Lezersvraag: Zonder invoerrechten spullen meerdere keren verzenden

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
27 april 2017

Beste lezers,

Bij de belastingdienst – en in het algemeen op internet – is veel informatie beschikbaar over het invoerheffingen bij een internationale verhuizing. Onder bepaalde voorwaarden zijn die heffingen 0,00. Die voorwaarden zijn dan o.a. aanwezigheid van diverse formulieren, maar ook verzenden binnen een jaar na verhuizing.

Omdat ik in Nederland nog een huis heb (staat te koop, maar het schiet nog niet op met de verkoop) overweeg ik om een deel van de spullen daar te laten totdat het huis is verkocht. Dat is niet alleen handig als we er zelf zijn, maar schijnt ook beter te zijn voor de verkoop.

Wat ik echter nergens terug kan vinden, is of het mogelijk is om zonder invoerrechten de spullen in meerdere keren te verzenden. Hoe wordt dat bijvoorbeeld vastgelegd als je twee waardevolle stereosets hebt en er daarvan 1 nu en 1 later wilt versturen, heeft iemand hier ervaring mee?

Groet,

Peter


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Lezersvraag: Zonder invoerrechten spullen meerdere keren verzenden”

 1. Rene zegt op

  E.e.a hangt ook af van de transporteur die de verhuizing doet: Ik heb een aantal jaren geleden Windmill Forwarding uit Den Haag ingehuurd en een gegarandeerd door-to-door tarief Amsterdam – Phuket van ze gekregen. Een zeer redelijk tarief, uitstekende begeleiding en 0,00 baht/euro invoerrechten; keurig.
  Met vriendelijke groet,
  René

  • Wil zegt op

   Ook wij hebben in 2014 van Windmill Forwarding uit Den Haag gebruik gemaakt om onze spullen naar Thailand te verschepen. Wij kunnen niet anders zeggen een klasse bedrijf met hele goede service, uitstekende begeleiding en 0,00 baht/euro invoerrechten. Alles werd netjes op de afgesproken tijd bij ons afgeleverd. Met benamingen kun je natuurlijk een beetje creatief omgaan.

  • DD zegt op

   Ook goede ervaring met Windmill top

 2. Harm zegt op

  Hou er wel rekening mee dat je van alle spullen er maar 1 op 0.0 % tarief kunt invoeren. De 2e stereo set zal dus wel worden belast. Of je dit nu doet in eenmalige zending of verspreid over lanere termijn maakt niet uit. Je kunt wel creatief omgaan met de benamingen van de goederen. B.v. 1 tv en de 2e noem je bewakings monitor de 3e tv noem je een game systeem enz enz.

 3. erik zegt op

  Ik neem aan dat je bedoelt dat je een boedel wilt verhuizen van NL naar TH. Dan zou je hier eens kunnen kijken:

  http://search.customs.go.th:8090/Customs-Eng/HouseholdEffects/HouseholdEffects.jsp?menuNme=HouseHold

 4. alexander zegt op

  Windmill Forwarding perfect door to door


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website