Een vijfde van de Nederlanders gaat dit jaar niet met vakantie. Gezinnen gaan het vaakst wel met vakantie en alleenstaanden zonder kinderen gaan het vaakst niet. Het percentage mensen dat niet met vakantie gaat, schommelt sinds 2003 rond de 25 procent, dit jaar gaat het om 22 procent van de Nederlanders. 42 procent van de mensen die niet gaan, vindt een vakantie te duur. Vorig jaar vond nog 35 procent dat, zo laat het Nibud weten.

 
Andere redenen om niet met vakantie te gaan zijn dat mensen liever iets anders doen met hun geld (30 procent) of dat ze liever sparen (13 procent). 34 procent van de inkomens beneden modaal gaat dit jaar niet op vakantie. Zij gebruiken het vakantiegeld onder meer om schulden mee af te lossen. De mensen die wel met vakantie gaan, gaan gemiddeld 15 dagen.

Meesten geven 2000 euro uit aan vakantie

Aan de belangrijkste vakantie van het jaar geven de respondenten rond de 2000 euro uit. Vergeleken met 2016 verwachten vooral de mensen met een inkomen dat rond of boven modaal is, dit jaar zo’n 500 euro minder uit te geven. Ruim twee derde van de mensen die wel op vakantie gaan, rekent van tevoren uit of ze de vakantie kunnen betalen.

De vakantie wordt vrijwel altijd betaald van vakantiegeld, spaargeld en geld dat op de lopende rekening aanwezig is. Mensen die moeilijk rond kunnen komen en wel op vakantie gaan, betalen hun vakantie vaker met het vakantiegeld dan mensen die makkelijk kunnen rondkomen. Ook wachten zij langer met het boeken van een vakantie. 25 procent van de mensen die moeilijk rond kunnen komen, gebruikt het geld om schulden af te betalen of betalingsachterstanden in te lossen.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Ruim een vijfde van de Nederlanders gaat niet op zomervakantie”

 1. Slagerij van Kampen zegt op

  Er is meer dan genoeg ruimte voor loonsverhoging laat zelfs Klaas Knot weten. Is zelfs gewenst. Dus we kunnen eigenlijk bijna allemaal met vakantie. Dat die loonsverhoging er niet komt vindt zijn oorzaak in de onderdanige houding van de Nederlander.

 2. Slagerij van Kampen zegt op

  Nog even en de VVD gaat de Nederlandse werknemer er op wijzen dat het nu echt tijd wordt een loonsverhoging te eisen. In het belang van de economie natuurlijk, niet van de werknemer.

  • Michel zegt op

   Loonsverhogingen leiden er niet toe dat men meer te besteden krijgt. Het drijft enkel prijzen op. De ondernemers moeten dat geld toch ergens vandaan halen.
   Loonsverhogingen zorgen dus voor inflatie. Precies wat de hoge heren al decennia nastreven, en zeker geen koopkracht verbetering heeft laten zien. Wel steeds hogere winsten voor multinationals en hogere belastinginkomsten.
   Alleen belastingverlagingen kunnen voor een betere koopkracht zorgen, maar dat willen de hoge heren niet want dat gaat ten koste van hun winsten en belastinginkomsten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website