Er zijn nieuwe toegangsvoorwaarden voor België vanaf 25.12.2020, voor reizigers afkomstig uit “rode zones”. De landen die behoren tot de rode zones worden weergegeven in de onderstaande lijst: https://diplomatie.belgium.be/nl/covid_tabel (This hyperlink opens a new window)

Op 23 december stonden Myanmar, Laos en Cambodia op deze lijst maar Thailand niet. U wordt vriendelijk verzocht om de evolutie van deze lijst na te kijken, vooraleer u een reis onderneemt naar België

Voor België vestigen wij uw aandacht op de verplichting, om vanaf 25 december 2020, voor niet in België verblijvende personen, ongeacht hun nationaliteit, en vanaf 12 jaar, een medisch negatief PCR attest voor te leggen, bij aankomst op Belgisch grondgebied, op basis van een test die ten vroegste 48 uur voor aankomst werd uitgevoerd. Alvorens aan boord te gaan, dient de luchtvaartmaatschappij te controleren of de passagiers het negatieve PCR-test resultaat kunnen voorleggen. Als het negatief testresultaat niet kan getoond worden, moet de maatschappij het instappen weigeren.

Desalniettemin kunnen wij u in alle landen van de jurisdictie alleen aanmoedigen, om de aanbevelingen van de lokale autoriteiten zorgvuldig te blijven volgen en alle maatregelen te nemen die u kunnen beschermen. De maatregelen worden genomen in functie van de evolutie van de gezondheidssituatie en kunnen dus op elk moment wijzigen.

thailand.diplomatie.belgium.be/nl


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

11 reacties op “Nieuwe toegangsvoorwaarden voor België vanaf 25 december”

 1. Cornelis zegt op

  Valt me op dat voor België de PCR-test niet ouder mag zijn dan 48 uur voor aankomst, voor Nederland is dat 72 uur.

  • RonnyLatYa zegt op

   Geen idee waarom dat verschil. 48 uur lijkt met toch vrij kort.. Vooral om dat resultaat te bekomen denk ik maar ik heb geen ervaringen met die testen dus misschien valt dat uiteindelijk wel mee.

 2. RonnyLatYa zegt op

  Iemand die met die testen in Thailand ervaring heeft of zich voor vertrek uit Thailand laten testen heeft?

  • RonnyLatYa zegt op

   Ter info. Ja ik heb gelezen dat die verplichting maar vanaf 25 december geldt…. maar misschien zijn er mensen die zich voor vertrek al laten testen hebben of er in Thailand ervaring mee hebben.

   • RonnyLatYa zegt op

    En ook gelezen dat Thailand momenteel geen rode zone is….

    • Berry zegt op

     In de tekst staat een link naar de door Belgie aangeduide rode zone’s.

     Op deze link staat Thailand als rode zone gemarkeerd (Samen met de Verenigd Koninkrijk)

     https://imgur.com/a/ElIbiM5

     • RonnyLatYa zegt op

      Misschien moet ge de link in de tekst eerst eens goed.lezen

      • RonnyLatYa zegt op

       Zal je zien dat naar Thailand vertrekken rood staat en afgeraden wordt. Heeft ook te maken met de inreisvoorwaarden door Thailand opgelegd.
       Terugkeer heeft een groen duimpje.

 3. wim zegt op

  Met alle miljarden die de EU verspilt aan het vergaderen over het aantal toegelaten asbakken in een cafe is het verbazingwekkend dat er geen eensluidend EU reis/toegang beleid is.

  • Rob V. zegt op

   De EU heeft hier geen bevoegdheden, lidstaten beslissen hier zelf over. De lidstaten op 1 lijn krijgen is lastig, men is zoveel tijd kwijt omdat tot een unaniem akkoord of besluit komen veel tijd kost. Er is een voorstel, land A wil echter zus, land B zo, men past wat aan maar land C is daar niet blij mee, men past weer wat aan, is B weer niet akkoord. Brussel heeft niet zoveel te vertellen, dat willen de lidstaten niet. Er zal dus nog veel tijd verloren gaan aan vergaderen.

   En komt men tot een afspraak tot zien we dar niet iedereen zich daar aan houd. Neem het sluiten van de buitengrens, na enige tijd waren de lidstaten eens voor welke groepen reizigers de grens toch open gaat. Zo mocht de echtgenoot/echtgenote van een EU burger weer komen besloot men. België gaf daar okay op maar besloot vervolgens niet te doen. Je partner direct op Zaventem invliegen ging niet door… (via Charles de Gaulle en Schiphol kom je daar om heen…).

   Oplossing? Of meer macht naar Brussel, of Schengen aan de wilgen hangen of geheel de unie stappen. Zie ik alle 3 niet snel gebeuren dus blijven we log en traag zonder rap 1 lijn binnen Europa.

 4. David H. zegt op

  Valt me op dat voor België de PCR-test niet ouder mag zijn dan 48 uur voor aankomst, voor Nederland is dat 72 uur.

  INDIEN Thailand rode zone zou zijn :

  Dus als je vliegt vanuit Thailand als Belg zou je dan onder de NL vereisten vallen , met langere tijdspanne voor test ?
  Vermits aankomst Schiphol meestal is , (uitgezondrd enkelen die Brussel als aankomst reisroute verkiezen .)
  Daar de vlucht al 12 uur in beslag neemt + de voorafgaande wachttijd (3 uur aangeraden + reistijd naar Suvharnabumi ) zijn die 48 uur wel heel riskant krap. Daar het berekend wordt op aankomst tijdstip , niet vettrek uur !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website