Foto: Geldmaat.nl

Wie in Thailand woont en begin volgend jaar naar Nederland reist zal misschien vreemd opkijken als je op zoek gaat naar een flappentapper. De geldautomaten zullen vanaf volgend jaar knalgeel zijn.

ABN AMRO, ING, Rabobank en Geldservice Nederland (GSN) lanceren vandaag Geldmaat, de nieuwe naam voor hun geldautomaten. Deze geldautomaten krijgen hetzelfde uiterlijk en verschijnen vanaf het eerste kwartaal van 2019 stapsgewijs in het straatbeeld.

Vanaf begin 2019 dragen de drie banken hun automaten geleidelijk over aan GSN, die de geldautomaten al sinds 2011 voor hen beheert.

Geert Eikelboom, CEO van Geldservice Nederland: “In winkels wordt steeds vaker digitaal betaald. Er blijft echter ook behoefte om contant geld op te nemen of te storten. Daarom werken we met de banken samen aan een gezamenlijk geldautomatennetwerk waarmee we de automaten evenwichtiger over Nederland verspreiden. Zo zie je nu soms in een winkelgebied vijf automaten van de drie verschillende banken vlakbij elkaar staan. Op basis van het aantal transacties en bezoekers in het gebied kunnen bijvoorbeeld twee automaten ook voldoende zijn. Op veel van dit soort locaties gaan we het netwerk aanpassen. De Geldmaat-automaten werken door de nieuwe software straks allemaal hetzelfde. Zo zorgen wij ervoor dat iedereen gemakkelijk toegang houdt tot contant geld.”

Geldservice Nederland heet per 1 januari 2019 ook Geldmaat en is samen met de drie banken verantwoordelijk voor de realisatie van het nieuwe netwerk van geldautomaten. Naar verwachting staat het nieuwe netwerk eind 2020.

 • De geldautomaten van ABN AMRO, ING en Rabobank worden op termijn geel en gaan Geldmaat heten.
 • De automaten krijgen hetzelfde uiterlijk en verschijnen vanaf het eerste kwartaal van 2019 stapsgewijs in het straatbeeld.
 • De automaten worden evenwichtig over ons land verspreid.
 • Veel automaten blijven op plaatsen waar nu ook een geldautomaat staat.
 • Bij het herindelen van de locaties wordt gekeken naar het aantal transacties en het aantal bezoekers in een gebied.
 • De huidige bereikbaarheidscriteria blijven gehandhaafd.
No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Geldautomaten in Nederland worden geel en gaan ‘Geldmaat’ heten”

 1. Harry Romijn zegt op

  Eindelijk wordt men wijs en gaat samenwerken, voor een overigens al achterhaald proces. IK kan me bijv. al niet meer heugen, wanneer ik voor het laatst cash opgenomen heb bij een geldautomaat. Ik herinner me nog, dat er jaren geleden een staking van de geld-bezorgers was…
  Overal kan je met PIN betalen, en die paar niet… ach,. daarvoor heb ik nog steeds wat cash over, in de supermarkt eens een € 20-50 cash opnemen.

 2. Rob zegt op

  Beste Harry, wacht maar tot je bijvoorbeeld je pincode niet meer kan onthouden, dan zal je blij zijn dat je nog ergens met cash kan betale, en zo zijn er nog wel andere redenen te bedenken.
  Bovendien als we allemaal alleen maar Pin betalingen zouden doen dan heeft ook de supermarkt geen cash meer in de kassa.
  En begrijp me niet verkeerd ik denk dat ik zelf 99,9% PIN.

 3. Peter zegt op

  Ben blij,…een hele verbetering tijdens mijn afwezigheid.

 4. johank zegt op

  Een samenleving kan nooit cashless zijn.
  Er moet altijd “zwart” of wit geld aanwezig zijn.
  Dank maar eens aan Kleine klusjes, of je eigen huis laten schilderen door een “zwart” werker omdat wit niet te betalen is.

 5. johank zegt op

  En dit woord is niet nieuw, mijn vrouw noemt me sinds dag 1 dat ik haar heb ontmoet, geldmaat(je)!

 6. Gerard zegt op

  Ik vraag me af hoe ze het geregeld hebben wanneer er een van de banken in de financiele problemen komt.
  Worden dan alle geldmaten geblokkeerd dus geen kas mogelijkheid meer? Denk aan Cyprus en Griekenland.
  Als er 3 verschillende banken met hun ATM’s bij elkaar in de buurt staan dan zou het tot 2 ATM’s beperkt kunnen worden, maar is de kashoeveelheid van die machine gelijk gebleven aan die van de oude ATM’s dan zou je best vaker voor een uitgemelkte ATM komen te staan. Ik ga er vanuit dat dat waarschijnlijk de eerste kinderziektes zullen zijn. Wellicht dat iemand meer mogelijke calamiteiten weet te onderkennen.
  Lijkt mij goed om altijd een cash buffer te hebben om minimaal 2 weken door te kunnen komen zolang duurde het meen ik in Griekenland en Cyprus voor men weer cash van hun rekening kon opnemen en vaak nog mondjesmaat.

  • JCB zegt op

   RABO, ING en ABN-AMRO zijn alle 3 systeembanken en zullen NOOIT omvallen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website