Een jong Belgisch stelletje (beide 28 jaar) uit Hove hebben een vervelende ervaring opgedaan tijdens hun reis door Thailand. Ze werden op de voorlaatste dag van de vakantie door ‘politie-agenten’ meegenomen en die wilde het stel pas vrijlaten nadat ze 40.000 baht zouden betalen.

Op een kruispunt stopte er opeens een lokale agent op een scooter voor mijn vriend Noël en werd hij omsingeld door andere agenten. Ze trokken al onze spullen van ons af en gebaarden dat we mee moesten komen. Voor we goed wisten wat er aan het gebeuren was, sleurden ze ons in een taxi en werden we als criminelen geëscorteerd tot aan het politiebureau.

Lees hier verder: www.hln.be/regio/nieuws-uit-hove/koppel-beroofd-door-thaise-politie-a3231272/


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

36 reacties op “‘Belgische stelletje beroofd door Thaise politie’”

 1. Khun Peter zegt op

  Niet leuk, maar in veel gevallen zijn het nep-agenten.

  • ALFONS DE WINTER zegt op

   Indien nep is de vraag dan waar zijn de echte agenten.
   Of is er toch wat meer aan de hand en staan ze gewoon achter de hoek te kijken te niksen en gaan ze later hun deel opvragen ?

  • Louvada zegt op

   Nep agenten ??? En het politiebureau is ook nep of wat ???

  • bona zegt op

   Inderdaad Khun Peter, tevens het feit dat zij meegenomen werden in een “taxi” is best eigenaardig.

   • fons zegt op

    politie vervoerd je in een puck up hier niet in een taxi alles nep

 2. Hans zegt op

  Of agenten die net zo corrupt zijn als hun baas, “goed voorbeeld doet goed volgen” !!!!

 3. ERIC zegt op

  Het zullen zogoed als zeker nepagenten zijn, ook zijn er zulke bendes aktief die zogezegd Birmese arbeiders controleren. Hun ID vragen en fotos maken en eens ze natigheid voelen verdwijnen ze.

  Maar nepagenten komen ook in Belgie voor en weer wordt Thailand door het slijk gehaald door HLN.
  Het is toch een merkwaardig verhaal waar misschien een deel van het verhaal ontbreekt, dit is meermaals gebleken in het verleden. Trouwens indien je zoiets gebeurt dan ga je toch direkt naar de Belgische Ambassade voor bijstand vragen of niet?

 4. Gerrit zegt op

  Peter,

  Op een nep politie bureau??

 5. Wilmus zegt op

  Beetje vreemd verhaal politie op een scooter die je laat stoppen nog nooit gebeurt hier.Omsingelt door andere agenten die dan direct alle spullen van hun afrukten en ze werden in een taxi gesleurd. Wie heeft de taxi betaalt ? Raar verhaal hoor. Lijkt op nepnieuws.

 6. jowe zegt op

  Khun, huren deze nep-agenten dan een politie bureau?
  Geef eens wat meer informatie hoe dat dan in veel gevallen gaat a.u.b.

  B.v.d. voor het plaatsen van het antwoord.

  M.vr.gr.

  • BA zegt op

   Het is toch helemaal niet moeilijk om iets te maken wat op een politiebureau lijkt.

   Kamertje met wat bureau’s meer heb je niet nodig.

   Jij weet namelijk als buitenlander toch niet wat er allemaal geschreven staat op formulieren enz.

   Nep agenten is ook het eerste wat mij te binnen schiet. Zelfs met 7 man is het onmogelijk om een stelletje zo het politiebureau in te krijgen zonder dat eerlijke agenten het zien.

   Plus agenten gaan niet met de taxi als ze iemand arresteren. Echte uniformen hebben allemaal naamplaatjes enz. Als dat stel aangifte gedaan had dan was de taxi gewoon te traceren ook omdat elke taxi een nummer heeft en een bordje met de naam van de chauffeur.

 7. Willem zegt op

  Zoals een schrijver hierboven zegt: Trouwens indien je zoiets gebeurt dan ga je toch direkt naar de Belgische Ambassade voor bijstand vragen of niet? …..

  Maar verwacht van de ambassade in dergelijke situatie niet veel medewerking …. daar weten ze ook wel hoe corrupt de Thaise politie is en dat ze er helemaal niets tegen kunnen beginnen !

