(Wut_Moppie / Shutterstock.com)

Reissector ANVR maakt zich grote zorgen om het toenemend aantal besmettingen binnen Nederland, waardoor dit straks mogelijke desastreuze gevolgen heeft voor de Nederlander die zijn vakantie in het buitenland wil doorbrengen.

Niemand, niet de consument en zeker niet de reisondernemingen, zit er op te wachten dat het (reis)net zich om Nederland sluit. De brancheorganisatie roept dan ook kabinet, gemeenten en andere betrokkenen op te controleren en te handhaven op de maatregelen, zodat zowel de vakantieganger als de reissector kan genieten van de beloofde mooie zomer.

Met een Europa dat steeds verder geel en zelfs groen kleurt, veel reizigers die gevaccineerd zijn of gratis in de maanden juli en augustus een door de overheid betaalde test kunnen laten doen, is het na 15 maanden praktisch volledig stilliggen, deze zomer eindelijk weer mogelijk van je vakantievrijheid te genieten. Met een Digitaal Corona Certificaat op zak komen we deze zomer toch een heel eind.

“We hebben in Nederland tal van maatregelen losgelaten -misschien achteraf gezien te vroeg- maar met de verwachting dat iedereen zich aan de nog weinige regels houdt, dus afstand houden, laat je testen bij klachten en neem je verantwoordelijkheid. Het kan dan nu toch niet zo zijn dat door ongewenst gedrag in het uitgaansleven en je niet laten vaccineren of testen, we als Nederlander straks niet meer welkom zijn in andere landen en de reissector daarvan de dupe is ?”, reageert Frank Oostdam van de ANVR, verbolgen.

16 reacties op “‘Geen 1,5 meter in Nederland, desastreuze gevolgen voor vakanties buitenland’”

 1. Gerard zegt op

  Maar ook in Thailand vandaag meer als 9200 besmettingen
  Het duurt niet lang of een Lock Down komt en komt er niemand meer in Thailand

  Je kunt niet boeken op dit moment te veel onzekerheid helaas

  • chris zegt op

   Naar verhouding (Nederland 15 miljoen inwoners, Thailand 68 miljoen) zouden dit 2300 besmettingen in Nederland betekenen. In Nederland zijn er 5700 gisteren. Hier is het weer paniekvoetbal…….Het wordt tijd voor Louis van Gaal.

   • Dennis zegt op

    Cijfers in Thailand zijn zeer onbetrouwbaar (en dat is al zo vanaf 2020!). Schatting van artsen (!!) is dat de daadwerkelijke besmettingen in TH 3 a 4x hoger liggen.

    Ik durf wel te zeggen dat het nog veel meer is. Testen doen de Thais nauwelijks, de wachtrij in Bangkok voor een Covid-test ellenlang en dan doen ze “maar’ 200 test. Kortom, het overgrote merendeel gaat laat zich niet testen of kan zich niet laten testen. Onder die mensen zitten natuurlijk genoeg mensen die WEL besmet zijn. In Nederland KAN in elk geval iedereen die dat wil zich laten testen, dat is een groot verschil.

    Ik vermoed dat zolang de Thais niet tenminste 50% gevaccineerd hebben (en dat duurt nog wel een paar maanden), we dagelijks hele hoge besmettingsgraden zien. Sinds april, net voor Songkran, is de uitbraak begonnen en nu 3 maanden later is het de regering niet gelukt het aantal naar beneden te brengen. Sterker nog, het is explosief gestegen. Een daling zullen we pas zien zo’n 10 a 14 dagen nadat de maatregelen als een lockdown van kracht zijn, dus op z’n vroegst in de 3e week van juli.

    • Bert zegt op

     De sterke stijging in NL is wel te verklaren, vele jongeren laten zich nu extra vaak testen om een avondje te mogen stappen. Hoe meer testen des te meer positieve gevallen.

     Dat de Thai zich niet laten testen is logisch, niemand zit te wachten op een verplichte opname in een veldhospitaal met een kartonnen bedje en 100+ mensen in één ruimte.

   • Tino Kuis zegt op

    Het probleem is niet zozeer de huidige cijfers en de vergelijking tussen landen maar de sterke stijging van het aantal zieken en sterfgevallen in de afgelopen dagen/weken in Thailand. Dat is waar epidemiologen naar kijken samen met het trage vaccineren. Dat is waar artsen in ziekenhuizen erg bang voor zijn. En terecht.

   • Gerard zegt op

    Verhouding klopt Maar : in Thailand zijn de besmettingen nog niet zo hoog geweest
    En in Thailand hebben veel minder mensen de vaccinatie gehad

    Dus het risico dat het zeer snel kan oplopen zonder strenge maatregelen

 2. Peter Dekkers zegt op

  Wat een naieve veronderstelling van deze Mr Oostdam dat met het opheffen van de maatregelen iedereen zich toch aan de basisregels zou houden.
  Hij zou eens een supermarkt moeten bezoeken of een plaatselijke weekmarkt.Op een uitzondering na is er bijna niemand die zich nog aan welke regel dan ook houdt.En het zijn echt niet alleen de jongeren in het uitgaansleven.
  Op de terrasjes staan de tafels wat verder uit elkaar en een enkele keer word er gevraagd om even te wachten tot ze je een plaatsje toewijzen.
  Als dat niet zou zijn zag alles er weer uit zoals vanouds.Met een drukte en gezellig babbelende mensen die blij zijn dat ze elkaar na lange tijd weer eens zien op de markt of in de super.
  Ik zie dat toch zelf iedere keer weer als ik de wekelijkse boodschappen haal.

