Thailand heeft zijn strenge regels over werkvergunningen voor buitenlanders versoepelt. Een van de belangrijkste wijzigingen is een verlaging van de straffen voor degenen die zonder werkvergunning werken.

Volgens advocatenkantoor Duensing Kippen hoeven buitenlanders die in Thailand werken zonder werkvergunning niet meer te vrezen om naar de gevangenis gestuurd te worden.

Eerder kon de rechter een gevangenisstraf van maximaal 5 jaar of een boete variërend van THB 2.000 tot THB 100.000, of beide, opleggen. Maar nu onder Decreet nr. 2 (artikel 101) is de gevangenisstraf ingetrokken en de boete voor het werken zonder werkvergunning verlaagd van THB 5.000 tot maximaal THB 50.000.

De sancties voor het in dienst hebben van vreemdelingen zonder een werkvergunning zijn ook verlaagd. Dat was THB 400.000 tot THB 800.000 voor elke werknemer zonder een werkvergunning. Maar nu is dat een boete, variërend van THB 10.000 tot THB 100.000 voor elke werknemer in loondienst zonder werkvergunning.

Een andere aanpassing van de wet geldt er voor buitenlanders die vergaderingen, seminars of sportwedstrijden in Thailand bijwonen. Daarvoor was voorheen ook een  werkvergunning nodig. In de praktijk werd daar nauwelijks op gecontroleerd. Deze eis is nu komen te vervallen.

Je vindt een meer gedetailleerde uitleg van de wijzigingen inzake werkvergunningen op de Duensing Kippen-website.

Bron: Thaivisa

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Geen zware straffen meer voor buitenlanders die in Thailand werken zonder werkvergunning”

 1. Cornelis zegt op

  Hierbij de relevante link naar de website van het advocatenkantoor: https://duensingkippen.com/thailandbusinesslawblog/?p=266

 2. RonnyLatPhrao zegt op

  Een goede zaak, misschien hadden ze vrijwilligerswerk, of helpen in de zaak van je partner ook mogen versoepelen, of zelf volledig toelaten.

  Blijft toch oppassen denk ik.
  Wat je zelf denkt dat nu onder de nieuwe wet valt, kunnen ze wel eens heel anders zien.

  Vergeet bovendien niet dat er nog steeds een gepast visum zal nodig zijn dat werken toelaat.
  Met een toeristenvisum, of een visum/verlenging op basis van “Retiremen” (o.a. Non imm O-A) blijft werken verboden, ook voor activiteiten die nu vrijgesteld zijn van een werkvergunning.

 3. rudi claessens zegt op

  Beste , mag je in je eigen tuin werken in Thailand of je buiten gevel herstellen of schilderen ?
  Mvg Rudi


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website