Komt er in het voorjaar Thaise familie of een partner naar Nederland, neem ze dan mee naar de Keukenhof. Succes gegarandeerd!

Deze week opent Keukenhof weer voor het publiek. Het park mocht twee jaar lang niet open vanwege de coronamaatregelen. Maar nu kunnen bezoekers de bloemenpracht weer in het echt beleven.

De eerste hyacinten en tulpen staan al in bloei dus bezoekers kunnen vanaf de eerste dag genieten van een kleurrijk park. Ook zie je in de Bollenstreek al de eerste velden in bloei staan.

Thema 2022: Flower Classics

Bloemen zijn belangrijk voor mensen; ze horen bij ons leven, al eeuwenlang. Als klassieke symbolen komen we bloemen tegen in kunst, architectuur en design. In Keukenhof brengen ze deze klassiekers samen; met de tulp als stralend middelpunt. Een van de uitingen van het thema is de samenwerking met het Mauritshuis vanwege hun 200-jarig bestaan. Daarom de foto met een bloemrijke ontmoeting tussen Jacoba van Beieren, al jarenlang de gastvrouw van bloemententoonstelling Keukenhof, en het meisje met de parel, een van de meesterwerken van Vermeer uit het Mauritshuis.

Naast de miljoenen tulpen, narcissen en hyacinten in het park zijn de bloemenshows binnen in de paviljoens weer groter en mooier geworden. Ruim 600 bloemenkwekers leveren hun mooiste bloemen en planten aan Keukenhof, zodat bezoekers vele nieuwe soorten zien.

Keukenhof is geopend van 24 maart tot en met 15 mei.

4 reacties op “Tip voor Thai in Nederland: Keukenhof”

 1. Boonma Somchan zegt op

  Bollenstreek bloemen corso 2022
  23 April 2022
  route komt ook langs Stationsweg Lisse ( ingang Keukenhof) hopelijk is er weer een wagen met Thaise thema

  • Frans Pattaya zegt op

   Helaas, volgens de website van bloemencorso Bollenstreek is er dit jaar geen Thaise praalwagen.

 2. peter zegt op

  Klopt helemaal Toen mijn Thaise vrouw hier een keer was in het voorjaar, heb ik haar daar naar toe genomen.
  Als een lammetje in de wei zo blij.

 3. Jos M zegt op

  Mijn Thaise vrouw heeft 9 jaar in NL gewoond.
  Door omstandigheden konden wij maar 2 keer in die tijd naar de Keukenhof, maar ze heeft er van genoten en nog dagen met haar collega’s bij Fruitypack over gesproken


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website