Het coldcaseteam van de politie Den Haag onderzoekt een moord uit 2007 in Thailand. In dat jaar verdween de Maleisische Fairos Binti Ahmad (Rose) Sulaiman. Zij was getrouwd met een Nederlander en woonde samen met hem en hun zoon in Ranong in Thailand.

Haar lichaam werd een jaar later gevonden in de beerput naast hun huis. In de maand van haar verdwijning had ze nog een telefoongesprek met haar moeder in Maleisië. Dat was het laatste levensteken van de vrouw. Daarna verdween ze spoorloos.

De man en het zoontje zijn een maand na haar verdwijning naar Nederland vertrokken. Haar lichaam is uiteindelijk gevonden en zij in 2008 in Maleisië begraven.

Op verzoek van de Thaise autoriteiten heeft Nederland het onderzoek naar haar dood overgenomen. Het is de eerste keer dat justitie meewerkt aan een opgraving in Maleisië.

Een coldcaseteam is dit weekend naar Maleisië gereisd en heeft daar gisteren de stoffelijke resten van de vrouw opgegraven. Die worden ter plekke onderzocht door een team van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Ook worden diverse getuigen gehoord.

Daarnaast zal er ook onderzoek worden gedaan in Thailand en Nederland. Volgens Peter R. de Vries die zich met de zaak heeft bemoeid zijn er verdachte omstandigheden die richting de Nederlandse echtgenoot van de vrouw wijzen.

Bron: Politie.nl

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Moord in Thailand onderzocht door Nederlands coldcaseteam”

 1. jacques zegt op

  Ik hoop dat ze de bewijsvoering rond kunnen krijgen en wat is het toch een mooie baan bij de politie om dit soort werk te mogen doen. Soms heb ik wel wat nare gevoelens te zijn gestopt na ruim 40 jaren maar ja het lichaam wordt ouder en het pensioenrecht daar wil je toch ook wel gebruik van maken anders dan gaat al dat ingelegde geld maar verloren.
  Ik wens mijn ex collega’s succes met dit en toekomstige onderzoeken. Het is niet makkelijk om dit te doen en het zal ze steunen om dit soort onderzoeken vol te houden. Het siert de Thaise autoriteiten om de Nederlandse politie te verzoeken dit onderzoek te gaan uitvoeren.

 2. Lunghan zegt op

  Nou Jacques,
  Ik ben het helemaal met je eens, ik ben geen P.r.de.V fan maar in dit geval heeft de familie wel recht op een gedegen onderzoek, en niet op de gebruikelijke “thai way”
  En na 40 jaar geniet er maar van.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website