De gezondheidssituatie in Thailand is dusdanig verslechterd dat de EU-lidstaten op 14 juli jl. hebben besloten om het land van de lijst van landen te halen waarvoor het EU inreisverbod kan worden opgeheven om daarmee de volksgezondheid in de EU te beschermen. In Nederland zal het inreisverbod voor reizigers met bestendig verblijf in Thailand vanaf 22 juli 2021 (00:01 uur) weer ingaan.

Dit besluit is genomen op basis van een risico-inschatting met zo objectief mogelijke criteria over de gezondheidssituatie in het betreffende land en de daar geldende maatregelen. Er is onder andere gekeken naar het aantal nieuwe besmettingen. Dat aantal moet lager zijn dan 75 per 100.000 inwoners over een periode van 14 dagen. Ook is gekeken naar de algehele reactie op COVID-19 in de betreffende landen. Hierin worden onder andere het aantal uitgevoerde coronatests, bron- en contactopsporing en beheersmaatregelen meegenomen. Gezondheidsorganisaties zoals het ECDC, de WHO en RIVM leveren daarvoor de benodigde informatie.

Naast het inreisverbod, zal per 24 juli de testverplichting van kracht worden voor reizigers uit Thailand. Reizigers met een geldig vaccinatiebewijs zijn uitgezonderd van de testverplichting.

Gelukkig gelden er wel uitzonderingen op het inreisverbod:

  • Voor volledig gevaccineerde Thais
  • Lange afstandrelatie met Thais
  • Familieleden van Thais: Het is sinds 15 mei mogelijk voor gescheiden ouders buiten de EU om hun kind binnen Europa te bezoeken. Ook is het voor (groot)ouders buiten de Unie toegestaan een (klein)kind te bezoeken dat tijdens de pandemie is geboren. Eveneens mogen eerste- en tweedegraadsfamilieleden van personen die ernstig ziek zijn naar Nederland komen, voorheen gold dat alleen bij terminale ziektes.

Bron: Rijksoverheid.nl

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website