Aerovista Luchtfotografie / Shutterstock.com

Gisteren was er wederom een persconferentie van Hugo de Jonge en Mark Rutte, daarin is er nog geen duidelijkheid gegeven over reizen naar het buitenland (niet-noodzakelijke reizen). Het negatief reisadvies voor reizen naar het buitenland blijft tot half mei van kracht. Het kabinet komt voor die tijd met een advies voor de zomervakantie.

Gisteren is wel een plan gepresenteerd om het land weer open te stellen. Hoe snel de stappen in het openingsplan worden genomen, hangt af van het aantal mensen met corona in het ziekenhuis. Hoe minder patiënten, hoe sneller het gaat.

Stappen openingsplan

Het kabinet wil in 3 maanden de samenleving openen. Zodat deze zomer weer bijna alles kan. Soms onder voorwaarden. Er zijn 6 stappen.

De 1e stap in het openingsplan is op zijn vroegst op 28 april 2021. Dan kunnen bijvoorbeeld de terrassen en winkels open. En wordt de avondklok afgeschaft. Dit wordt op 20 april besloten.

De 2e stap is op zijn vroegst op 11 mei. Dan kunnen er bijvoorbeeld weer mensen binnen sporten en gaat de muziekschool weer open. En dan kunnen ook bijvoorbeeld dierenparken onder voorwaarden open. Dit wordt op 3 mei besloten.


» Laat een reactie achter


Rating: 2.33/5. From 3 votes.
Please wait...

2 reacties op “Nog geen duidelijkheid voor Nederlanders over reizen naar buitenland”

 1. Frank zegt op

  De website van de nederlandse overheid is mijns inziens duidelijk met het reisadvies naar het buitenland.
  Het advies is te lezen in https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen-naar-het-buitenland .
  Op de betreffende pagina is er ook een link die duidelijk aangeeft hoe bindend dat advies is. In het kort komt het er op neer dat je zelf de verantwoordelijkheid neemt over je beslissing en de gevolgen hiervan voor jezelf en anderen.

 2. Harry Romijn zegt op

  Allemaal prachtig, die “stippen op de horizon”, en “heropeningsplannen”, doch allemaal afhankelijk van het aantal ziekenhuisopnames en IC-plaatsingen.
  Als er IETS is, waarvan we nog geen 2 dagen ver kunnen kijken, dan wel deze gevolgen van de besmettingen. Zolang de gemiddelde NL-er het totaal vertikt om ook maar iets rekening te houden met de corona-maartregelen, zal dit een grote chaos blijven.
  De Chinezen hebben met het KEIhard naleven van quarantaine regels corona in 76 dagen onder de knie gekregen, terwijl het hier (beginnend met Italie) meer een open duiventil was, waar haast iedereen de noodzakelijkheid er niet van inzag, maar bovendien het beentje lichtte zodra het maar kon. In NL ( en de rest van de Westerse wereld”) “geniet” men al 14 maanden van deze ongein, en het einde is nog niet eens in zicht.
  Vaccinaties: net voor mijn 73e word ik 24 april voor de 1e keer ingeënt. Astma of wat-dan-ook wordt niet eens meegenomen in de planning. Als dan alles tot 18 jaar voor begin juli ingeënt moet zijn, mag er wel een godswonder gebeuren. Denk eens aan sept.-okt. voor de 2e prik, waarna ergens okt-nov-dec de reisbeperkingen worden opgeheven ( In Europa). Voor trips naar Thailand ? ? ?.
  Sorry, maar een kl.te-boodschap moet je mijns inziens zo snel mogelijk naar buiten brengen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website