar zijn de tijden gebleven, dat je in een barcomplex gezellig een bierje kon drinken en een potje poolbiljart kon spelen en bang hoefde te zijn dat iemand wat in je drankje deed en gewoon ook rechtuit van Soi 2 lekker in een in strand stoel liggen.
  Thailand is Thailand niet meer.
  Dat is mijn beleving. Ik woon hier 10 jaar en was daarvoor al jaren vakantieganger in dit land.
  Cor van Kampen.

 4. jeroen eisma zegt op

  Ik zal het kort houden,
  Ik woon 60 km van Nongkhai, afgelopen maand was mijn broer en zijn vrouw op bezoek bij ons.
  Was reuze gezellig maar ze wouden ook nog graag even een dagje laos pakken.
  Mijn vrouw was gids en ik bleef thuis.
  Terug bij de grens v
  Vientanne/Nongkhai wou mijn broer nog even de taxfree winkel in.
  Hij kocht sigaretten, 6 sloffen ….twee per persoon dat is toegestaan.
  Eenmaal over de grens in de 7 eleven zo’n twee honderd meter over de grens en dus in thailand vraagt mijn broer of mijn vrouw een koffie voor hem wil halen in de 7 eleven.
  Tuurlijk zecht mijn vrouw en geeft haar twee sloffen even aan mijn broer om de koffie te regelen.
  Mijn broer word direckt door drie politie agenten gearresteerd voor smokkel van sigaretten.
  Hij had immers vier sloffen in zijn tas toen…..kortom 19000 bath armer en de sigaretten kwijt.
  Fijn die Thaise polietie in Nongkhai.
  Ook hij komt nooit meer naar Thailand !

 5. John Chiang rai. zegt op

  Over het verbod van strandstoelen verhuur op de stranden van Phuket,en de daarmee verbondene ergernis bij veel toeristen,is ook op,, Thaiblog nl.”reeds veel geschreven.
  Velen zijn de mening dat wij als gast niet zeuren moeten,en daarom de Thaise wet,al is deze voor vele onbegrijpelijk gewoon accepteren moeten.
  Er zijn zelfs die het haast arrogant vinden,als wij als toerist proberen onze wensen te noemen,om dat naar hun mening de Thai toch doet wat hun willen.
  Dat nu zelfs de burgermeester van Patong om een compromis vraagt,is voor mij een teken dat toch over deze protesten wordt nagedacht.
  Ik vind het dan ook helemaal niet arrogant als een toerist,die veel geld achterlaat in dit land,en daardoor een belangrijke factor is voor de Thailandse economie af en toe zijn mening zegt,en zich niet aansluit bij al die toeristen die alles slikken,en braaf geld uitgeven.

 6. Rina zegt op

  Eerst helemaal geen strandstoelen meer mogelijk om te huren op het strand. Dan koop je ze zelf maar of via de illegale verhuur waar een stretcher 200bath kost. Dan weer mogen er wel grote parasols worden verhuurd met alleen een matje en ook de illegale stretchers verdwijnen daarom uit beeld. Volgende keer weer toch een paar strandstoelen in de verhuur, en dan mag je eigen strand stoel niet meer meenemen naar het strand omdat de politie die in moet nemen?!?

  Dus voorlopig geen strandvakanties meer in Thailand

 7. Blottekop zegt op

  Ik zou ze de kost niet willen geven toeristen die bij aankomst of in hun hotel in belgie bestolen worden of zelfs erger sla de kranten er maar eens op na.
  In de file sta je daar ook als je van je werk terug naar huis rijd de spits duurd daar van 7 tot 18u.
  Was deze week enkele dagen in Pattya vind het ook onbegrijpelijk dat woensdag geen stoelen op het strand mogen maar dat is nu eenmaal thailand ,een beetje onvoorspelbaar ,dan ga ik maar een dagje wandelen shoppen of iets anders ga er zeker mij niet druk over maken ,kan als ik wil toch 6 dagen per week op mijn lamme ….. Liggen.
  Wat ik jammer vind is de onverschilligheid soms grofheid van vele Thaien de glimlach en helpbereidheid is toch bij velen verdwenen ,zeker in Pattaya en delen van Bangkok .
  Mijn vriendin die zelf een bedrijf heeft staat er zelf van te kijken hoe onbeleefd sommige zijn , maar dit alles zal zijn reden wel hebben ,taalbarriere mischien of uitgekeken op die soms toch wel lompe farangs .
  Ik verblijf hier toch wel min 7 maand per jaar dit alles zal mijn gemoed hier niet veranderen alhoewell ik een heel goed gevoel krijg telkens ik een vriendelijke thai tegenkom en geloof me die zijn er nog steeds.

 8. Peter Yai zegt op

  Geachte Lezer

  Ik was 2 weken terug bij sisakhet bij een National Park hadden ze de toegang voor buitenlanders van 100 baht naar 400 baht verhoogd wij kwamen aan om 15.30 en het ging dicht om 18,00 uur.
  dus wij gingen niet ik ben alleen vergeten een foto te maken van het bord met deze verhoging.
  Maar Thailand gaat nog een hoop leren 1 miljoen minder russen en europeanen 15 procent minder voor hun valuta !!!

  Viet Nam is ook erg leuk

  Vrolijke dag Peter Yai


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website