In 2007 verdween de toen 26-jarige Rose Sulaiman spoorloos in Thailand. Haar lichaam werd een jaar later gevonden. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries beet zich vast in de zaak evenals een coldcaseteam van de politie Den Haag. Gisteren is haar 46-jarige echtgenoot Bert van D. alsnog geresteerd.

Rose, een van oorsprong Maleisische vrouw, woonde met haar Nederlandse man en hun zoontje in Ranong. Na haar verdwijning vertrok de man onder verdachte omstandigheden met zijn zoon naar Nederland. Ruim een jaar later werd haar lichaam gevonden in een beerput naast het huis van het echtpaar. De man werd verdacht, echter de Thaise politie kon weinig doen omdat hij al naar Nederland was vertrokken.

Peter R. de Vries maakte in 2012 een reportage over de moord. Ook achter de schermen bleef hij zich inzetten voor de zaak, omdat hij ervan overtuigd was dat de echtgenoot, die nu in Benthuizen woont, zijn vrouw heeft vermoord. Het onder de aandacht houden van de moord  door Peter R. heeft er mede toe geleid dat Thailand in 2015 weer contact op nam met de Nederlandse politie.

Een coldcaseteam van de politie in Den Haag heeft daarop het onderzoek naar de moordzaak heropent. In de maand mei dit jaar werd het lichaam van Sulaiman opgegraven. De vrouw is naar haar vondst in de gierput in Ranong, begraven in haar geboorteland Maleisië. Het coldcaseteam heeft onderzoek gedaan in Thailand en Maleisië en dat leidde uiteindelijk tot de arrestatie van de 46-jarige echtgenoot Bert van D uit Benthuizen.

Bron: NOS.nl

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Nederlander gearresteerd voor oude moord in Thailand”

 1. stevenl zegt op

  Arm jochie. Moeder vermoord, en nu vader in de bak voor de moord. Op basis van de foto denk ik dat hij nu een jaar of 10-12 is?

  Weet iemand of hij nog steeds in Nederland is, ik hoop dan dat de familie van de vader de verzorging overneemt.

 2. RobHH zegt op

  Eindelijk gerechtigheid.

  Dat zij nu maar mag rusten in vrede.

 3. Erik Bos zegt op

  Erg goed nieuws, hulde aan Peter R. de Vries.

 4. erik zegt op

  Bert van D of Bert den D ?
  Goed dat ie vastzit verdacht van … Mensen als Peter R de Vries zijn hard nodig, dat zie je maar weer.

 5. Rudios zegt op

  2007 en nu een “oplossing”? Dat noem ik eerder nalatigheid ipv gerechtigheid.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website