Foto: Facebook

De bekende Nederlandse zanger en componist Hans Vermeulen is op 70-jarige leeftijd overleden op Koh Samui. Hij was de leider van de band Sandy Coast en later van Rainbow Train.

Vermeulen had met de popgroep Sandy Coast een aantal hits waaronder I see your face again, True love that’s a wonder, Capital punishment en Summertrain. In de jaren 70 ging de band uit elkaar en begon Vermeulen de groep Rainbow Train, waarin hij zong met zijn toenmalige vrouw Dianne Marchal.

Als producer werkte Vermeulen ook voor artiesten als Margriet Eshuijs en Anita Meyer. Voor Anita Meyer schreef hij in 1976 de hit The alternative way, waarop hij zelf ook meezong.

Begin jaren 80 maakte Sandy Coast een comeback, waarbij de band met The eyes of Jenny voor het eerst in acht jaar weer een hit scoorde.

In de jaren 90 verhuisde Vermeulen naar Koh Samui Thailand, waar hij hertrouwde met de Thaise zangeres Jariya Chatsuwan. Met enige regelmaat trad hij nog op in Nederland. Het is onbekend waaraan Hans is overleden.

Video

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=GrD03B711to[/embedyt]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Hans Vermeulen (Sandy Coast) overleden op Koh Samui”

 1. Geert zegt op

  Veel te vroeg, Hans was niet alleen een goede muzikant,maar ook een bijzonder goed mens,heel veel mensen gaan hem missen.
  R.I.P

 2. Paul Bouwmans zegt op

  Rust zacht Hans. Genoten van je muziek en van een geweldige ontmoeting met jou op Samui in 2001.

 3. Hans Bos zegt op

  Ik bewaar een hele vroege herinnering aan de Sandy Coast. Als zestienjarige contracteerde ik in 1964 (?) de band voor een schoolfeest in de kantine van het St. Janscollege in Den Haag, een exclusieve jongensschool. Na afloop brachten de organisatoren de meisjes op de Puch naar huis. Vervolgens moest de kantine worden opgeruimd. Daar krijg je dorst van. Als oud-misdienaar wist ik de sleutel van de (mis)wijnkelder te vinden. Dat was de eerste alcohol van de avond en bij gebrek aan vrouwelijk schoon zwierden enkele jongens door de kantine. De volgende dag werd ik door rector Verberne op het matje geroepen vanwege ‘homosuele’ activiteiten. Mijn moeder is op de fiets naar school gereden en heeft de man de mantel uitgeveegd en, naar verluidt, een draai om de oren gegeven. Daarna was het verstandiger een andere school te zoeken…

  • Francois Nang Lae zegt op

   Het AC?

 4. Christina zegt op

  In de krant stond vermeld dat Hans Vermeulen was overleden aan een hart stilstand.
  Veel sterkte voor family en vrienden met dit verlies.

 5. Pat zegt op

  Nooit van deze man gehoord, maar zijn muziek heb ik zonet beluisterd en die ken ik zeker en vast wel :

  Bijvoorbeeld, True love that’s a wonder en The alternative way, zijn geen kleine hits maar bijna klassiekers.

  Innige deelneming voor de familie en vrienden!

 6. Pjotr zegt op

  R.I.P. Hans
  De hemel is weer een goede musicus rijker…

 7. hans uitman zegt op

  dank je naamgenoot voor die mooie muziek ,die je gemaakt heeft !

 8. gerrit zegt op

  R I P hans vermeulen

  aankomende febr 2018 weer op jou geliefde strand meanan Beach ik zal aan jou denken en zeker je muziek.

 9. Chris zegt op

  Hans je zocht het Paradijs voor je op in Samui
  Nu heb je ook daar je rust gevonden

  Rust zacht jongen

  Sterkte voor de nabestaanden

 10. Ronald zegt op

  Zo jammer en wat een gemis voor zowel de Thaise mensen als Nederlanders ik zelf vond Hans een te gekke muzikant en vooral als hij Bloes speelde of Spaans zong want dat kon hij heel goed je zal gemist worden jongen dat weet ik zeker.

 11. Kees Cirkel zegt op

  weer een icoon weg, groot artiest en een fijn mens ik heb hem verschilde keren ontmoet en ook met hem gezongen, trouwens de hele sandy coast waren leuke mensen, Hans rust zacht, ik blijf genieten van je muziek, heb net nog even true love that is wonder gezongen fantasies nummer.

 12. cees versteden zegt op

  we verliezen een grootheid in de Nederlandse muziek. sterkte voor de familie. r.i.p.

 13. John zegt op

  ongeloofelijk als ik wist dat hij daar woonde had ik hem toch zeker op gezocht , wat een goede zanger pianist gitaarist we zullen hem missen R. I. P. Hans, weer een die niet gemist mag worden, en wat een stem
  een soul/bleus geluid die je niet vergeten kan …..

 14. Roopsoongholland zegt op

  Hans, dank je voor je fantastische sound en sfeer in de sixties.woonde 30 km onder Voorburg. Nu na zoveel jaren iets naar het oosten in Rayong. Rust in Peace. Veel sterkte voor familie..
  Je muziek zal niet vergeten worden.

 15. Hans de Booij zegt op

  Een echt aardige man. Dank je Hans, Hans.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website