  • Eric BKK zegt op

   Prima toch? We hebben hier te maken met een virus waar de meesten inmiddels ook wel van inzien dat ze er geen last van zullen hebben. Je doet het voor een ander zeker?? Al anderhalf jaar “doen we het voor de zorg”, voor een ander.. het is wel mooi zo..

   “Op een uitzondering na is er bijna niemand die zich nog aan welke regel dan ook houdt”.

   Het virus is geen “killervirus, het virus maakt geen indruk (meer). We hebben te maken met een virus waar mensen zo bang voor zijn dat de overheid moet ingrijpen (quarantaines, lockdowns, avondklok, boetes..). Tsja. En we hebben te maken met een virus waar een test jou verteld dat je het hebt.. lol.

   Het erge is: Nederland is totaal verdeeld. De angstigen onder ons wijzen met een beschuldigend vingertje naar de mensen die na anderhalf jaar hun LEVEN terug willen.

   “Als dat niet zou zijn zag alles er weer uit zoals vanouds”.

   Zoals vanouds. Fijn! Mag het onderhand? Ik ben geen wappie, ik ben geen anti vaxxer (ik heb m’n 2 Moderna spuiten achter de rug, waarom? Werkgerelateerd). Ik heb mij anderhalf jaar aan alle maatregelen gehouden: mondkapjes, avondklok, om mensen heen lopen maar als het aantal besmettingen nu volledig uit de klauwen loopt: het zij zo. That’s life. Die besmettingen zullen me worst wezen.

   Er zijn 17.277.702 prikken gezet en komende week gaan we over de 18,5 miljoen heen. De ouderen en kwetsbaren (mannen > 50 met overgewicht) zijn allang ingent en dus “beschermd”. Als dit soort aantallen injecties niet voldoende zijn om maatregelen te voorkomen dan komen wij hier NOOIT meer uit. Zet ook het oude Thailand dan uit je hoofd want zij gaan de “vaccinatiebereid of al gevaccineerd” van Nederland (87%) nooit halen, laat staan de Filipijnen, Cambodja, Afrika…

   De Nederlander heeft zijn stinkende best gedaan. Supergoed! Wat de media ook schrijft: we mogen trots zijn op onszelf! Er zit echter een tax aan wat je mensen kunt aandoen. Helaas voor de mensen die wel last hebben van dit virus; ik geef hen dit advies: blijf thuis alsjeblieft… ik werk wel, ik breng de boodschappen wel… kunnen we dat allemaal niet doen? Straat voor straat.

   Laat de mensen die door willen met hun leven (kinderen, tieners, twintigers, jonge gezinnen, oude mensen die WEL hun kleinkinderen willen omarmen *eigen risico*) hun oude leven weer oppakken.

   Geloof me, als de afgelopen anderhalf jaar niet voldoende was, dan komt er nooit een einde aan. Virologen, doemdenkers en de media zullen op basis van modellen en angstbeelden op TV de mensen weer murm beuken. Tot in het oneindige aan toe.

   Zo. En nu aan het werk weer!

   • Erik2 zegt op

    Beste bijna naamgenoot, ik ben het volledig eens met wat je schrijft, echter niet over de tijdlijn. Als we nu met z’n allen nog een week of 6 volhouden dan is inderdaad 80% volledig gevaccineerd en kunnen we alles weer doen. Nu is net even te vroeg en dat heeft wat mij betreft niet zoveel met angst te maken maar meer met realisme. Ik als 50 plusser met overgewicht ben inderdaad allang dubbel gevaccineerd, mijn vrouw slechts eenmaal en mijn zoon is komende week aan de beurt voor zijn eerste prik. Ik vind dat ik een verantwoordelijkheid heb tegenover mijn gezin en houd me dus aan al de regels tot ook zij volledig beschermd zijn. Mensen, laten we nog even volhouden met elkaar.

 3. Erik zegt op

  Hoe doen naburige landen dat dan? Die hebben ook jeugd die een pintje wil pakken, en daar zijn ook ouders die boodschappen doen. Houden die landen wel afstand?

  En, hoeveel risico loopt NL nu? De prikgraad is erg hoog dus de kans op ziek worden, en dat is iets anders dan de besmetting oplopen, wordt kleiner en kleiner.

  Ik denk dat de reissector het probleem aandikt, bang nog een slecht jaar te krijgen. Ik geef ze niet geheel ongelijk…

 4. goort zegt op

  Hoe meer je test, hoe meer besmettingen.
  Terwijl we inmiddels weten dat van alle testen er 30-40% vals positief opleveren.

