De alarmcentrale Eurocross Assistance heeft de balans opgemaakt van het aantal hulpvragen dat ze kregen van Nederlanders tijdens hun zomervakantie. Zij ontving deze zomer 54.024 telefoontjes van vakantiegangers in nood. 

Iedere zomer typeren ongevallen met een voertuig een deel van de meldingen. Sinds begin juli zijn er 178 ongevallen met een fiets, scooter, motor of quad genoteerd. Als gevolg daarvan lijkt het letsel aan de pols, hand, heup, enkel of het onderbeen ernstiger te worden.

Ernstige medische diagnoses

In de populaire vakantielanden werden deze zomer meer dan 1.000 Nederlanders opgenomen in het ziekenhuis. Naast de veelvoorkomende maagdarminfecties werden ook zeer regelmatig ernstige diagnoses gesteld. Zoals een blindedarmontsteking, een hartinfarct of beroerte. Dit jaar kregen opvallend veel mensen onder de 55 jaar de diagnose hartinfarct of beroerte.

Mocht je iets overkomen op vakantie dan luidt het advies om zo snel mogelijk contact op te nemen met je alarmcentrale. Die helpt bij taalproblemen, vragen over kosten en kan adviseren in de behandeling. Draag dus het nummer van je alarmcentrale bij je zodat je direct goed geholpen wordt in geval van nood.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website