1000 Words / Shutterstock.com

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse zaken heeft gisteren het reisadvies voor Thailand aangepast met een waarschuwing. De tekst luidt:

“In aanloop naar de algemene verkiezingen van 24 maart 2019 kunnen politieke bijeenkomsten en demonstraties plaatsvinden. Deze kunnen gewelddadig zijn. Vermijd politieke bijeenkomsten en demonstraties.”

Het complete reisadvies voor Thailand lees je hier: www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/thailand


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Reisadvies Thailand aangepast ivm aankomende verkiezingen”

 1. Rob V. zegt op

  Ik hoop mijn aanstaande vakantie juist getuige te zijn van politieke bijeenkomsten, demonstraties e.d. Maar ik ben wel weg als er een legertruck militairen aan komt rijden.

  • Piet zegt op

   Nou fijne vakantie hoor.

  • Theiweert zegt op

   Nu als ik interesse heb voor politieke bijeenkomsten dan ga ik wel naar Nederland. De politieke bij eenkomsten van voor de coupe waren alles behalve vriendschappelijk. Gaf alleen rotzooi en doden en gewonden.

   Maar de tijd zal het leren. Maar om hiervoor op vakantie te gaan zijn er nog wel meer landen. Congo, Mali, Venezuela om er een paar te noemen. Prettig vakantie dag.

  • John Chiang rai zegt op

   Rob V,Dat er in positieve zin iets veranderen gaat in een land dat hoofdzakelijk geregeerd wordt door een kleine elite minderheid en zijn militair is geloof ik in de zin van ons allen.
   Alleen als ik op vakantie ga,en daarmee ben ik geloof ik zeker geen uitzondering,ga ik liever voor de mooie stranden,de cultuur,het lekkere eten etc,en zou ik het liefste helemaal geen getuige willen worden van politieke demonstratie’s, die de mogelijkheid in zich dragen bloedig te eindigen.
   Als wij op deze site onze visie geven over een politiek die in onze ogen niet deugd,is dit nog steeds anders dan dat iemand zich graag als getuige gaat begeven in dergelijke demonstatie’s,die hem direct op geen enkele manier betreffen.
   Wij vakantiegangers,buitenlanders die extern graag onze visie geven,hebben op dergelijke demonstatie’s niets te zoeken,omdat ze duidelijk in eerste instantie het Thaise Volk betreffen.

  • Rob V. zegt op

   Ik ben toevallig op vakantie rond de tijd dat er verkiezingen zijn, ik voel me betrokken bij het land en volg wat er speelt. In het verlengde daarvan is het interessant om toeschouwer te zijn van de verkiezingsperiode. Aangezien het leger de macht heeft acht ik de kans klein dat we weer gewelddadige/agressieve boycots zullen zien zoals bij de laatste verkiezingen het geval was (ene brulaap van de PDRC). Ik zie dan ook geen aanleiding verkiezings gerelateerde samenscholingen of evenementen te vermijden.

   Ik kom niet naar Thailand voor het strabd, daar ben ik al jaren niet geweest. Ik kom voor mijn familie, vrienden, de natuur en cultuur. En om ontspannen boeken over het land te lezen. Het observeren van wat er rond de verkiezingen speelt is dan een mooie extra bonus gelegenheid. Dat is natuurlijk wat anders dan zelf met spandoeken o.i.d. aan de slag te gaan. Mijn vakantie zal vast prima verlopen, ik maak er wat gezelligs van op mijn manier.

   Ieder zijn vakantie, nogal wat lezers zal het absoluut een worst wezen wat het land/regering doet en welke kant het op gaat. Sommige zien in de junta dictatuur zelfs ‘sterk leiderschap’ ‘die rust brengt’ (door intimidatie!). In mijn ogen is het schandalig je meer zorgen te maken over de prijs van je biertje of andere faciliteiten dan over of de bevolking een beetje normaal kan leven onder een regering die de belangen van al haar inwoners eerlijk tegen elkaar afweegt (vrijheid, democratie, mensenrechten, rechtvaardigheid).

