De Apeldoornse crimineel Gerard U. is zijn dure villa in Hua Hin definitief kwijt. Dankzij een uitspraak van de rechter in Thailand kunnen schuldeisers van U. de villa verkopen.

Gerard U, een voormalig directeur van incassobureau Beekman & Partners betaalde de villa met geld dat hij verdiende met fraude. Zo drukte hij geld achterover van zijn incassobureau. Dat geld kwam van mensen die een betalingsregeling voor hun lening hadden. Daarnaast zette hij een zwendel op met moeilijk incasseerbare leningen. Daarvoor werd hij veroordeeld tot zes jaar cel.

Zijn voormalig zakenvrienden waren ook de klos, die werden voor ruim 5 miljoen euro opgelicht.

Door de beslaglegging door een Thaise rechter kan de villa worden verkocht en de opbrengst gaat naar de schuldeisers, een stukje genoegdoening voor zijn vele slachtoffers.

Bron: De Stentor


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Crimineel Gerard U. kan fluiten naar zijn villa in Hua Hin”

 1. Pat zegt op

  Enkele jaren in de gevangenis steken en financieel volledig stropen, dat lijkt mij een gepaste straf voor deze platte crimineel.

  Bedrieger!

  • joy zegt op

   Hoi Pat,

   Gerard Ummels is veroordeeld voor incassofraude en oplichting middels die moeilijk incasseerbare leningen portefeuille. Totale gevangenisstraf is 6 jaar, met aftrek voorarrest kan deze rat in pak elk moment vrijkomen.
   Is volledig gestript, maar heeft zeer waarschijnlijk ergens geld verborgen, daarvoor is hij slim genoeg. Neem dat maar van mij aan.

   Groet Joy

 2. Maurice zegt op

  Ben t met je eens. Ze moeten totaal uitgekleed worden. En na zoveel jaren in de bak te hebben gezeten, naakt de straat op worden gejaagd met n bord om hun nek: IK BEN EEN BEDRIEGER. In Japan plegen (pleegden) ze dan harikiri. Zo’ n grote schande is niet mee verder te leven. In Nederland gaat dat crapule zijn memoires opschrijven!….

 3. brabantman zegt op

  Denk dat indien gebeurd hetgeen in de reacties gevraagd wordt, half Pattaya en waarschijnlijk half Thailand opgeborgen kan worden. Ik ben al, ik weet niet hoeveel NL wietkwekers en handelaren c.q fraudeurs in de afgelopen jaren tegengekomen.

  • chris zegt op

   Het lijkt me ook veel gemakkelijker om na een veroordeling en gevangenisstraf in je vaderland in Thailand opnieuw een crimineel bestaan op te bouwen dan in het land waar je veroordeeld bent.
   Laatst nog een verhaal gelezen van twee Denen die na hun veroordeling en gevangenisstraf in Denemarken voor verduistering en oplichting, nu onroerend goed in Pattaya verkopen maar in de laatste drie jaar niks gebouwd hebben.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website