Maandagmiddag zijn in een pand aan de Ceintuurbaan in Amsterdam de levenloze lichamen aangetroffen van de in Jomtien woonachtige Amsterdammer Pieter Hoovers (54) en zijn Thaise vrouw Tae (33). De politie gaat uit van een misdrijf.

Hoovers was een bekende naam in de Amsterdamse muziek scene en in de vechtsportwereld in Nederland en Thailand. In Jomtien bij Pattaya was hij sinds 2002 de eigenaar van het Hollands eetcafé Hoek van Holland.

Amsterdam

Hoovers is een kleurrijk persoon, met een carrière die via de Amsterdamse Wallen langs de muziekwereld en vechtsport naar Thailand verliep. In Thailand wilde hij het rustiger aandoen en van zijn pensioen genieten.

Hij was vanaf 1991 actief als muziekproducent met zijn bedrijf Outland Records. Onder dezelfde naam opende hij een platenzaak op de Nieuwendijk, waar ook de kaartverkoop werd gehouden voor feesten in de toen zeer populaire Club iT. Midden jaren negentig was hij een van de oprichters van de populaire housefeesten onder de naam Chemistry

Vechtsport

Hoovers was in die periode ook een bekende naam in de Nederlandse vechtsportwereld, die in de jaren tachtig en negentig internationaal in hoog aanzien stond. Hoovers was als begeleider actief van een aantal bekende vechtsporters.

Thailand

In Thailand was Hoovers naast uitbater van het restaurant Hoek van Holland ook trainer van Muay Thai boksers en organiseerde hij toernooien in Pattaya, waarbij hij via zijn uitgebreide netwerk in het wereldje, buitenlandse Muay Thai boksers regelde.

Bron: Het Parool, de Telegraaf en andere media. Foto’s: Facebook


» Laat een reactie achter


20 reacties op “Nederlands/Thais echtpaar vermoord in Amsterdam”

 1. Khun Peter zegt op

  John van den Heuvel schrijft in de Telegraaf het volgende: “Hoovers dreef jarenlang café Hoek van Holland in de Thaise badplaats Pattaya, waar ook John Mieremet en zijn vriend Ferry de Kok in 2005 neerstreken. Het duo was regelmatig gast bij Hoovers, die ook over goede contacten in de Amsterdamse onderwereld beschikte.”

  VN:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +11 (obv 11 stemmen)
  • Bert Schimmel zegt op

   Pieter Hoovers werd er van verdacht dat hij de moordenaar(s) van John Mieremet heeft getipt over diens verblijfplaats.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
 2. Fransamsterdam zegt op

  Hij had zich beter strikt aan zijn geplande reisschema kunnen houden…
  .
  https://photos.app.goo.gl/vqSPlLV0RZq9S8cx1
  .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
  • Khun Peter zegt op

   Volgens de media was al op vakantie geweest op Ibiza en weer terug in Amsterdam.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • Fransamsterdam zegt op

    Ja, dat klopt, hij zegt op 22 juni dat hij in Amsterdam is, van 3 – 10 juli naar Ibiza gaat, en dan terugkomt naar Thailand. Maar hij is toch weer naar Amsterdam gegaan.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
    • chris zegt op

     Misschien met een smoesje naar Amsterdam gelokt, erin geluisd?

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 3. Slagerij van Kampen zegt op

  Het Parool: Hoovers zou naar Thailand zijn vertrokken omdat hij schuldeisers achter zich aan had. Al was het fijne daarvan niet bekend. Met zijn echtgenote begon hij een relatie toen ze 16 jaar oud was (NB) Bovendien nog eens goede contacten in de Amsterdamse onderwereld.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +8 (obv 8 stemmen)
 4. JACOB zegt op

  We gaan allemaal weer zitten gissen laten we afwachten tot er een bevestigende reden is waarom het is gebeurd,alle indianen verhalen helpen niets,RIP Pieter.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +8 (obv 8 stemmen)
 5. Harry Romijn zegt op

