Door de coronacrisis wordt het geduld van koppels met een langeafstandsrelatie behoorlijk op de proef gesteld. Sommige stellen hebben elkaar vanwege gesloten grenzen al maanden niet gezien, zo schrijft de NOS.

Reden voor de 23-jarige Maud uit Den Haag om een actiegroep te starten #LoveIsEssential gestart. Haar vriend woont in de VS en zij in Nederland. Het doel van haar actie is om de reizen van ongehuwde partners ook als essentiële reizen te laten bestempelen. Inmiddels hebben 150 mensen zich aangesloten.

Maud stuurde ook een brandbrief naar premier Rutte. “Ik wil dat we in Nederland het model van Denemarken en Zweden overnemen. Daar mogen partners ‘inreizen’ als de relatie al minimaal drie maanden duurt en je elkaar al minstens één keer eerder in het echt hebt gezien. Dat moet je kunnen bewijzen”.

Ook Eurocommissaris Ylva Johansson schrijft op Twitter dat landen een uitzondering zouden moeten maken op het inreisverbod voor stellen met een duurzame relatie. Minister Blok van Buitenlandse Zaken heeft toegezegd te kijken naar de situatie.

Volgens Maud is het vooral een probleem dat relaties verschillend worden beoordeeld. “Je kan nu alleen naar Nederland reizen als je getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap hebt. Maar in een moderne maatschappij kunnen we trouwen toch niet gaan aanmerken als normaal, voor de jonge generatie?”

Nederland heeft inmiddels de grenzen voor mensen uit een beperkt aantal landen, waaronder Thailand, weer geopend. Voor reizigers uit andere landen geldt nog steeds een inreisverbod. Alleen voor essentiële reizen wordt een uitzondering gemaakt en voorlopig valt een hereniging van een ongehuwde partners daar niet onder.

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Relaties al maanden van elkaar gescheiden door gesloten grenzen”

 1. MikeH zegt op

  Thailand laat (helaas) voorlopig ongetrouwde partners niet toe.
  Ook niet als er sprake is van een vaste relatie
  Staat expliciet vermeld in onderstaande link.

  https://forum.thaivisa.com/topic/1171993-follow-seven-steps-for-a-safe-return-to-thailand/

 2. Bart zegt op

  In België laat men momenteel zelfs gehuwde koppels niet reizen…

 3. Bo Meekers zegt op

  Moderator: Ik denk dat je het het bericht niet goed begrepen hebt. Lees het nog een keer.

 4. Albert de Roover zegt op

  ik wil mij ook aan sluiten .zit vast in België ik en mijn Thaise vriendin zijn reeds meer dan tien jaar een koppel
  ik ben in januari terug in België gekomen , bijna zeven maand haar niet gezien alleen alle dagen via messenger

  • willy zegt op

   Hetzelfde voor mij,wij hebben eigendom en wonen sinds een 7 tal jaren samen.De grootste tijd van het jaar brengen wij door in Thailand.Ik ga trachten of volgende maand het niet mogelijk is om haar naar Belgie te laten komen voor 3 maanden

 5. fred zegt op

  Zelfs al ben je gehuwd is reizen naar Thailand een quasi onmogelijke zaak. De lijst aan voorwaarden is zo oneindig en omzeggens onoverkomelijk dat men het al vlug voor bekeken houdt. Maatschappijen willen ook niet vermelden dat je expliciet bent verzekerd voor pandemieën.
  Thailand geeft geen verblijfskaarten aan mensen die gehuwd zijn met één van hun onderdanen zoals wij dat aan partners geven van Europese burgers. Hier staat de gehuwde partner van een EU burger op dezelfde voet als de onderdaan zelf.
  In Thailand moet die nog altijd jaarlijks voldoen aan de visumplicht en heeft in zekere zin geen enkel voordeel tegenover de gewone (vrijgezel) toerist.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website