De Nederlandse overheid heeft besloten om het Europees inreisverbod voor Nederland, per 17 september 2022 te laten vervallen. Dat betekent dat Thai, gevaccineerd of niet, naar Nederland kan reizen zonder restricties (mits men een geldig Schengenvisum heeft).

Dit omdat de overheid het EU inreisverbod voor Nederland gezien de epidemiologische situatie in ons land niet langer proportioneel vindt. Bovendien is de Europese Commissie van plan in het najaar van 2022 een voorstel tot herziening van de inreisregels te publiceren.

Dit betekent dat vanaf 17 september 2022 alle reizigers uit landen buiten de Europese Unie of de Schengenzone, Nederland weer kunnen inreizen zonder inreisbeperkingen vanwege COVID-19 of andere COVID-19-eisen.

2 reacties op “Geen (corona) beperkingen meer voor Thai die naar Nederland willen reizen”

  1. TheoB zegt op

    Nu de achterlijk lange wachttijden, en daarmee overtreding van de regels, voor het indienen van een visumaanvraag nog. Het duurt nog steeds 35-55 dagen in plaats van maximaal 2 weken voor men bij VFS terecht kan.

  2. Stan zegt op

    En andersom hoeven wij vanaf 1 oktober bij aankomst in Thailand geen vaccinatiebewijs of negatief testresultaat meer te hebben.
    https://www.bangkokpost.com/thailand/general/2397843/no-strict-covid-controls-from-oct-1


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website