Wie in Thailand woont wil ook wel eens wat anders zien tijdens zijn vakantie, maar het nadeel van bijvoorbeeld een trip naar Europa is toch het onbestendige weer. Wil je toch wat meer zekerheid over de weersomstandigheden dan is Griekenland de beste optie. Het land is in de zomermaanden gemiddeld het warmst en ook nog eens het op één na droogste land van Europa. Dat blijkt uit gegevens van het Amerikaanse weerinstituut NOAA, die RTL Nieuws heeft geanalyseerd en op de kaart heeft gezet.

In Griekenland is het in de maanden juli en augustus gemiddeld 27 graden en zijn er gemiddeld maar vijf dagen waarop een bui valt. Ook in Montenegro en Malta is het in de zomer boven de 25 graden. Heb je een hekel aan regen dan moet je naar Malta, dat is in de zomer het droogste land van Europa.

De vijf warmste Europese landen in de zomer:

 1. Griekenland (26,8°C)
 2. Malta (26,7°C)
 3. Montenegro (25,6°C)
 4. Spanje (24,1°C)
 5. Italië (24,0°C)

Nattigheid

Het land waar je zeker niet moet zijn voor zon, warmte en zonder paraplu is Ierland. Hoewel de bevolking er fantastisch is, is het ook het natste land van Europa en vrij koud in de zomer. Voor een aangenaam klimaat moet je dan de pub in.

De vijf koudste Europese landen in de zomer:

 1. IJsland (10,3°C)
 2. Noorwegen (13,6°C)
 3. Ierland (14,7°C)
 4. Isle of Man (14,9°C)
 5. Zweden (15,1°C)

Vakantieperiode

Het land van bestemming is niet alleen bepalend, ook de periode in de zomer. De beste week om weg te gaan is 15 juli. Het is dan het warmst Frankrijk, Duitsland, Italië, Oostenrijk en Spanje. De laatste week van augustus is ook een goede optie. Dit is de droogste week in de populaire vakantielanden.

Op de website van RTL Nieuws staat een handige tool waarmee je kan zien waar het precies het beste weer is in de week dat jij op vakantie gaat: www.rtlnieuws.nl

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Vakantie naar Europa en wil je warm en droog weer? Kies voor Griekenland!”

 1. jasper van Der Burgh zegt op

  Het lijkt mij dat dit stukje eerder interresant is voor Noord-Europeanen: Ik slaak altijd een zucht van verlichting als ik in het voorjaar vanuit Thailand in Nederland aankom, heerlijk weer eens een frisse wind door de haren, eindelijk eens niet puffen van de hitte!
  Neemt niet weg dat Griekenland een fantastisch vakantieland is, met heerlijk eten en aardige mensen. Maar wat mij betreft dan toch echt in voor- of najaar, als ook daar de temperaturen wat lager zijn.

 2. l.lagemaat zegt op

  Wie in Thailand woont wil wel eens wat anders zien.
  Om daar nou weer aan Europa te denken? Maar ieder mens is anders!

  Denk eens aan een leuke wintersportvakantie in Japan b.v. Hokkaido wat het grootste gebied is.
  2 – 3 meter poedersneeuw! Zelfs internationale curling wedstrijden! Niet goedkoop, maar dat is het in Oostenrijk/ Zwitserland ook niet meer. En niet zo lang vliegen als naar Europa!

  Een tweede idee: Bezoek Australië eens. Letterlijk door de grootte van het land voor elk wat wils! Ook wat het weer betreft.En een grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden.Op sommige plekken wordt zelfs Nederlands gesproken!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website