Koning Willem-Alexander heeft op 13 oktober het volgende laten weten: 

“Met ontroering ontving ik het bericht van het overlijden van Koning Bhumibol Adulyadej van Thailand. Voor het Thaise volk was hij gedurende zijn lange regeerperiode van meer dan zeventig jaar een baken van stabiliteit, ook in woelige tijden. Steeds weer beklemtoonde hij de waarden van harmonie en vreedzame samenwerking. Met warmte denken mijn vrouw, mijn moeder en ik terug aan de ontmoetingen die wij met hem hadden. Onze gedachten gaan uit naar Koningin Sirikit en de andere leden van de Koninklijke Familie.”

Bron: www.koninklijkhuis.nl

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Reactie Z.M. de Koning na overlijden Koning van Thailand”

 1. RuudRdm zegt op

  Zeer attent van ons Koninklijk Huis, en heel netjes dat Willem-Alexander zijn moeder noemt die een tijdgenoot is van wijlen de Thaise Koning. De Koning zal met de huidige Thaise kroonprins te maken krijgen. Hopelijk kunnen het Huis van Oranje en het Huis van Chakri het goed met elkaar vinden, en plukken onderdanen er hun vruchten van. Van weerszijden wonen er ettelijke duizenden in elkaars natie.

 2. alma zegt op

  dit jaar waren wij in thailand
  en wisten wij al dat de koning erg ziek was
  en dat er rekening gehouden werdt dat hij dit
  jaar zou komen te overlijden maar de thaise mensen
  wilde het niet weten wandt ze waren altijd aan het bidden
  dat hij beter zal worden
  volgend jaar gaan we weer en hopen dat er geen problemen zijn
  .als de uitvaard er is hoop ik dat onze koning en maxima er ook zijn
  dat verdiend het thaise koninghuis
  RIP KONING BHUMIBOL

 3. colin de jong zegt op

  Een terecht respectabele reaktie natuurlijk omdat het Nederlandse en het Thaise koningshuis uitstekende contacten hadden met elkaar, en met Beatrix in het bijzonder. De Thaise Koning Bumibol Adulyadey was de langst regerende koning ter wereld met 70 jaar op de troon vanaf 1946.Hij heeft het land in goede en slechte tijden gediend als een ware vader van de natie. Tijdens de 19 coups heeft hij zich altijd opgesteld als een Koning voor alle Thais, en heeft hij het voor elkaar gekregen de harmonie en veiligheid te kunnen bewaren voor zijn volk en zijn Expats in het land die hij ook lief had. De koning was zelf geboren in Amerika en heeft zijn studie gehad in Zwitserland, totdat het Thaise volk hem nodig had om als 18 jarige zich als koning te presenteren voor zijn volk. Ik en ongetwijfeld vele Expats hebben zijn overlijden emotioneel aangegrepen, vanwege zijn enorme staat van dienst voor de arme boeren in het bijzonder, die hij heeft bijgestaan in het ontwikkelen van hun land en tuinbouw in Isaan.En na beelden in de krant van dronken jongelui op de dag van het overlijden, schaam ik mij diep voor deze walgelijke aktie en disrespect van deze aso’s voor deze geweldige koning.Ik las ook een klacht van een vakantieganger die zich had beklaagd dat zijn vakantie was verpest. Er zijn zoveel meer mooie dingen in Thailand dan alleen bars, en zou zeggen ga snel naar een ander land en kom niet meer terug.What a shame !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website