Loretta Schrijver is naar Thailand gereisd en geschrokken van de erbarmelijke omstandigheden waarin de Thaise olifanten, orang-oetans, krokodillen en tijgers leven. Het gaat dan om toeristische attractieparken waar de dieren veelal worden ingezet voor commerciële shows.

Ze roept dan ook reizigers op om niet naar dergelijke attracties of shows te gaan omdat wilde dieren worden misbruikt om vakantievierders te vermaken.

Loretta reisde naar Thailand op uitnodiging van een team van World Animal Protection.

Lees hier het hele verslag: www.rtlnieuws.nl/boulevard/entertainment/loretta

23 reacties op “Loretta Schrijver waarschuwt voor selfies met tijgers in Thailand”

 1. Khun Peter zegt op

  Goed bedoeld maar wat is de waarde hier van? Nederlandse touroperators hebben olifantenritjes e.d. al jaren geleden geschrapt uit het excursieprogramma. Nederlanders en Belgen zul je dan ook weinig vinden bij dat soort attracties, wij snappen wel dat zoiets immoreel en verwerpelijk is.
  Een ander verhaal zijn de bussen vol Chinezen en Russen die graag dit soort attracties bezoeken. Of die zich iets aantrekken van Loretta Schrijver waag ik te betwijfelen. Maar goed, zo’n PR reisje naar Thailand die volledig betaald wordt door World Animal Protection laat Loretta natuurlijk ook niet liggen. Tenslotte schijnt de zon in Thailand voor iedereen.
  Ik ben een dierenliefhebber en heb jaren vrijwilligerswerk gedaan voor de Dierenbescherming maar bij dit soort acties, waarbij je ook nog totaal de verkeerde doelgroep aanspreekt, heb ik mijn bedenkingen.

  • marcel zegt op

   Nee panda s’ huuren in china.. daar voor weiland in parkeer plaats omzeten en heel nederland uit nodigen voor vet geld ..maar dat snapt niemand..

   • Hendrik S. zegt op

    Maar die panda’s worden, na af en toe een verdoving, niet plat gespoten met drugs om met toeristen op de foto te gaan. Ook kunnen zij zich net (ik persoonlijk vind de meeste ruimtes te klein in dierentuinen) iets meer ruimte veroorloven, ze hebben in ieder geval geen ketting om hun nek.

    Een doorsnee parkietje in Nederland heeft eigenlijk ook niet zo’n goed leven in een kooitje om maar niks over goudvissen/muizen/hamsters etc. te zeggen…. 😉

   • Henk@ zegt op

    Inderdaad daar hoor je niemand over, hier gaat het om miljoenen €uro’s met toegangskaartjes op de drukke uren van € 25,-.

 2. Leo Bossink zegt op

  Ik juich iedere actie toe die tot mogelijk betere omstandigheden kunnen leiden van deze dieren. Dus ook een actie zoals van Loretta Schrijver. Dat ze financieel niet heeft bijgedragen aan haar trip, vind ik hier niet relevant.

  • Frans Nico zegt op

   Er staat nergens in het nieuwsverslag van het ANP dat Loretta Schrijvers niet heeft bijgedragen aan haar trip. Bovendien staat er dat Loretta Schrijver afgelopen week in Thailand meegereisd is met een team van World Animal Protection. Er staat niet dat zij voor World Animal Protection naar Thailand is gereisd. Het kan evengoed een privé reis zijn geweest.

   Overigens lijkt haar verhaal wel en vooral ingegeven door het team van World Animal Protection waarmee ze heeft gereisd. Haar bewering dat ze undercover met een verborgen camera beelden heeft gemaakt, lijkt mij niet aannemelijk. Overal kan vrijelijk opnames worden gemaakt. Loretta heeft niets anders gedaan dan de campagne van World Animal Protection “the Bigger Picture” gepromoot. Of de “bijdrage” van Loretta zal bijdragen aan een beter dierenwelzijn waag ik te betwijfelen.

  • Damy zegt op

   Moet een BNer zich wel met dit soort zaken bemoeien helpt toch niks Thaien doen wat ze willen.

 3. NicoB zegt op

  Prima hoor, er kan niet genoeg tegen geprotesteerd of op gewezen worden.
  Ook in de doelgroep Nederland en België, nog lang niet iedereen weet van het leed dat deze dieren wordt aangedaan.
  NicoB

  • Khun Peter zegt op

   Als iemand niet begrijpt dat olifanten en tijgers niet geboren worden om toeristen in Thailand te vermaken en niet in gevangenschap horen te leven, dan mag je gerust twijfelen aan de intelligentie van die persoon.

   • Sir Charles zegt op

    Klopt echter die lui kunnen tegenwoordig ook een ticket boeken voor rond de €600. Voor de Sjonnies en Anita’s eens een keer wat anders dan de camping met closetrol onder de arm en oubollige bingoavonden.
    Staat toch leuk zo’ n foto op de schrootjeswand. 😉

   • Gerrit zegt op

    Enne kippen, varkens en koeien in Nederland dan????

    • Frans Nico zegt op

     En wat dacht je van de levend gekookte krabben in onze sjieke (Michelin sterren-) restaurants? Of de levend geslachte palingen en ritueel geslachte schapen en geiten? En de door ons doodgemepte muskieten????