  Als waar is wat er in de diverse NLe media over die man geschreven is… is het een wonder, dat hij het zo lang heeft volgehouden, met een knuffel vanaf haar 16e jaar uit een massagesalon.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +9 (obv 9 stemmen)
 6. Theo zegt op

  Dit nieuws komt toch wel heel hard aan. Had enkele dagen geleden nog per mail contact met Pieter om de laatste afspraken met hem te maken over ons komende verblijf bij hem van november tot januari 2018. Zo wist ik ook dat hij in Nederland was.
  Verder wil ik ook even verwijzen naar zijn lieve echtgenote die mij bij een vorig verblijf echt flink heeft geholpen toen ik een probleem had met het niet ontvangen van cash geld aan een bankautomaat (contact met de politie enzovoort).
  Wat een verschrikkelijke manier voor hen om zo afscheid van het leven te moeten nemen.
  Ik wens de families alle sterkte in deze moeilijke periode van rouw.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +9 (obv 9 stemmen)
 7. Leo Th. zegt op

  Heb mij uitermate geërgerd aan de op sensatie beluste berichtgeving in het AD over deze moordzaak. Pattaya wordt omschreven als het beruchte sekstoeristenoord, de plek waar Westerse mannen heen gaan voor de vele prostituees. Zijn zaak Hoek van Holland zou volgens het AD midden in de prostitutie buurt zijn gelegen. De journalist weet beslist niet waar Hoek van Holland echt is gevestigd, tegenover het politiebureau bij het begin van Dongtan Beach en is bijzonder generaliserend en denigrerend over Pattaya en haar bezoekers/bewoners. Wat heeft zijn typering van Pattaya met de dubbele moord in Amsterdam te maken?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +33 (obv 33 stemmen)
  • l.lagemaat zegt op

   Vergeet het Parool niet: ” beruchte Thaise sekstoeristenoord Pattaya” en verder nog wat fraais.

   Journalistieke pulp wat qua nivo niet boven de navel komt.

   Op die manier kun je moord ook gaan inkleuren!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
   • Khun Peter zegt op

    Ja, erg bizar die Nederlandse pers. Er wordt iemand in Amsterdam vermoord maar Pattaya wordt afgeschilderd als een oord van lust en verderf. Volgens mij is Amsterdam, naast de hoerenhoofdstad van Europa, ook nog eens een stad waar de ene na de andere persoon wordt geliquideerd. De journalisten van het Parool wonen waarschijnlijk zelf in Amsterdam dus daar geen kwaad woord over. Wat een hypocrieten!

    VN:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +12 (obv 12 stemmen)
  • rudy zegt op

   Leo,

   Idd, ik woon al een paar jaar in Pattaya en ben op de duur ongemakkelijk om een antwoord te geven als mensen me vragen: waar woon je, want dan voel ik de smalende blikken al, in de trend van: ohh, ben jij er ook zo ene, gevolgd door een alles zeggende frons! Dan heb ik zin om korzelig te antwoorden: kan het jou wat schelen waar ik woon!

   En Hoek van Holland is idd gelegen aan Beach Road in Jomtien, maar blijkbaar is zelfs Google maps een te hoog gegrepen begrip voor dergelijke derderangs journalisten!

   Al met al is zoiets altijd een spijtige gebeurtenis als een mens zo aan zijn einde moet komen, en ik wens familie, nabestaanden en vrienden alle sterkte toe in deze moeilijke periode!

   Rudy.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
  • Kees zegt op

   Tja, laten we het niet mooier maken dan het is. Pattaya IS een berucht sekstoeristenoord, en veel Westerse mannen gaan daar toch echt heen voor goedkope sex. En wel of niet daaraan gerelateerd, ik weet het niet, heeft de plaats een ongekende aantrekkingskracht op allerlei criminele figuren met een duistere achtergrond. Er gaat dan ook nog wel eens wat fout met mensen die daar wonen. In die zin is het toch relevante achtergrond informatie lijkt me.