 8. Fransamsterdam zegt op

  Een (nep)agent op een scooter plus nog een hele club (nep)agenten die plotseling midden op een kruispunt opduiken, die twee ‘verdachten’ in een taxi (!) overbrengen naar het politiebureau, waar de hele (nep)bende zo naar binnen kan lopen, zonder dat ook maar iemand het op facebook zet. De wonderen zijn de wereld nog niet uit.
  Als het nepagenten waren, zouden ze vermoedelijk niet naar het politiebureau zijn gegaan.
  Als het echte agenten waren, nemen ze vermoedelijk geen taxi om de verdachten af te voeren.
  ‘Mijn vriend werd omsingeld door andere agenten’. En zij zelf dan?
  ‘Ze trokken al onze spullen van ons af’. Ja, behalve dan de gouden ketting, die hadden ze alle zeven even over het hoofd gezien.
  ‘Ze gebaarden dat we mee moesten komen’. Ja, en ze waren zo heldhaftig dat ze dat weigerden, anders waren ze even later geen taxi ingesleurd.
  Vervolgens barst het meisje eerst in tranen uit als de gouden ketting alsnog wordt afgenomen, en als ze later beweert dat het nepgoud is wordt ze op haar blauwe ogen geloofd.
  Een groep van minstens 7 criminelen die voor al deze heisa op voorhand al genoegen nemen met zo’n 140 euro per man.
  Uiteindelijk zelfs met 14 euro per man als blijkt dat ze niet meer cash bij zich hebben. Niemand die op het idee komt even iets te gaan pinnen, of eens in het kluisje op de hotelkamer te gaan kijken.
  Noël en Maxime lieten hun vakantie natuurlijk niet verpesten door zo’n kleinigheidje, piekerden er niet over om ergens te gaan klagen, waren kennelijk niets van enige waarde kwijt (anders hadden ze om het bij hun verzekering te kunnen claimen minstens aangifte moeten doen) en wonder boven wonder was de gouden ketting ook nog in hun bezit.
  Van A tot Z slecht verzonnen.

  • Khun Peter zegt op

   Ik kan mij herinneren dat er een paar jaar terug een aantal agenten in Bangkok bij toeristen geld afperste middels drugtesten die positief zouden zijn. De toeristen moesten op straat in potje piesen en werden natuurlijk positief bevonden. Ze moesten gelijk cash de boete betalen zo niet dan werden ze meegenomen naar het bureau (wat natuurlijk niet gebeurt, dat is slechts een dreigement).
   Er zijn genoeg corrupte agenten maar daar lopen ze niet mee te koop. Daarom is het niet aannemelijk dat je meegenomen wordt naar het bureau in dergelijke gevallen, want dan zouden alle agenten op het bureau in het complot moeten zitten en dat is onwaarschijnlijk. Een ander punt is dat de agenten dan niet meer anoniem zijn, je weet dan immers op welk bureau zij werken.
   Ben het met Frans eens dat het verhaal van het stel aan alle kanten rammelt.

 9. Leo Th. zegt op

  Dat er corruptie voorkomt staat buiten kijf maar bij een ontvoering en afpersing door maar liefst minstens 7 agenten, die gezamenlijk zouden opereren, zet ik mijn ernstige twijfels. Dat de agenten een gouden ketting, na de bewering van de slachtoffers dat het nepgoud betrof, teruggaven is in mijn ogen ook ongeloofwaardig. Als je zoiets overkomt en de ambassade onbereikbaar zou zijn dan neem je zodra je daartoe in staat bent toch direct contact op met de touristpolice. En als dat ook niet lukt dan ga je toch op zoek naar een ander politiebureau om aangifte te doen. Er is niet vermeld of het een individuele reis of een groepsreis betrof, in het laatste geval informeer je natuurlijk direct de reisleiding. Dat de schrik er is wanneer je zoiets zou overkomen kan ik mij levendig voorstellen maar er was voldoende tijd om in ieder geval iets te ondernemen. Nogmaals,afwachten totdat je weer thuis bent en het dan pas melden, klinkt mij ongeloofwaardig in de oren.

  • l.lagemaat zegt op

   In het AD stond dat het 2 backpackers waren op huwelijksreis.

   Verder werd niet vermeld waar in Bangkok en ook niet welke “aanklacht”de agenten aanvoerden.
   In Frankrijk komen op de snelwegen dezelfde situaties voor met nepagenten, dus je hoeft niet ver
   te reizen!
   Soortgelijk verhaal al eens eerder horen voorbij komen in Thailand!

