Op deze pagina staat een selectie uit het Thaise nieuws. Wij vermelden de headlines van de belangrijkste nieuwsbronnen waaronder: Bangkok Post, The Nation, ThaiPBS, MCOT, etc.

Achter de nieuwsberichten staat een weblink. Wanneer je daar op klikt kan je het volledige artikel lezen bij de Engelstalige bron.


Nieuws uit Thailand – vrijdag 17 april 2015

The Nation meldt vandaag dat er een nieuwe werkgroep komt die de Thaise bevolking moet helpen om de voordelen van de nieuwe grondwet in te zien. De junta wil dat binnenlandse en buitenlandse experts hun mening geven aan leden van deze werkgroep. Dit besluit komt nadat er kritiek kwam op de nieuwe grondwet. Deze zou niet in staat zijn de politieke crisis in Thailand op te lossen en zou zelfs de politieke ontwikkeling van het land belemmeren. De nieuwe werkgroep moet een verkeerde interpretatie van de grondwet voorkomen: http://goo.gl/uDDsRK

Bangkok Post opent dat het illegaal in gebruik nemen van land in de provincie Nakhon Ratchasima is uitgebreid met een onderzoek naar het Kirimaya Golf Resort and Spa, gevestigd bij Khao Yai. Dit na aanleiding van een eerder onderzoek naar de Bonanza Golf and Country Club Co, eveneens bij het nationaal park Khao Yai waar illegaal een golf- en racebaan is aangelegd. Het Centre for National Anti-Corruption gaat de kwestie onderzoeken waarbij er ook onderzocht wordt of er ambtenaren bij betrokken zijn. Het vermoeden bestaat dater onterecht  vergunningen zijn verleend voor stukken grond. Deze grond was oorspronkelijk bestemd voor landbouw en boeren: http://goo.gl/7RHR0x 

– De Russische minister van Handel, Denis Manturov, verwacht dat Thailand en Rusland goede zaken kunnen doen op het gebied van infrastructuur en de verkoop van wapentuig. De Russen denken dat eind volgend jaar er militaire vliegtuigen en drie Sukhoi Superjet transportvliegtuigen aan Thailand verkocht gaan worden. Rusland koopt als compensatie minstens 80.000 ton rubber van Thailand. Vier keer meer dan wat er al was afgesproken om te kopen. India en China willen ook graag met Thailand samenwerken op het gebied van militaire training en logistieke ondersteuning. Volgens een bron moet dit niet gezien worden als een verschuiving van het buitenlandse beleid van Thailand, die zich altijd meer gericht heeft op het Westen. Een Thaise militaire expert zei verder dat Thailand graag tanks wil kopen van Rusland. Eerder kocht Thailand al luchtafweersystemen van de Russen. 

– De politie verdenkt een beveiliger van winkelcentrum Central Festival Samui van betrokkenheid bij de bomaanslag op Koh Samui. Hij is een van de vijf mannen die de avond van de explosie in het winkelcentrum werkte. 

– Meer actueel nieuws lees je op de Twitterfeed van Thailandblog.nl: twitter.com/thailand_blog


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Nieuws uit Thailand – vrijdag 17 april 2015”

 1. janbeute zegt op

  Zo als ik al eerder schreef .
  De Russen komen er nu daadwerkelijk aan .
  Niet alleen met wapens die overigens naar mijn mening goedkoop worden aangeboden , maar straks ook met vele voordelen voor hun toeristen .
  Ik denk dat straks een Rus zomaar 90 dagen in Thailand kan verblijven zonder enige vorm van visa rompslomp oid .
  Wij westerlingen worden straks jaloers op de Russische toeristen .
  Poetin is een slimme politcus en strateeg .
  Intereseert zich voor geen enkele moer voor Thailand hoor , alleen ziet nu zijn kansen in Zuid oost azie .
  Om de macht en Russische invloed snel uit te kunnen breiden , ten ongunste van het westen en de USA .
  Prayuth mag de USA niet in en Poetin smeert Prayuth met stroop om zijn militaire mond .
  Straks rijden alle Thai in een nieuwe Ladda automobiel .
  Vrienden worden vijanden en vijanden worden vrienden .

  The Russians are coming .

  Jan Beute .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website