    • theoS zegt op

     Gerrit, Ha,Ha je was me net voor. Ik wou ook vragen en geiten en schapen dan? Zijn jullie wel eens naar een circus voorstelling geweest? Of de dierentuin zoals Artis A’dam of Blijdorp R’dam? Houden jullie er een hond of kat op na? Zijn ook dieren.

 4. Henk Hauer zegt op

  Olifanten zijn in Thailand al van ouds ingezet bij werk in the bossen. Ze zijn later vervangen door machines.
  Deze dieren komen niet uit het wild. Toen zij overbodig werden,worden ze ingezet voot touristen ed.
  Het kost een boel geld om deze dieren te voeden, dus moest er ook een manier gevonden worden om geld te verdienen. Deze . Eerst werden ze gedeeltelijk ingezet om door de straten van Bangkok en ook Pattaya te lopen, zodat de toeristen de bananen konden kopen en aan de dieren te voeden.
  Deze praktijk is gelukkig af geschaft.
  De dieren worden normaal behandeld en het zijn geen dieren uit het wild.
  Maar een persoon als de mevrouw Schtijvers weet niet waar de over praat.

  • Carolien zegt op

   Ben ik het niet mee eens, een olifant kan op zijn rug hooguit 100 kg dragen ( kop en nek zijn het sterkst) zo’n stellage weegt zeker 50 kg als het niet meer is en dan nog een paar volgevreten toeristen erbij. Dat noem ik niet normaal behandelen.

  • Ger zegt op

   Olifant eet gewoon het groen in de natuur, gratis en voor niets. Kijk maar naar de olifanten in het wild. Hetzelfde geld bijvoorbeeld voor de Thaise koeien, grazen gewoon langs de weg , in de berm. Het is een fout argument dat het duur is om te voeden; de mahouts profiteren ervan. Ik zie in de isan wel regelmatig mensen met een olifant bedelen, dus ook gewoon voor de Thaise mensen.
   Als je ooit hebt gezien hoe ze kleine olifanten met een vlijmscherpe haak beteugelen besef je hoe verkeerd het is om ook gedomesticeerde olifanten te houden.

   • Sir Charles zegt op

    Inderdaad Ger, het gaat met name om het voortraject om de jonge olifanten hun eigen wil te kunnen breken zodat ze volkomen gehoorzamen, dat gaat met schoppen en slaan en ja niet minder met een ijzeren staaf met scherpe haak. Op YouTube circuleren diverse filmpjes te walgelijk om naar te kijken.

    Bovendien worden pasgeborenen direct bij de moeder weggehaald, ja weet het dat gebeurt o.a in de rundveehouderij in Nederland ook en denk aldaar aan de misstanden in de slachterijen, niemand zal willen ontkennen dat daar ook tegen gestreden moet worden maar waarom bij sommige reageerders toch altijd maar weer dat wegkijken en goedpraten ‘ja maar dat gebeurt bij ons toch ook’. Is het daarom minder erg wat er in Thailand gebeurt, nee toch!

    Buitendat nooit begrepen dat met hét symbool van Thailand dé olifant zo bedenkelijk wordt omgegaan maar gelukkig dat steeds meer Thai over ‘hun dier’ er ook zo over zijn gaan denken en dergelijke gelegenheden weigeren te bezoeken.

 5. j p zegt op

  ik denk dat Henk Hauer niet weet waarover hij schrijft. Kent hij de methodes om olifanten tam te maken en vraagt hij zich nooit af waarom de tijgers zo tam en lui zijn.

 6. Joost J. zegt op

  Ook in Nederland het dierenleed eens aanpakken dan. Een paard is ook niet met een zadel op zijn rug geboren en die wordt ook getraind om mensen te dragen of te vervoeren, parkieten en kanaries horen niet in de huiskamer in een veel te klein kooitje, (goud)vissen niet in een viskom, hamsters niet in een te klein kooitje met een molentje, enz.

  Honden en katten lopen hier in Thailand buiten vrij rond en worden hier niet aan een halsband uitgelaten of geleerd op een kattenbak te gaan zitten.

  • Carolien zegt op

   En ook niet gesteriliseerd waardoor ze soms al weer drachtig zijn terwijl ze nog een nestje zogen.

 7. TheoB zegt op

  De rug van en olifant is niet geschikt om te belasten met een stellage plus mensen. De mahout zit altijd in de nek van de “tamme” olifant.
  Op dit blog zie ik nog regelmatig het rijden op de rug van een olifant als mogelijkheid genoemd worden.
  Dieren zijn er niet om kunstjes voor de (zoogdier) mens te doen.
  Ik vraag de redactie bij deze dan ook om al dit soort “attracties” niet meer te noemen in de artikelen of, nog beter, ze af te raden als zijnde dieronvriendelijk.

 8. Cor zegt op

  Loretta spreekt over vermagerde tijgers in Sriritachi Tiger Zoo. Ben er 30 april j.l. geweest en zag alleen maar goeddoorvoede en verzorgde tijgers. Als Loretta’s gewicht als ” norm” wordt genomen, ….ja, dan zijn de tijgers mager!!!

 9. Damy zegt op

  ZE maakt undercover beelden nou die willen we eel eens zien dan want op de foto is ze allerminst undercover lijkt er meer op dst ze geniet van het mooie weer hier beter dan in NL.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website