Reizigers die willen aantonen gevaccineerd te zijn tegen Covid-19 moeten straks enige geduld hebben. Het RIVM verwacht dat eind maart begin april het pas mogelijk is om je eigen gegevens over je vaccinatie tegen het coronavirus in te zien.

Via een speciale website kan er met DigiD worden ingelogd. De gegevens kunnen worden gedownload om bijvoorbeeld te dienen als bewijs van vaccinatie, die mogelijk in de toekomst door Thailand wordt geeist om het land in te mogen reizen. De gegevens komen uit een database waarin wordt bijgehouden wie welk vaccin heeft gekregen.

Het vaccineren begint volgens het ministerie van Volksgezondheid pas in januari. Zeker voor 18 januari, maar wanneer precies is nog niet te zeggen. Aanstaande maandag ligt er volgens het ministerie een plan.

Terwijl in Engeland, Canada en de VS het vaccineren al in volle gang is, wacht Nederland op goedkeuring van de EMA die maandag een feit is. Duitsland en andere Europese landen beginnen dit jaar nog met vaccineren. Ons land loopt hopeloos achter en zal pas uiterlijk 18 januari beginnen.

Vaccinatie-expert Herman van der Weide noemt in Nieuwsuur dat het “onvoorstelbaar” is dat het zo lang geduurd heeft tot er een plan werd opgesteld om de bevolking te vaccineren. “We wisten al in maart dat er een vaccin zou komen”. Volgens Van der Weide is er veel tijd verloren gegaan.

Bron: NOS.nl


» Laat een reactie achter


Rating: 4.67/5. From 3 votes.
Please wait...

8 reacties op “RIVM: ‘vaccinatiebewijs’ pas eind maart te downloaden”

 1. Frans Pattaya zegt op

  Eigenlijk verbaas ik me hier niet eens meer over.
  Zoals zo veel zaken in het hele Corona traject is ook dit weer te laat en onvoldoende doordacht. Datum en wijze van verwerking zal ook wel weer een paar keer wijzigen.
  Het lijkt me verstandig om na afloop van deze pandemie een goede evaluatie te maken en een grondige reorganisatie door te voeren bij het RIVM.

  • keespattaya zegt op

   Helemaal met je eens Frans. Ook ik verbaas me er niet eens meer over , en dat is eigenlijk nog het ergste. Ik heb nog een vaccinatieboekje. Waarom niet simpel daarin een nieuwe stempel met handtekening. In Thailand zijn ze gek op stempels.

 2. wim zegt op

  Niet tijdig geanticipeerd dus. RIVM heeft wel meer laten liggen. Weinig lerend vermogen lijkt het.

  Het zal me eens benieuwen of dit ook gaat werken voor niet in NL ingeschrevenen die om wat voor reden toch in NL gevaccineerd worden. Aan die groep wordt meestal niet gedacht door de overheid.

 3. Pieter zegt op

  Laten we hopen dat het in het Engels te verkrijgen is. Of dat het een wereldwijd universeel formaat is. Ze zijn daar zo onhandig bij die instanties dat mogelijk daar ook al weer niet aan gedacht is.

 4. Peter zegt op

  Het zou goed zijn als er een internationaal bewijs komt want als elk land zijn eigen vaccinatiebewijs gaat maken gaat dat alleen maar fraude in de hand werken.

 5. Boris zegt op

  Ben benieuwd…
  Hoop dat het niet ook nog eens via het cak gaat, zoals bijvoorbeeld voor mee te nemen medicatie.
  nl. weer een extra hindernis.

 6. W.J.Doeser zegt op

  De waanzin ten top. Als de EMA goedkeuring geeft dan komt er nog een andere club die ook nog een en ander moet gaan bekijken. Welke konijn er dan nog uit de hoed wordt getoverd weet in niet. Al die andere landen zij kennelijk een stelletje dwazen die geheel onverantwoord aan het vaccineren zijn geslagen. Dat zal wel onder polderen worden verstaan. Daarom zal het vaccineren nog wel even uitgesteld worden. En natuurlijk moet het heilige RIVM dan nog weer alles gaan organiseren. Te zot voor woorden dat het maanden moet duren om te regelen dat er een vaccinatiebewijs kan worden afgegeven. Dat weten ze toch al maanden. Een beetje programmeur regelt dat binnen een paar dagen. Maar ja leuker kunnen we het niet maken om maar een slogan te gebruiken. Daar ging ook van alles fout en “wir haben es nicht gewusst” zullen we dan maar zeggen.

 7. Paul zegt op

  Betekend het hebben van een vaccinatie dat een PCR-test dan niet meer nodig is.

  De meeste expats hebben een (geel) vaccinatieboekje waarin alle injecties genoteerd staan. De vaccinatiegegevens behoeven dan niet gedownload te worden.

  Indien een PCR-test overbodig wordt zal menigeen besluiten om een prik te halen!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website