   Als het AD sensatie belust is, wat ik overigens niet ontken, dan geldt dat ook voor de Thaise pers, de Engelse pers, de Duitse pers, de Amerikaanse pers, ja eigenlijk komen alle media wel tot dezelfde conclusie als het om Pattaya gaat. Maar wellicht zit iedereen er volkomen naast. Daarnaast kan ik me ook voorstellen dat als je erg lang in Pattaya woont je bepaald randgebeuren als normaal gaat beschouwen en je je dan ergert als de media daar op inzoemen.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +22 (obv 22 stemmen)
 8. chris zegt op

  Laten we vooralsnog aannemen dat de moord op Hoovers en zijn vrouw geen toeval of persoonsverwisseling was. En lezen we dan de pers over Hoovers:

  Het Parool:
  Zijn zakelijke activiteiten liepen volgens sommige berichten in de media niet goed af: Hoovers zou naar Thailand zijn vertrokken omdat hij schuldeisers achter zich aan had, al is het fijne daarvan niet bekend.
  en
  Hij had ook contact met de in Pattaya neergestreken Amsterdamse crimineel John Mieremet, voordat die daar in 2005 werd geliquideerd. Al toen hij nog in Amsterdam woonde werd hij wel gezien in het gezelschap van mensen uit het Amsterdamse criminele milieu.

  Boevennieuws:
  Daar was hij ook in contact met de destijds daar eveneens woonachtige John Mieremet. Volgens De Telegraaf verdenkt de recherche Pieter Hoovers ervan de tipgever van de moord op John Mieremet te zijn geweest. Hoewel hij wel enige tijd verdachte is geweest, is hij daar niet voor vervolgd. Willem Holleeder wordt verdacht van het opdracht geven van de moord op John Mieremet.

  Crimesite:
  Kort voordat John Mieremet op 2 november 2005 in Pattaya, Thailand, werd doodgeschoten had hij onenigheid met Hoovers. De Thaise vriendin van Mieremet verklaarde direct na de moord aan de politie dat de twee ‘problemen’ hadden over een stuk grond en/of een pand dat Mieremet zou kopen maar toch vanaf had gezien.
  Verschillende Nederlanders die in Pattaya woonden suggereerden tegenover de politie dat Hoovers betrokken zou zijn bij de moord op John Mieremet in 2005. Hij reisde normaal gesproken eens per jaar naar Amsterdam maar kort voor de moord ging hij een aantal keer op en neer. Ook zou hij met ‘iets groots’ bezig zijn waardoor hij uit de geldzorgen zou komen. Ferry de Kok die destijds bij Mieremet in Thailand verbleef stelde dat Hoovers het ‘doormailde’ naar Amsterdam als Mieremet in Thailand was. Ook de echtgenote van Mieremet had van horen zeggen dat Hoovers mogelijk bij de moord op haar man betrokken was geweest.
  In het muziek- en feestencircuit in Nederland was de reputatie van Pieter Hoovers niet smetteloos. Hij zou op een feest van 2011 de dj’s niet hebben betaald en met de noorderzon naar Thailand zijn vertrokken. Tijdens een periode als platenbaas van Outland zou hij duizenden guldens aan royalties ten onrechte hebben ingehouden. In Thailand zou hij in de voorbije jaren wegens een achterstallige betaling wel eens ernstig zijn mishandeld.

  Panorama:
  Een bron uit het milieu stelt: “Ik ken Pieter al 35 jaar. Hij hoorde bij de Mieremet-groep.” Dagblad De Telegraaf stelt juist dat Hoovers een poosje verdachte is geweest in het onderzoek naar de liquidatie op Mieremet. Het een sluit het ander niet uit, natuurlijk. Niemand minder dan Hoovers zou de gouden tip hebben gegeven waar Mieremet destijds uithing, het moment voordat hij werd doodgeschoten.

