Lezersvraag: Mijn zoon van 16 jaar vliegt alleen naar Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
24 april 2016

Beste lezers,

Mijn zoon is 16 jaar en vliegt alleen naar Thailand. Hij wordt opgehaald door zijn 20 jarige zus. Ze reizen na 1 dag door naar Maleisië. Heeft hij wel of geen extra documenten nodig?

Ik hoor het graag.

Hartelijke groet,

Saskia

7 reacties op “Lezersvraag: Mijn zoon van 16 jaar vliegt alleen naar Thailand”

 1. William zegt op

  Zou het niet handiger zijn Saskia, om de betreffende vliegmaatschappij hiervoor te benaderen. Ik denk hierbij ook aan de discussie van vorig week over creditcard betaling bv. en zo zijn er meer beperkingen en zeker voor minderjarigen. Succes.

 2. petra zegt op

  Wat ik weet uit eigen ervaring is dat hij een document moet hebben met handtekening van beide ouders die toestemming geven voor de reis ( gemeente dienst – burgerzaken )
  Ook wordt een copie van het geboorteregister soms gevraagt. Te verkrijgen na betaling bij de gemeente waar hij na geboorte is ingeschreven.

 3. jawel zegt op

  Tenminste een verklaring van de ouders dat zij hem alleen willen laten gaan-dikke kans dat hij anders niet eens een boardingpass krijgt. Hij is toch nog geen 18, dus niet volwassen. Veel airlines (wees eens volledig en denk na voor je wat vraagt) willen hem dan ook in verzekerde aankomst geven bij een tevoren aangemeld iemand.
  Voor de rest, vwb TH en MY-kan best zijn dat daar nog meer regels gelden, al zal dat voor reis 2 minder zijn omdat grote zus erbij is.

 4. Ron zegt op

  Met dit ingevuld en wel geen probleem bij Nederlandse grens, gebruik de Engelstalige zodat je eventueel ook in Thailand kun laten zien.

  https://www.defensie.nl/onderwerpen/reisdocumenten/documenten/formulieren/2014/12/01/aanvraag-toestemming-reizen-met-minderjarige-naar-buitenland

  • Fransamsterdam zegt op

   Dit formulier is voor iemand die met een minderjarige waar hij het gezag niet over heeft naar het buitenland reist. De onderhavige minderjarige jongen reist alléén uit Nederland, dus heeft hier bij het uitreizen van Nederland niets aan.

 5. Fransamsterdam zegt op

  De regels verschillen per luchtvaartmaatschappij en per land.
  In dit geval heeft u te maken met drie landen, te weten Nederland, Thailand en Maleisië, en één of meer (dat blijkt niet uit de vraag) luchtvaartmaatschappijen.
  Het enige advies dat ik u kan geven is om met de ambassades van de desbetreffende landen èn de betrokken luchtvaartmaatschappijen contact op te nemen.

 6. Vincent zegt op

  Ik heb hetzelfde voor met mijn 2 zoons van 10 en 14. Die komen alleen terug van BKK naar BXL.
  Heb de maatschappij (Thai Air) gecontacteerd. Brief laten invullen met toestemming van één van de ouders en naam persoon moeten opgeven wie ze komt ophalen. Begeleiding aangevraagd. Dit kost 50 euro voor beide maar geen promotie mogelijk op tickets van kinderen. Op deze mannier kunnen ze alleen terug met een gerust hart. Het zijn je kinderen !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website