Beeld: ©RVD / Jeroen van der Meyde

Zijne Majesteit de Koning heeft gisterochtend op Paleis Noordeinde in Den Haag de geloofsbrieven van de ambassadeur van het Koninkrijk Thailand, H.E. mevrouw Pornprapai Ganjanarintr, ontvangen.

De ambassadeur werd opgehaald en begeleid door een kamerheer van de Koning. De Koning stelde daartoe een galarijtuig ter beschikking en, indien van toepassing, een zogenoemd blauw rijtuig voor de ambassadestaf. De rijtuigen werden getrokken door twee paarden. Het galarijtuig werd voorafgegaan door twee bijrijders in galatenue. Voor en achter elke stoet reden twee ruiters van de Bereden Marechaussee in ceremonieel tenue. Het kledingvoorschrift voor de ambassadeurs was jacquet of nationale dracht.

Bij Paleis Noordeinde stond een erewacht en een militaire kapel opgesteld. De erewacht bestond uit een commandant en twee detachementen van Commando Zeestrijdkrachten Zr.Ms. de Ruijter. De muziek werd verzorgd door de Mariniers kapel der Koninklijke Marine & Tamboers en Pijpers. Bij de ingang van het paleis stonden twee ereposten van de Koninklijke Marechaussee Brigade Den Haag. Na een eresaluut van vier roffels en het volkslied van het land van de ambassadeur volgde een inspectie van de erewacht, waarna de ambassadeur met gevolg binnentrad. Bij het vertrek van de ambassadeur kreeg deze opnieuw vier ereroffels.

Bron: RVD


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Koning Willem-Alexander neemt geloofsbrieven in ontvangst van Thaise ambassadeur”

 1. Ruiter zegt op

  Voor de goede orde, Dit is een standaard procedure als een ambassadeur zijn/haar geloofsbrieven komt aanbieden. Een leuke en kleurrijke ceremonie. Jammer dat de outfit van de Ambassadeur er wat verfrommeld uit ziet.

 2. l.lagemaat zegt op

  Best een hele ceremonie; misschien heeft iemand daar een video van.
  Dit is totaal nieuw voor mij.

 3. peter yai zegt op

  Geachte lezers

  misschien kunnen we op Thailandblog een algemene brief schrijven naar de nieuwe ambassadeur voor de behandeling van visum in Den Haag en Amsterdam.
  Ik vind de regels nogal lastig en soms onduidelijk en dit jaar kwam ik 3 minuten te laat ik mocht de volgende dag weer terug komen.
  Ik vind dit treiteren dus ben ik 2 keer naar Vietnam geweest en 2 keer naar Jomtien.
  Naar Vietnam kan het gewoon via internet .

  Vrolijke dag gg reintje


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website