 10. Kees zegt op

  Het verhaal staat ook op AD internet.
  Belgische ambassade gesloten? 24 uur bereikbaar.
  Goud wat geen goud is wordt terug gegooid.
  Geen andere mensen om hun heen?
  En dan nog wel in Bangkok?
  Vragen te over maar geen duidelijkheid.

 11. Pat zegt op

  Ben ik nu helemaal de enige die één erg belangrijk deel mist in dit verhaal??

  Wat is nu de mogelijke aanleiding, de mogelijke oorzaak, de mogelijke reden, waarom dit is gebeurd?

  Dat lief en mooi ogend koppeltje vertelt hun ellendig verhaal maar ze blijven steken in de actie en de vernedering en de corruptie, maar ze reppen met geen woord over de mogelijke motieven!!

  Dit soort van ervaring komt toch nooit totaal uit de lucht gevallen, tenzij het voor 100% nep-agenten waren. Dit zou dan echter voor de publicatie van dit verhaal aan de licht moeten gekomen zijn…

  Ze vertelden de politie dat ze “zoveel geld niet bij hadden”, maar dat is toch geen geloofwaardige boodschap als je totaal onschuldig bent, tenzij, en opnieuw indien het geen echte politiemensen waren.

  In dat geval vind ik de titel van dit verhaal ongelukkig gekozen.

  We weten allemaal dat de politie corrupt is in Thailand, maar verhalen daarover hebben altijd een aanleiding.
  Corruptie is altijd onterecht, maar waar is hier de aanleiding?

  Dit verhaal rammelt dus enorm of is tenminste niet volledig!

 12. Marc zegt op

  Het lijkt met de dag gekker te worden in Thailand…de waarheid van dit verhaal ergens in het midden????

  Zelf een jaar of vijf geleden eens aangehouden met de (huur) auto in Bangkok en had iets verkeerd gedaan, maar weet zelf niet wat. Moest m’n rijbewijs afgeven als ik de boete van THB 2000 niet cash zou betalen. Niet gedaan natuurlijk, maar hem twee flappen van 100 Baht voor de neus gehouden en begonnen met zogenaamd een nummer te bellen. Dat werkte en kon ik plots verder. De THB 200,- heb ik wel over voor een leuk verhaal. Het manneke zag er wel uit als een echte agent; uiteraard niet geprobeerd dit uit te zoeken, want dan zou ik nog verder van huis kunnen geraken.

  • theoS zegt op

   Ik ga niet en heb dat nog nooit gedaan door de knieen voor een Thaise politie dienaar die met 1 of ander verhaal komt. Ben 2x meegenomen naar een politie bureau, 1x vlakbij het Koninklijke Paleis en 1x op Suthisan Rd.. Beide keren geen bekeuring of wat dan ook en kon gewoon naar huis gaan. !x geweigerd te betalen, op expressway en zelf gezegd dan maar naar het bureau, niks gebeurd. Doe ik iets verkeerds, betaal ik de boete maar niet aankomen met 1 of ander slap verhaal.

 13. rentenier zegt op

  Prachtig om te lezen deze verhalen en ervaringen. Het klinkt niet allemaal erg overtuigend maar ik herken het een en ander en zou met een hele reeks ervaringen de lijst kunnen aanvullen. Wat de Thaise politie in het algemeen presteert en representeert is een lacher. Ik ken niet 1 agent die door de Thaise bevolking gerespecteerd wordt.

  • Francois Nang Lae zegt op

   Hoeveel agenten ken je precies?

 14. Willem zegt op

  ik kan Willem Nico enkel maar bijtreden ….. degene die al jaren in Thailand komen (of wonen) of meer dan een toeristische relatie hebben met dit land, weten maar al te goed dat je best ver weg blijft van de Thaise politie (ook als je ze al eens nodig zou hebben) !

 15. Rob Huai Rat zegt op

  Beste Willem Nico ik wilde eerst reageren en een groot aantal argumenten van jouw tegenspreken, maar nadat ik jouw reaktie nog een keer had gelezen besloot ik mij te beperken tot een korte afwijzing. Jouw reaktie staat zo vol vooroordelen dat ik de hele avond nodig zou hebbenom te reageren. Jouw houding is zo negatief dat ik niet begrijp dat je nog in Thailand bent. Er zijn veel agenten in de touristen gebieden en Bangkok die niet deugen, maar om ze allen te vergelijken met NSB-er gaat me veel te ver. Ik kan je verzekeren dat er op het platteland in Thailand veel agenten werken die wel correct handelen en niet besmet zijn door het contact met blanken die zich misdragen en dit afkopen.

