In Brussel zijn aanslagen gepleegd op het vliegveld Zaventem en op een metrostation. Er zijn berichten over tientallen doden en vele gewonden. 

Bij een vertrekhal op de Brusselse luchthaven waren rond 8.00 uur twee explosies. Volgens de brandweer zijn als gevolg van de ontploffingen. Er zijn daarbij zeker elf doden gevallen. Het gaat om een zelfmoordaanslag, bevestigt het Belgische federaal parket.

De explosie in het centrum van Brussel was in een metrostel tussen de stations Kust-West en Maalbeek. Ook hier ging het volgens het federaal parket om een zelfmoordaanslag. Berichten over meer dan tien dodelijke slachtoffers zijn vooralsnog niet door de Belgische autoriteiten bevestigd.

Extra maatregelen in Nederland

In Nederland worden extra veiligheidsmaatregelen getroffen, meldt de Nationale Coördinator Terreurbestrijding en Veiligheid (NCTV). Aan de zuidgrens van Nederland en op de vliegvelden Schiphol, Eindhoven en Rotterdam komen extra controles. Ook komt er extra politie op de treinstations in de vier grote steden en op de stations van Roosendaal, Breda en Arnhem.

Het treinverkeer van en naar Brussels Airport is stilgelegd. Alle vluchten zijn geannuleerd. Het vliegverkeer dat onderweg was naar Brussel, wordt omgeleid naar Schiphol.

De eerste vluchten die moesten uitwijken zijn inmiddels geland op Schiphol. Zeker negen vliegtuigen die eigenlijk op Zaventem hadden moeten landen, konden terecht op Schiphol. Een ander vliegtuig landde op het vliegveld van Maastricht.

Reisadvies Belgie

Het ministerie van Buitenlandse zaken heeft vandaag het reisadvies voor België aangepast naar aanleiding van de terreuraanslagen in Brussel. Het ministerie van Buitenlandse zaken roept reizigers op om niet naar Brussel te reizen totdat er meer duidelijkheid is over de situatie. Nederlanders die in Brussel zijn moeten binnen blijven. Iedereen moet ook uit de buurt van de luchthaven en de metro blijven en de instructies van de autoriteiten opvolgen.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen. Via het reisadvies, maar ook via de media. Voor meer informatie kan men bellen met het 24/7 contactcenter van het ministerie van Buitenlandse Zaken +31 247 247 247. Of met het Crisiscentrum van de Belgische autoriteiten +32 275 373 00. Volg ook het Twitterkanaal van de Belgische autoriteiten @CrisisCenterBE.

No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “BREAKING NEWS: Tientallen doden bij terroristische aanslagen in Brussel”

 1. RonnyLatPhrao zegt op

  Er is ook een aanslag gepleegd op het metrostation Maalbeek in Brussel.
  Dat metrostation ligt onder de Wetstraat.
  Het treinstation Brussel-Centraal zou ook geëvacueerd worden.

  Hier is het live te volgen
  http://www.hln.be/hln/nl/36484/Bomaanslag-Brussels-Aiport/article/detail/2654073/2016/03/22/LIVE-Zeker-een-dode-bij-aanslag-op-Brussels-Airport-explosies-in-metrostations.dhtml

 2. Karel zegt op

  Moderator: geen emotionele en generaliserende reacties s.v.p.

 3. Rene Martin zegt op

  Niet alleen de airport, metrostations maar ook de grote treinstations zijn dicht. Volgens de NU heeft de Belgische minister van Digitale Agenda Alexander De Croo mensen opgeroepen om via sociale media als Facebook, WhatsApp of Twitter contact te houden, maar telefoontjes te vermijden omdat het telefoonverkeer steeds plat ligt.

 4. David H. zegt op

  De Europese regeringen zgn” politici “,
  waren verwittigd dat er zich tussen de vluchtelingen terroristen bevonden om hier in EU aanslagen te plegen …., werd geminimaliseerd en nog blijven ze in hun beleid volharden , ziehier het resultaat van “politieke correctheid “…, blijkbaar kunnen wij wel bommen gaan goien in buitenland , maar ons Eigen Europa niet meer verdedigen ….Merkel zou beter beginnen sjaals te breien …….fin de carrier !

  Dit is de I.S. taktiek om EU te ontwrichten , en ik vrees dat het hun ook nog gaat lukken..