  Hier in Thailand is de gekte compleet. 250.000 besmettigen (hoeveel vals-positief) is dus ongeveer 0,3% van de bevolking. En al deze besmettingen leveren dus 2500 doden op, da’s dus 1% van de besmettingen.
  Kortom de kans dat je hier in Thailand aan Coivd doodgaat is 0,03%.

  Ter vergelijking, uit cijfers van de WHO blijkt dat in 2018 er ca. 40.000 doden te betreuren waren als gevolg van influenza in Thailand, geduren “rainy season”

  Inmiddels weten we uit onderzoek dat vaccineren maar zeer beperkt werkt.

  Dus waar gaat dit nog over.

  • chris zegt op

   Mijn vader zaliger zei altijd tegen zijn kinderen dat ze iets goed moesten doen of anders niet doen.
   Ik ben er een groot voorstander van dat we het testen in Thailand afschaffen. Men doet het niet systematisch (a-select), niet op dezelfde manieren (andere tests) en niet altijd (soms testmateriaal niet aanwezig). Kortom: elk cijfer dat dagelijks wordt gepubliceerd kan eenvoudig worden gemanipuleerd en onderuitgehaald.
   Beter is het om de aantallen te neen die dagelijks in het ziekenhuis worden opgenomen (met lichte of zware klachten en het aantal overledenen). Het noemen van aantallen a-symptomatische besmettingen per dag is geen echte informatie en wakkert alleen de angst aan.

   • Tino Kuis zegt op

    Chris, ik heb in de zeventiger jaren drie jaar als arts in Tanzania gewerkt. Ik deed alles zo goed mogelijk en het was zelden perfect. Ik deed mijn uiterste best maar moest roeien met de riemen die we hadden. Dat is denk ik wat je vader bedoelde. Jij zegt dat als het niet 100 procent perfect kan je het niet moet doen. Ik denk dat je niet snapt hoe onzeker de meeste medische zaken zijn zeker met een nieuw en slim virusje. Maar ik ben het wel met je eens als je zegt ‘wees voorzichtig met meningen en besluiten’. En toch moet het soms.

    • chris zegt op

     Het gaat niet alleen over testen en ziekten en dus niet alleen (meer) over doktoren en Covid maar over de angst voor Covid. Die angst begint epidemische vormen aan te nemen.
     Besluiten meten zoveel mogelijk gebasserd zijn op kennis, op wetenschap en niet alleen van de medische wetenschap. Die mag leidend zijn maar niet beslissend in een pandemie.

 5. Tino Kuis zegt op

  Goort,

  1 Hoe meer je test hoe dichter je komt bij het werkelijk aantal besmettingen. Bij weinig testen, als in Thailand, wordt het aantal besmettingen onderschat.

  2 De meest gebruikte PCR-test is zeer betrouwbaar. Het toont de aanwezigheid van virusdeeltjes aan. Maar of een positief geteste persoon ook besmettelijk is hangt af van andere factoren

  3 Uit een groot Noors onderzoek blijkt dat 50% van jongeren die covid hebben doorgemaakt langdurige klachten hebben, kortademigheid, vermoeidheid, verlies van smaak en reuk en concentratieproblemen.

 6. Philippe zegt op

  Men kan zeggen en schrijven wat men wilt maar grotendeels zijn deze alleen maar actuele “feiten” (weliswaar soms terecht).
  De echte waarheid is dat niemand maar dan ook niemand perfect weet “hoe van deze covid af te geraken”, ik accentueer het “niemand op deze planeet heeft nu op dit moment een oplossing”.
  Alle maatregelen en vaccinaties zijn voorlopig goede hulpmiddelen maar op de “Magic Cocktail” zal men nog jaren moeten wachten vrees ik, al hoop ik zwaar verkeerd te zijn.
  Voor ieder land ter wereld is “nu” de economie van primordiaal belang en in tegenstelling tot bepaalde landen zijn Nederland en Belgie niet zozeer afhankelijk van het toerisme wat niet gezegd kan worden van eilanden of landen zoals bv. Bali en Thailand. Voor deze is een evenwicht vinden verdomd moeilijk, geloof me, de mensen die aldaar aan het roer staan hebben het niet gemakkelijk en als het moeilijk is, ja dan kan men inschattingsfouten maken … wie van ons heeft er nooit fouten gemaakt in stress situaties ?
  Spijtig genoeg ziet het er momenteel niet goed uit wat Thailand betreft en in de eerste plaats wat de Thai zelf betreft. Economisch gezien zal de regering eerstdaags moeten kiezen tussen de pest en de cholera waarvan één van beide grosso modo 20% van het BNP betekent en die percentage staat voor miljoenen mensen zonder inkomen … dit is pas “a big problem”.
  Ik denk dat ze binnen enkele maanden de knoop gaan doorhakken, het zal zwart of wit zijn want al die grijze maatregelen leiden tot weinig en/of frustraties, zowel bij de locale bevolking als bij diegene die daar hun hart verloren zijn. Ik hoop van harte dat het wit is want mijn hart bloeit al maanden om mijn geliefde terug te zien.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website