   • John Chiang rai zegt op

    Ook ik kom naar Thailand voor de natuur,cultuur,en bezoek samen met mijn Thaivrouw graag haar familie,en onze gemeenschappelijke vrienden.
    Heb veel Interesse in het land,en heb ook het welzijn van mijn Thaisevrouw en het Thaise volk als eerste prioriteit.
    Betreffend de Thaise politiek zal ik hoogstens intern bij de ,familie,als ik er om gevraagd wordt mijn mening verkonden.
    Eventuele politieke demonstratie’s,waarvan ik hoop dat ze succesvol en niet bloedig verlopen,volg ik graag in de nieuws media,en voel mij daarbij zeker niet geroepen om deze ongevraagd te commenteren.
    Er zijn zeker Farangs die denken dat ze ter plaatse hun politieke visie kunnen prijsgeven,of zich zelfs verbeelden dat ze met hun jarenlange komst of aanwezigheid reeds halve Thais zijn,alleen kan deze verbeelding en gevoel plotseling bij verhitte debatten pijnlijk in de realiteit omslaan.
    De realiteit is namelijk,dat je in hun ogen altijd een buitenstaander blijft,die in principe niets te zeggen heeft over hun politiek, KORT GEZEGD EEN FARANG die graag begroet wordt in dit land,zolang hij bij interne zaken,terecht zijn mond houd.

   • Piet1932 zegt op

    Mijn hoop voor de bevolking is dat Generaal Prayuth zo verstandig is om deze verkiezingen per decreet NIET door te laten gaan en alle politieke partijen per direct te ontbinden. Door politieke chaos ontstaat er wrevel tussen verschillende bevolkingsgroepen, welke slechts tot een bloedige uitbarsting kan komen in de vorm van rellen, legeringrijpen en ander nog niet te voorzien leed. Ik ben bang dat zgn. “democratie” niet is weggelegd voor de Thai. Men kan er eenvoudigweg niet mee omgaan. Nu het leger heerst, is het lekker rustig in het land en gaat het Thailand economisch voor de wind. Wat mij betreft: afgelasten die verkiezingen en gaarne doorgaan met het 20-jarenplan, in ieder geval tot de 20 jaar verstreken zijn. Politiek is een illusie.

    • Rob V. zegt op

     Wellicht helpt het om te realiseren dat de onrust grotendeels kunstmatig was. Er waren nieuwe verkiezingen afgeroepen maar de PDRC (Suthep) ging bewust door met rotzooi trappen waardoor het leger ‘genoodzaakt’ was om in te grijpen. Keer op keer als het land met struikelen zich op het democratische pad begeeft grijpen de krachten van boven in om de belangen veilig te stellen. Het leger pleegt zeker geen coups voor het welzijn van het volk maar voor de elite.

     Lees bijvoorbeeld eens ‘The Political Development of Modern Thailand’ en ‘Thailand Unhinged’ door Federico Ferrara om beter te begrijpen wat de regeringen en het leger de afgelopen decennia hebben uitgespookt.

 2. Petervz zegt op

  In de aanloop verwacht ik geen problemen. Zie dan ook geen reden in de aanloop iets te vermijden. Na de verkiezingen wellich wel als duidelijk blijkt dat er vals gespeeld is.

 3. Carl zegt op

  Kijkend naar de koers van de THB 35.90 t.o.v. de Euro heeft de ” wereld ” kennelijk veel vertrouwen in de Thaise munt.

  Bij aanvang van het huidige bewind, mei 2014 , was de koers 44.10……..!!

 4. Henri zegt op

  De laatste jaren onder het militairen is er meer rust in het land, dan de recente jaren daarvoor. Het is zeker geen militair bewind, zoals we dat van Birma kennen . Wat we niet moeten doen, onze westerse democratie gaan vergelijken met dit land. Wij hadden ook tijd nodig om tot een goed/redelijke parlementaire democratie te komen. Rust en stabiliteit zijn factoren voor vooruitgang en dat zie ik in zekere zin onder dit bewind wel met kleine stapjes toenemen. Neemt niet weg , dat ook ik voor een breed gedragen parlementaire volksvertegenwordiging ben , maar dat proces moet In Thailand in de tijd zijn loop hebben, komt wel een keer goed denk ik optimistisch.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website