  • Rob V. zegt op

   Uhm, dat is een open deur, tussen alle mensenstromingen zit idioot tuig (criminelen, aanslagplegers, …). Dus ook onder vluchtelingen. Zelfs als het Europa zou lukken een goedwerkend systeem op te zetten, bijvoorbeeld door vluchtelingen vanuit Turkije te screenen en kanshebbende vervolgens over heel de EU netjes te verdelen (gaat niet gebeuren, willen lidstaten niet want dat is Brussel meteen een EU dictatuur… eigen belang boven gemeenschappelijk belang). Dan nog zouden foute mensen binnen komen via legale en illegale routes. Zelfs al zou je een 100% screen kunnen doen aan de grens en langs heel de EU een perfect grenswerk neerzetten die nog feillozer is dan de Berlijnse muur. Dus uitspraken als “er zitten foute mensen tussen de vluchtelingen” zijn nogal zinloos want we kunnen er weinig tot niets mee doen. Buiten dat, de meeste idioten die hier verschrikkelijke dingen doen zijn in Europa geboren en getogen dus zelfs als het onmogelijke (100% screening aan de grenzen) mogelijk zou zijn zou dit nagenoeg niets uithalen. Prima dus dat we mensen in nood blijven helpen en niet zwichten voor een handjevol idioten. Dat is geven om je medemens, geen politieke correctheid. Ingeven aan populistisch gezwam en/of vluchtelingen en/of “de moslim” (alsof dat 1 collectief zou zijn…) , dat is zwichten voor die IS idioten. We hebben geen keus dan vrolijk verder gaan met ons leven en blijven doen wat we tot nu toe gedaan hebben.

   Iets meer direct bij dit onderwerp: ik vroeg me al af wat al die bewapende KMar etc. voor zin heeft in de praktijk. Een idioot met een wapen haal je dan iets sneller neer (nadat er al slachtoffers zijn gemaakt), maar bij een aanslag haalt dat niet uit. Ontsteker activeren en er valt helemaal nergens meer op de reageren door de bewaking.

   Zo spijtig dat mensen nu het slachtoffer worden van een handjevol idioten. Zo zinloos, zinloos voor de slachtoffers en de nabestaande en even zo zinloos voor die idioten zelf want Europa en de lidstaten gaan echt niet op hun rug liggen nu. Gewoon zo zinloos.

  • Harrybr zegt op

   De laatste keer, dat in Europa zulk soort ongefundeerde beschuldigingen werden geuit naar ook een heel volk, waren dragers van hakenkruisen.
   Op geen enkele manier is tot nu toe enig verband gelegd naar vluchtelingen, die over zee Europa binnen zijn gekomen. Nog sterker: die zijn slachtoffers van dezelfde barbaarse ideologie als die nu in Brussel.
   Een ieder, die iets aan info vergaring heeft gedaan, had kunnen weten, dat al die aanslagen, ook in Parijs, Londen en Madrid, gepleegd zijn door van hier in Europa opgegroeide jongemannen van Nrd-West Afrikaanse oorsprong.
   Zelfs alle bij voorbaat uitgekraamde beschuldigingen van te verwachten aanrandingen zijn tot nu toe nooit uitgekomen. Ik wil erop wijzen, dat enkel in NL het aantal aangiften over deze misdaad over 2014 al boven de 1200 stonden, in de verre en verre meerderheid begaan door “blanke” Nederlanders. De kans op een aanranding door een priester bijv. blijkt veel hoger te zijn dan door een moslim, terwijl deze een veel groter deel van de bevolking uitmaken.
   Helaas, bommen gooien boven een buitenlands gebied gaat nu eenmaal veel gemakkelijker dan het eigen gebied beveiligen tegen aanvallen van binnenuit.
   Moge God behoeden, dat we daarvoor ooit mensen met ideeën zoals u daarvoor zullen roepen.

 5. Rene Martin zegt op

  Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert mensen niet naar Brussel af te reizen totdat er meer duidelijkheid is over de situatie. “Bent u in Brussel? Blijf dan zoveel mogelijk binnen. Blijf uit de buurt van luchthaven en metro. Volg instructies van autoriteiten op”, twittert het ministerie.

 6. Peter zegt op

  Triest, heel erg triest, maar jammer genoeg niet geheel onverwacht deze aanslag.
  De vluchtelingenstroom vanuit Griekenland gaat onverminderd voort. 90% van die vluchtelingen zijn moslims en uiteraard zitten daar ook mensen tussen met minder goede bedoelingen. Deze terroristen mengen zich tussen de vluchtelingen om zo Europa binnen te geraken.
  “Wir schaffen das” zei Merkel, neen “wir schaffen das nicht mer”.
  Grenzen moeten terug dicht, opnieuw grenscontroles uitvoeren en wie geen geldige papieren heeft moet terug, vluchteling of geen vluchteling. Er zijn voldoende buurlanden van Syrië met een moslimcultuur die deze vluchtelingen kunnen opvangen maar dat niet doen.
  Dit is een zwarte dag voor alle Europeanen. Sterkte voor iedereen.