 16. Christina zegt op

  Vreemd verhaal je hebt toch geen 40.000 baht op zak. Zeker geen bonnetje gekregen.
  En heeft er niemand wat gezien geen nummer taxi onthouden dat is het eerste wat we doen.
  Welk politie bureau waren ze naar toe gebracht? Kan het niet rijmen.

 17. HansG zegt op

  Nep of geen nep het is in ieder geval een slechte reclame voor Thailand.
  Dit soort nieuws is slecht voor het toerisme.

 18. Sommeil zegt op

  Raar verhaal. Er is nog steeds de tourist police om klacht in te dienen. Alleszins is het verhaal niet kosjer.

 19. Dre zegt op

  Dat verhaaltje rammelt langs alle kanten. Heb daarnet hun relaas gelezen in HLN. Sensatie-zoekers zijn het. Ik citeer ; ….. we werden een uur lang onder druk gezet in een zweterige donkere kamer. …. ????
  Spraken die agenten dan zo goed de Engelse taal om zolang druk uit te oefenen, of sprak da koppeltje goed de Thaise taal om één uur lang de druk te weerstaan???
  Trouwens, de politie op een scooter ??? En plots 7 agenten die opduiken uit het niets ?
  40.000 bath eisen en daarna terug “los” mogen na betalen van 100 bath ???? En dàt verdeeld onder die 8 agenten????
  Een niet goed onderbouwd verhaaltje noem ik dat.
  Beter dat zo’n mensen wegblijven uit Thailand, want ze brengen ernstige schade aan het Thaise imago.

 20. lung addie zegt op

  Ik heb dit verhaal ook gelezen in de krant “Het Laatste Nieuws”. Geloof er geen knijt van. De taalkennis van de Thaise politie, echte of nep, kennende, is het onmogelijk om zo een conversatie, als “toerist” dan nog, met eender wie aan te gaan. Zelfs met een tolk erbij zou het al moeilijk genoeg geweest zijn, en dan nog zonder …..??? Maak dit iemand anders wijs.
  Zonder enige aanleiding, als toerist, zomaar op de beschreven manier opgepakt te worden??? Totaal ongeloofwaardig, zelfs in Thailand. Wat is de bedoeling van dit alles? Een negatief maar sensationeel beeld geven van een belevenis in Thailand? In mijn 20jaar Thailand, eerst als toerist en er reeds verschillende jaren wonende, heb ik zo een situaties nooit meegemaakt. Ik denk eerder: teveel forums, met coboyverhalen gelezen en ook een verhaaltje willen schrijven.

 21. Wilmus zegt op

  Wordt tijd dat iemand misschien van de Thaise ambassade NL/Belgie die 2 gaat anklagen het wordt nu al wereld wijd verspreid.

 22. John zegt op

  De politie in Bangkok rijdt niet op scooters.
  De politie in Bangkok duwt geen arrestanten in taxi’s (politieagenten daar haten taxichauffeurs en omgekeerd).
  In Bangkok zit de politie in grote kantoren, met een groot naambord en overal camera’s. Je bent als corrupte agent totaal bezopen om daar je slachtoffers mee naar toe te nemen.

  Ik durf te wedden dat het gaat om nepagenten en dat de Belgen niet naar een politiebureau zijn gebracht maar naar een gewoon huis (met een “donker hokje”).

 23. Kees zegt op

  John,
  Kijk eens even hoeveel politie er rond rijdt op scoiters/motoren.
  De meeste rijden hier dus op in Bangkok.
  Maar zoals vele lezers heeft er nog niemand gereageerd van de ambassade etc hoe dit verhaal inelkaar zit.
  Het wordt breed opgepikt door de media maar de waarheid van dit item is nergens geverifieerd.
  Opheldering van dit zou een goede oplossing zijn.

 24. Daniël M. zegt op

  Ik geloof het verhaal van dit koppel.

  Het moet erg snel gegaan zijn in het begin. Nepagenten of niet? Kan allebei, want blijkbaar kunnen de agenten zeer korrupt zijn. Toeristen zijn een gemakkelijk doelwit, want ze kennen de rechten in Thailand nauwelijks of niet. Meestal hebben ze nog nooit een politiekantoor gezien. Dus is het niet moeilijk om een nepkantoortje op te richten.