  Opmerkelijk bericht, gezien het feit dat de Mieremet-liquidatie momenteel ‘onder de rechter’ is. Namelijk in de Holleeder-zaak. Zou Hoovers mogelijk als getuige gehoord gaan worden? Of was hij daarom in Amsterdam?
  Zaterdagmiddag twee uur staan er twee mannen aan de deur. Ze praten luid ‘Amsterdams’, en hebben het over een feest dat ze nog willen gaan bezoeken. Hoovers doet open en laat de twee mannen naar binnen. Het is geen korte visite. Er wordt uitgebreid gesproken totdat – zo vertellen getuigen – er ineens met een luide ‘plof’ iets op de grond valt. Daarop rennen de twee mannen naar buiten, de trap af, waarbij een van hen een enorme sprong maakt om de laatste meters te overbruggen. Ze openen de deur en zijn verdwenen.
  Maandag elf uur komen de lichamen van Hoovers en Tae naar buiten. Twee medewerkers van een mortuarium helpen een forensisch deskundige bij het tillen en verplaatsen. Een rechercheur ‘in burgeruniform’ van de politie maakt foto’s van de brommer van Hoovers die nog altijd voor de deur staat.

  Opvallend is dat een andere vrouwelijke forensische medewerker een grote grijze doos uit het pand mee neemt en die in een bus plaatst.

  Eerst komt dan Tae (zie de twee foto’s boven) de stoep op.

  Daarna Pieter. Veel zwaarder om te tillen, dat is duidelijk zichtbaar. Met het inzicht: er ‘klopt’ iets niet qua lichaamsbouw. Er steekt verband en gaas onder zwart zeil door. Geen enkele ‘professional’ wil iets zeggen terwijl de drager naar een zwarte wagen wordt gebracht.

  Het zal snel duidelijk worden hoezeer beide slachtoffers van dit wrede geweldsmisdrijf zijn toegetakeld.

  Tot zover de pers.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +13 (obv 13 stemmen)
 9. Jacques zegt op

  Waar je mee omgaat raak je mee besmet. Het is nog een wonder dat hij een redelijke leeftijd heeft bereikt want velen uit dit circuit gaan al eerder de pijp uit. Wat zijn vrouw betreft, mogelijk erg naïef (men wil vaak niet weten waar de partner mee bezig is, zolang er maar geld is en ruim kan worden geleefd) en jammer genoeg ook slachtoffer geworden van dit drama, kennelijk kende zij de dader(s). Het is en blijft een zooitje met een hoop mensen in deze wereld. Maar hoe je het ook went of keert dit wens je niemand toe.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +15 (obv 15 stemmen)
 10. Sir Charles zegt op

  Ben nooit in dat Hoek van Holland geweest echter realiseer me nu dat ik hem weleens tegen het lijf heb gelopen na het zien van de foto’s, ken hem niet persoonlijk en hem ook nooit gesproken doch alleen maar van gezicht toen ik enkele jaren Muay Thai trainde in Golden Glory te Pattaya.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • Sir Charles zegt op

   Excuus: had moeten zijn enkele jaren ‘geleden’.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 11. chris zegt op

  beste corretje
  Als een expat financieel wordt uitgekleed door een Thaise vrouw die haar verleden verzwijgt en over al haar huidige gedragingen liegt wordt die expat hier categorisch afgeschilderd als naief en dom. Die expat zou beter moeten weten. Nu is er een Thaise vrouw die meer dan 12 jaar getrouwd is met een Nederlandse expat met een crimineel verleden en nu schilder je haar ineens af als een onwetend slachtoffer. Waarom noem je haar niet dom en naief? Ze kende Mieremet, wist dat haar man een conflict met hem had en als het waar is dat Pieter wel eens mishandeld is in Pattaya wist zij dat ook. En als zij geloofde dat Pieter een paar keer naar Nederland vloog om nieuwe pindakaas te kopen voor de winkel en zij geloofde dat, dan noem ik dat naief. Het spijt me voor haar.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website