Vlamingen die in Thailand of elders in het buitenland wonen kunnen dat straks niet meer via satelliettelevisie doen. Vanaf 1 juli stopt de VRT de samenwerking met de satellietzender BVN.

Al ruim 10 jaar zendt BVN programma’s van de VRT en de NPO uit via satelliet. Daarmee mikt de zender voornamelijk op reizigers, expats en Nederlandstaligen die niet in België of Nederland wonen. Er kijken enkele honderdduizenden expats naar BVN.

De Belgische minister van media, Benjamin Dalle (CD&V), is van mening dat uitzendingen via de satelliet achterhaald zijn, nu voldoende alternatieven zijn. Daarom is er in 2020 besloten om het samenwerkingsakkoord BVN, Het Beste van Vlaanderen en Nederland, niet te verlengen. Belgen in het buitenland kunnen via de digitale kanalen als VRT NU, VRT NWS en de VRT radio-apps op de hoogte blijven van het nieuws uit Belgie.

In de komende maanden wordt de samenwerking tussen de VRT en BVN afgebouwd. Vanaf 1 juli biedt de zender uitsluitend programma’s van de Nederlandse Publieke Omroep aan. De naam BVN verwijst dan naar ‘Het Beste van NPO’.

Vlamingen die in Thailand of elders in het buitenland wonen en die de VRT-uitzendingen graag via satelliet volgen, kunnen dat in de toekomst via TV Vlaanderen doen.

Bron: De Morgen


» Laat een reactie achter


Rating: 4.00/5. From 3 votes.
Please wait...

16 reacties op “Belgische VRT stopt per 1 juli met BVN”

 1. Paul zegt op

  Hoe kan men “Blokken” en “Thuis” blijven volgen ?

  • Patrick zegt op

   Zoals vermeld in het bericht : via VRT NU

 2. mat zegt op

  U vergeet te vermelden dat BVN per 1 Juli niet meer via de sateliet asia uitzendt, dus wij kunnen per die datum geen BVN meer ontvangen, dit als gevolg van het feit dat de kosten hiervoor nu nog gedeeld worden tussen VRT en NPO.
  Nederland wil de kosten niet alleen dragen, daarom worden in de toekomst alleen nog satelieten die naar de Nederlandse overzee se gebieden betaald.

 3. Han zegt op

  Via internet kijken zijn wel ongelukkige tijden denk ik.

  • Nicky zegt op

   Hoezo? Bij vrt nu kan je kijken wanneer je wil. Ik loop soms een paar dagen achter met THUIS, maar dat maakt niet uit. Je kan altijd terugkijken. Via BVN loop je sowieso enige dagdn achter

   • Han zegt op

    Ik heb geprobeerd me aan te melden maar als je thailand invult kont er met rode lettertjes te staanndat dit niet mogelijk is.

 4. Nico zegt op

  Gewoon euro TV nemen super goed.

 5. Douwe zegt op

  Dalle heeft gelijk. Met een VPN kun je de meeste programma’s direct of indirect bekijken.

  • Prawo zegt op

   Of een VPN werkt voor VRT NU is maar helemaal de vraag.
   Tegenwoordig wordt een proxy herkent.

   Sinds geruime tijd wordt gevraagd om verificatie met een mobiel Belgisch telefoonnummer. Dan kan iemand in ieder geval binnen de EU kijken. Of dat ook in Thailand lukt hoor ik graag.

   • Nicky zegt op

    Ik heb de app van vrt en vtm in Europa geinstalleerd. Geen enkel probleem nu

 6. Johnny BG zegt op

  Te koop: niet te lang gebruikte nieuwe schotel die speciaal voor Asiasat was aangeschaft 😉
  Het is de vooruitgang en zal er op neer komen dat Vlamingen in TH weer naar Vlaamse tv gaan kijken en de Nederlanders naar het grote aanbod NL tv. Komen we of ikzelf ook weer in een nieuwe bubbel want ik heb geen tijd om het hele aanbod door te lopen en zoek naar wat ik denk leuk te vinden. Volgens mij heeft ongewilde media daarom ook een bepaalde meerwaarde om meerdere geluiden te blijven laten horen voor alle bewoners buiten de twee landen. Min of meer worden de mensen die getroffen worden uitgesloten van simpele informatievoorziening uit het moederland zoals hoe te handelen met verkiezingen en moet men aan de slag met VPN en internet abonnementen met de vraag of de snelheden wel voldoende zijn om normaal tv te kunnen kijken. De Vlamingen gaven het voorzetje en de Nederlanders maken het af om te laten zien wie in welke streek in de wereld waar onderdanen verblijven nog serieus worden genomen.

  • loeng Johnny zegt op

   geen paniek!

   U heeft een internetverbinding, anders zou u hier geen berichten kunnen schrijven.

   installeer de app of ga naar de site VRT NU of VTMGO en je kan een aantal programma’s bekijken.

   Voordeel, je ziet uw programma’s wanneer u dat wilt.

   Nadeel; u kan niet alle programma’s bekijken. Er zijn programma’s die enkel in Europa te bekijken zijn.

   Je hoeft niet te wachten tot alle andere programma’s zijn gepasseerd om uw favoriete programma te bekijken.

   trouwens voor rechtstreekse sportuitzendingen kan je een stream gebruiken zoals bv CYFO, Hesgoal e.a.

   Veel kijkplezier!

 7. Omer+bousard zegt op

  Zie elke dag BVN.COM/uitzending gemist via npo,prima programmas en heel interessant het aanbod is uitsluitend met Nederlandse onderwerpen.Zie dit gewoon via Internet neem aan dat dit straks ook zo blijft?

 8. mon zegt op

  he hallo ,,,,, dat is allemaal goed en wel maar de mensen die er langere tijd verblijven in bv een huurhuis of kamer zonder ,, of waar geen kabel voorzien is en alleen de heel , heel slechte wifi kunnen ontvangen , wat is voor deze mensen de oplossing ?

  • Nicky zegt op

   En of je huurt of niet, maar internet kan je overal laten aanleggen. Bij 3 BB zelfs gratis

 9. rudi swinnen zegt op

  Vroeger wist ik ook niet beter en heb me dood geergerd aan die BVN . Bijna niets anders als praatprogrammas waar de Nederlandse panelleden door mekaar heen kwetterden . Alsof dat het beste was wat de Vlaamse en Nederlandse tv te bieden had . Tot mijn grote tevredenheid Euro NL tv aangeschaft met een groot aanbod in zenders . Ales tot 2 weken terug te bekijken . Ik wil het niet meer missen !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website