  Wat kun je als koppel doen tegen 7 tegenstanders, als je van de anderen – Thai en toeristen – geen hulp moet verwachten??

  Was er op die plaats veel volk?

  En als de gedupeerden een klacht neerleggen, dan zullen zij dit niet moeten verzinnen, maar wel een gedetailleerde beschrijving moeten geven.

  Helaas – en dat leid ik af uit het verhaal – blijken ze niet naar de toeristenpolitie te zijn geweest. Jammer.

  Hopelijk komt er snel een einde aan dit soort problemen. Anders zijn we weer een droom rijker…

  Ben benieuwd naar het vervolg. Of we dat ooit zullen weten?

 25. Pat zegt op

  We zijn aan het gissen dat het een lieve lust is, maar ik blijf hameren op het zeer verdachte feit dat het koppeltje met geen woord rept over de aanleiding!!!

  Dit is de ontbrekende schakel op basis waarvan ik durf beweren dat ze liegen of tenminste iets verbergen.

  Theoretisch is hun ervaring perfect mogelijk, maar ofwel waren het echte agenten en dan is er altijd (altijd) een aanleiding.
  Hoe dom en banaal en klein ze ook is, zelfs de meest corrupte Thaise agenten zullen altijd een aanleiding zoeken en die lezen we hier niet.

  Ofwel waren het nepagenten (echte gangsters), wat evenzeer mogelijk is en die hebben uiteraard geen aanleiding nodig, maar dan zouden we dat toch ook moeten lezen in hun verhaal.

  Je bent toch verbouwereerd als je in een toeristisch land, dus niet in Mexico of Syrië, plots door gangsters wordt ontvoerd!

  Geef toe, dit soort van gebeurtenissen naar 100% onschuldige mensen (toeristen) komt toch eerder zelden voor in Thailand, tenzij er een grotere context is waarin zij zich hebben verbrand aan iets (zoeken naar drugs, etc.).

  Ik blijf verrast dat ze niets vertellen over de minuten (de uren?) van voor de actie van de (echte) agenten…

 26. Eugenio zegt op

  Zijn er mensen op dit forum die verstand hebben van goud?
  Naar de informatie die ik op internet vind, zijn westerse sieraden vervaardigd van 14 karaats goud.
  Het Thaise goud is 23 karaats (het maximum is 24 karaat). Het westerse goud heeft een andere kleur en zou er (met zijn veel lager goudgehalte, 50%) voor een Thai als nep goud uit kunnen zien.
  Als dit zo zou zijn, maakt dit het verhaal juist een stuk geloofwaardiger.

 27. Chris zegt op

  Reactie van de slachtoffers. Bron HLN

  MAXIME ANSUZANNE

  Lieve mensen,
  wat kwetsten deze reacties mij enorm we zijn helemaal geen mediageil koppel ! We werden tegengehouden na maand zalig rondreizen met de rugzak in thailand we hebben bij verschillende locals geslapen etc.

  Het ging om de electronische sigaret van noel…. wij hebben die overal gebruikt en wisten niet dat hier vijf jaar gevangenisstraf opstond… aub oordeel niet zo gemeen over ons wij houden van thailand in hart en nieren… maar wat er is gebeurt was echt gruwelijk …. ik heb blauwe plekken van het meevoeren was doodsbang… oordeel niet als je ons niet kent, wij zouden onze laatste stuiver weggeven aan de arme thai op straat en zijn gewoon twee verliefde correcte toeristen die ons inzetten voor de dieren .. en alles werd afgenomen ook onze gsm’s dus bellen naar toeristenbureau of ambasade was toen geen optie.

  Ook zochten ze ons op op facebook met onze paspoorten maar al een geluk waren dat niet onze namen. Uren onderhandeling en dreiging …. waarom zouden we zoiets verzinnen we willen gewoon andere toeristen behoeden voor de e – sigaret. Mijn ketting was verstopt ondee mijn schrale sportoutfit en flipfloppers we zagen er allesbehalve rijk uit. Maxime wees aub niet zo gemeen.

  En het was echte politie … jammer genoeg x x x x maar we blijven naar onze vrienden in thailand gaan en vooral blijven reizen pas gewoon op geen e sigaret meenemen x

  Informatie en bron:
  Foto’s: nieuwsblad.be
  Tekst: Redactie
  Bron: nieuwsblad.be


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website