Onderzoeksbureau GfK heeft deze week op verzoek van reisbrancheorganisatie ANVR een representatieve steekproef gedaan onder de Nederlandse bevolking en gevraagd naar de beleving van de consument als het gaat om zijn vakantie komende zomer.

Dit onderzoek laat zien dat we de vakantiebestemming dichter bij huis zoeken, veilig en verantwoord hoog in het vaandel hebben staan en solidair zijn. Iedereen wil eindelijk wel eens op vakantie, maar dat jongeren echt wel ‘klaar zijn’ met corona komt ook duidelijk naar voren.

Op de vraag waar consumenten voor kiezen als reizen komende zomer weer kan, zegt 84% op vakantie te willen ondanks eventuele coronamaatregelen. Iets meer dan gemiddeld (27%) zegt zijn vakantie in Nederland door te brengen, 31% kiest voor een autovakantiebestemming in Europa, 13% voor een Europese vliegbestemming en 8% kiest voor een vakantie buiten Europa. Jongeren steken hier met kop en schouders boven de anderen uit. Nog geen 1 op de 10 blijft in Nederland, kiest 1 op de 3 voor een Europese vliegbestemming en kiest 1 op de 10 voor een vakantie buiten Europa.

Frank Oostdam, voorzitter ANVR: “Perspectief bieden als het gaat om wanneer ‘we weer mogen’, zoals ook gedaan is in het Verenigd Koninkrijk, is niet alleen belangrijk voor onze sector, maar voor iedere Nederlander die toch echt niet hoopt dat ook dit jaar zijn vakantie in het water valt. Nu is de Nederlander nog bereid om allerlei maatregelen te volgen, blijkt uit het onderzoek, maar hoe lang nog? Wij hameren echt op perspectief. En als, volgens Hugo de Jonge, deze zomer een groot deel van de Nederlandse bevolking is gevaccineerd, bieden testen, testen en nog eens testen uitkomst om de nu al meer dan een jaar ‘thuiszittende’ Nederlander op weg te helpen.”

Nu is het nog zo dat 82% aangeeft een ontradend reisadvies van de overheid te volgen; bij jongeren ligt dat percentage een stuk lager (68%). Maar nu al geeft bijna 10% van alle ondervraagden aan deze zomer ondanks een eventueel negatief reisadvies van de overheid toch naar het buitenland te gaan. Bij de jongeren ligt dit zelfs op 1 op de 5.

Zo’n 60% van de ondervraagden vindt het belangrijkste dat reizen naar en op de bestemming veilig en verantwoord kan. Zij vinden dat zelfs belangrijker dan het terugkrijgen van het geld als de reis niet door kan gaan (36%). Bij jongeren ligt dat trouwens eerder andersom.


» Laat een reactie achter


Rating: 4.67/5. From 3 votes.
Please wait...

1 reactie op “Bied stip op de horizon: Nederland wil massaal op vakantie”

  1. rob zegt op

    Voor deze uitkomst zou een onderzoek niet eens nodig zijn geweest. Wie wil er na een jaar beperkingen nou niet op vakantie? Mijn plan is ook om deze zomer naar Thailand te vertrekken voor een week of acht. En dan neem ik allerlei maatregelen en voorwaarden die de Thaise overheid mij oplegt voor lief.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website