  • John Chiang rai zegt op

   Zeker is het erg ,en met geen woord goed te praten,maar wat zeker zo erg is, is dat rechts populistische partijen en andere racistische partijen steeds sterker worden in Europa. Dat mensen zich zorgen maken is een logisch gevolg van de situatie waarin Europa zich op het ogenblik bevind. Maar om uitgerekent zijn stem nu een partij te geven,die alleen van deze situatie leeft,zonder zelf te zorgen voor een oplossing, is zeker niet de juiste weg. Terroristen die werkelijk iets van plan waren konden ook voor de grote vluchtelingen stroom,zolang ze niet internationaal gezocht werden, gewoon legaal het land binnen komen. Dat men verder weer terug moet naar een betere controle,is alleen op te lossen aan de buitengrenzen van de EU,en zeker niet dat ieder land zoals o.a Oostenrijk begint met zijn eigen grenzen te sluiten. Het willekeurig sluiten van grenzen,lost het probleem niet op,het is niets anders als een verschuiven van het probleem. Als Nederland zijn grenzen sluit,verplaatst zich het probleem in de omringende landen,en zo is het ook met Duitsland,Oostenrijk,Kroatiën etc tot ze zich allemaal in Griekenland verzamelen. Iemand die zegt dat de landen rondom Syrië meer vluchtelingen moeten opnemen,kent de huidige situatie niet. Alleen de Türkei heeft meer dan 2.8 milloen vluchtelingen,die iedere dag door criminelen aangeboden wordt,om ze voor veel geld naar de EU te brengen,en dit meestal onder levensgevaarlijke omstandigheden. Daarom is de misschien omstreden strategie van Merkel om met de Türkei te verhandelen,om zodoende te voorkomen dat criminelen verder mensen in de EU slepen, en de mensen aldaar een humane verzorging te geven,vooreerst een goede oplossing. Het complete sluiten van alle grenzen,zou het handelsverkeer ernstig schaden,bovendien zou dit het einde van de Schengen overeenkomst betekenen. Als Merkel zegt ,,wir schaffen dass” dan moet dat gebeuren met mensen die haar steunen,en zeker niet met zeurders en twijfelaars,of die mensen die zelfs hun stem geven aan een rechts populistische partij. Als iemand terug kijkt in de geschiedenis,dan moet hem duidelijk worden,dat deze laatst genoemde partijen,die meestal niet terug schrikken voor geweld,en rascisme,de wereld nooit beter gemaakt hebben.

 7. Fransamsterdam zegt op

  ‘Wij zijn met meer’, zo zei Rutte andermaal tijdens de persconferentie.
  Maar iemand die zegt dat hij ervoor gaat zorgen dat dat zo blijft wordt strafrechtelijk vervolgd.
  Da’s toch vreemd.

  • Martin zegt op

   Alsof de barpraat van Wilders en consorten zoden aan de dijk zet.
   Aan de bar zijn alle problemen altijd snel opgelost. Grenzen dicht klaar. Als het leven toch eens zo simpel zou zijn.

  • David H. zegt op

   Ik zou dat” we zijn met meer” toch betwijfelen indien er nu verkiezingen zouden zijn ……., mensen betrouwen het niet meer . Zou wel eens de vraag naar minder Rutten of meer Rutten kunnen worden…

   Eigenlijk moeten we erkennen dat Thailand wel zijn eigen problemen heeft, maar toch baas in Eigen land blijft ,terwijl in onze landen we te veel uit handen geven, lees de problemen “pamperen”

  • Rob V. zegt op

   Rutte heeft gewoon gelijk, wij normale mensen van allerlei komaf zijn met zo veel ontzettend meer. Nagenoeg iedereen is niet kompleet achterlijk, dan zijn er wat groepjes ultra orthodoxen die wel bijna achterlijk zijn (anderen vreiheid willen ontnemen) en een nog kleiner deel idioten dat extremistisch is en onder de banner van oa geloof moord begaan. Die idioten zijn een speldenknop.

   Er zijn diverse politici die aangaven niet rauwig te zijn als Syrië gangers niet meer terug keren (daar sterven). Die worden ook niet vervolgd. Wilders wel omdat hij niet zei dat hij minder terroristen of extremisten wil, maar omdat hij zei dat hij gaat regelen dat er in Nederland minder Marokanen zullen zijn. Dat kun je inteperteren als aanzetten tot (gedwongen?) deporteren en/of wegjagen van een bevolkingsgroep. Iets wat door het OM als racisme en aanzetten tot haat wordt gezien, vandaar vervolging. Terecht in mijn ogen, dan kan de rechter oordelen of er werkelijk door Geert tot haat en discriminatie wordt aangezet of dat dit mag onder het vrije woord. Een rechtstaat en open samenleving die wij ons zeker niet laten afpakken of aanpassen door een paar achterlijke extremisten.

   Belangrijke vervolg vraag is natuurlijk hoe we de oorzaak aanpakken: waarom ontsporen lui en stappen die in de voetsporen van Hitler, IS etc , hoe verkleinen we die kans? Dat (jonge) mensen niet in een sociaal en economisch isoloment komen en zich laten opjutten door extremistische onzin.

 8. dirk smeets zegt op

  Voorlopig balans 34 doden 17 nog in levensgevaar en 270 zwaar gewonden,dit is de stand van zaken om 17h30 Belgische tijd


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website