Beste lezers,

Heerst er Zika in Thailand? Ik ben nu 3 weken zwanger en gaan volgende week voor twee weken naar Thailand. Wij reizen daar rond van Bangkok naar Phuket en vervolgens naar Krabi.

Hier in Nederland wordt het reisadvies voor zwangeren afgeraden ivm de Zikamug.

Kunnen jullie mij misschien advies geven over hoe en wat? Anders moeten we onze droomreis helaas gaan annuleren.

Alvast bedankt.

Groetjes Manouk

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Lezersvraag: Ik ben zwanger, hoe zit het met Zika in Thailand?”

 1. Taruud zegt op

  Op de website healthmap.org kun je opzoeken waar besmettelijke ziektes zijn waaronder ook Zika. Ik heb het even opgezocht voor Thailand en er zijn zeker Zika besmettingen gerapporteerd ook bij zwangere vrouwen. Deze website: http://www.healthmap.org/zika/#timeline Kijk er eens goed rond: je kunt er veel details op vinden. De laatste besmetting in Thailand die ik kon vinden was van november 2016 in Bangkok.

 2. Fransamsterdam zegt op

  U weet natuurlijk al lang dat leven in het algemeen, en reizen in het bijzonder, niet zonder risico’s is, dat er aan reizen in de tropen specifieke risico’s zijn verbonden, en dat zwanger reizen ook extra risico’s met zich meebrengt.
  De kans dat het Zikavirus uw leven zal gaan beheersen is zo klein, dat je eigenlijk helemaal nergens meer naar toe kunt als je je daardoor laat leiden.
  Wees extra actief bij de preventie van muggen, smeren met deet, neem een behoorlijk hotel en ga niet in een hutje aan het water overnachten, laat die trekking tocht deze keer dan maar even schieten, en dan is het verder aan u of u het minimale risico wilt accepteren.
  Persoonlijk vind ik het niet onverantwoord om als zwangere vrouw naar Thailand op vakantie te gaan en zou ik zeker niet alleen vanwege het Zikavirus thuisblijven.

 3. Dennis zegt op

  Eh, 3 weken zwanger?

  Wat voor “onderzoek” heb jezelf gedaan? “Wij” zijn weliswaar vaak inwoner van Thailand, maar we zijn geen doktoren (een enkeling daargelaten).

  Waarom ga je niet af op het advies van je huisarts of het RIVM? Zij zullen je ongetwijfeld AFRADEN te gaan. Dat is het officiele advies.

  Droomreis of niet, de gezondheid van moeder en kind gaat boven alles. Die droomreis kun je later ook wel maken. Bangkok, Phuket etc zijn er over een paar jaar ook nog wel.

 4. EDDY zegt op

  Beste…
  Het Zika virus is op het ogenblik geen probleem in Thailand…verzorging is hier goed.
  DUS er is geen enkele reden om niet naar hier te reizen.
  Prachtig Krabi….groet je, ook voor een zwangere vrouw.
  Veel plezier !!!!! Niet annuleren , laat je niet bang maken !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website