Foto: VARA – NPO

De autistische Martijn is gevonden in Bangkok en naar een ziekenhuis gebracht. Hij was op een busstation, toen een bekende van de familie hem vond. Dat meldt zijn moeder Angeline ten Have. De jongen uit Uden was sinds anderhalve week vermist, nadat hij op het vliegtuig stapte.

Zijn moeder maakte zich ernstig zorgen nadat hij zonder bagage, telefoon, bril en medicijnen met een vliegtuig was vertrokken. Eerder deze week was Martijn nog gezien de luchthaven in Bangkok.

Een bekende van de familie, Arjen Schroevers, die in Thailand is, heeft hem uiteindelijk gevonden. De politie heeft de jongen aangehouden en naar een ziekenhuis gebracht. Maar omdat hij zijn medicijnen dringend nodig heeft gaat zijn moeder die vanuit Nederland brengen.

Martijn was verward toen hij gevonden was en vertelde dat hij niet wist waar hij was en niets kon zien.

De jongen kan als hij terug is in Nederland waarschijnlijk terecht in een in autisme gespecialiseerde kliniek, zegt zijn moeder.

Bron: AD.nl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Autistische Martijn Goorts (24) gevonden bij busstation in Bangkok”

 1. Fransamsterdam zegt op

  Moeten wel heel exotische medicijnen zijn, als ze ze hier in Thailand niet hebben.
  Misschien kunnen ze hem beter op een vliegtuig naar Nederland zetten.

  • peter zegt op

   bedankt voor de tip

 2. NicoB zegt op

  Geweldig nieuws, gelukkig in levende lijve gevonden, onvoorstelbaar dat een bekende van de familie hem kennelijk tegen het lijf liep op een busstation.
  Wel wat merkwaardig, hij weet niet waar hij is, is in Thailand toch met een vliegtuig gearriveerd, hoe kwam hij dan door de paspoort controle en vulde de arrival card in, kan niet lezen, heeft geen bril, hoe dan een ticket geboekt, hoe eten geregeld, hoe contact gehad in het vliegtuig, etc.?
  Helemaal gelijk Frans, moeder die medicijnen naar Thailand komt brengen, terwijl hij in een Thais ziekenhuis verblijft? Nouja, ze zal ook wel de bedoeling hebben hem naar thuis te begeleiden.
  Autistische kinderen kunnen heel onverwacht reageren, hoop dat hij goed terecht komt.
  Hij is in elk geval terecht, gelukkig maar.
  NicoB

 3. erik zegt op

  Ik hoop dat zijn moeder begeleiding heeft gekregen van BuZa of ambassade want je mag niet zomaar pillen Thailand in brengen.

  Deze link heb ik al eens geplaatst en als de pillen volgens lijst 2, 3 of 4 op voorwaarden (max voor een maand) zijn toegestaan moet er een briefje bij van de behandelend arts. Ik vermoed dat de pillen op maat zijn gemaakt.

  http://www.thaiembassy.se/tourism/restricted-medicine


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website