Foto: © mickeykwang / Shutterstock.com

HIV/Aids en tuberculose (TBC) zijn de belangrijkste doodsoorzaken van gedetineerden in Thailand. Er zijn zo’n 6.000 gevangen die aan deze ziekte lijden aldus het Disease Controle Department. Elk jaar sterven circa duizend gevangenen aan de gevolgen van AIDS.

Gevangenen die seropositief zijn, krijgen wel anti-HIV medicijnen, maar volgens het DCD is het probleem dat er veel geciteerden niet getest zijn en het virus kunnen dragen en verspreiden. Een ander probleem is dat medicijninname wordt onderbroken wanneer gevangenen worden overgeplaatst.

Gisteren lanceerden het DCD en het Corrections Department in Pathum Thani een plan om de opmars deze ziekte te bestrijden. In de Vinoom Klang Central Prison wordt het ‘Returning Healthy People to Society’ project uitgevoerd waarbij onder andere seropositieve voormalige gedetineerden worden gevolgd.

Bron: Bangkok Post

1 reactie op “1.000 Aids doden per jaar in Thaise gevangenissen”

 1. P. de Bruin zegt op

  Tot voor enkele jaren geleden waarschuwde de Thaise overheid indringend voor het Aids gevaar.
  Speciale Aids ziekenhuizen overvol.
  Gevangenissen zo te lezen oncontroleerbaar !!!

  De laatste jaren opvallend dat de Thaise overheid het beleid voert van: muisstil zich te houden, de kop ver onder het zand.

  Voorspelt weinig goeds voor de vele argeloze toeristen & Thai.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website