Zijn vuurwapens gemakkelijk verkrijgbaar in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
19 maart 2019

Beste lezers,

Enig tijd terug ging ik met mijn vriendin naar familie in Saraburi. Het was een gezellig samenzijn en na die tijd bracht een familielid ons met zijn auto terug naar het busstation. Eenmaal in de auto opende hij het handschoenenkastje en haalde daar een pistool uit om te laten zien. Ik schrok mij rot en dat tot grote hilariteit van hem en mijn vriendin.

Later op de terugreis in de bus heb ik haar om uitleg gevraagd en haar laten merken dat ik dit niet normaal vond. Volgens haar was er niets aan de hand en hebben veel Thai een pistool in hun auto. Op de vraag waarom, kreeg ik niet echt een antwoord. En op de vraag of hij een vergunning had voor het wapen zij ze: ‘I don’t know’.

Mijn vragen aan de lezers zijn: Is dit normaal? Hebben veel Thai wapens en zijn deze zo gemakkelijk verkrijgbaar in Thailand?

Groet,

Roland

No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Zijn vuurwapens gemakkelijk verkrijgbaar in Thailand?”

 1. Tino Kuis zegt op

  Zo krijg je een wettige vergunning voor het bezit van een wapen: ga naar het gemeentehuis voor een aanvraag.

  https://www.thephuketnews.com/packing-heat-how-to-get-a-gun-in-phuket-55469.php#f7RHXju3dj0FZ9Il.97

  https://www.loc.gov/law/foreign-news/article/thailand-amendments-to-firearms-law/

  Logischerwijs mogen sinds 2017 alleen mensen met de Thaise nationaliteit een wapen bezitten…

  Er schijnen veel plekken te zijn waar je illegaal een vuurwapen kan kopen. Informeer bij de Royal Thai Police..

  Toen ik in 1999 in Thailand kwam wonen, op een huisje ergens in de wildernis, bood een neef van mijn toenmalige echtgenote, een hogere politieambtenaar, aan voor mij een pistool aan te schaffen. Maar 40.000 bath. Ik heb geweigerd. We hadden 5 honden, veel beter. Er gebeuren meer ongelukken met wapens dan dat het beschermd. Maar een pistool is een symbool voor mannelijkheid.

  • Pieter zegt op

   Yep.
   Domme mannelijkheid.
   Vuur trekt vuur, de aanvaller zal sneller zijn.

 2. l.lagemaat zegt op

  Het hebben van een vuurwapen is strafbaar.
  Zelfs het hebben van een kogelvrijvest is niet toegestaan!

  Of je werkelijk zou schieten als verdediging is iets waar best over nagedacht zou kunnen worden!

  • wibar zegt op

   Het is me onduidelijk waar jij dit op baseert en of dit zelfs voor Thailand geldt. Als je de moeite neemt om de 2e link in het bericht boven jou van Tino Kruis te openen en te lezen zie je dat er gewoon wapenvergunningen kunnen worden aangevraagd en verkregen door Thai. Even verderop wordt ook nog eens beschreven waar dat voor is en we hebben het duidelijk dan over privé personen en niet job gerelateerde wapens zoals politie en leger functionarissen. Het verkondigen van een stellige mening zonder enige bron en argumentatie die ook nog eens feitelijk onjuist is vind ik bijzonder aanmatigend.

 3. Leo Th. zegt op

  Een Thaise kennis van mij bezit een rubber plantage in de omgeving van Ubon Ratchathani. Het werk wordt gedaan door zijn zoon en een ingehuurde kracht. Bij een bezoek zag ik 2 jachtgeweren in de hut, die als slaapruimte was bedoeld. Ja, zei mijn kennis, ze zitten hier in the middle of nowhere, de geweren worden gebruikt voor de jacht maar dienen tevens voor bescherming want politie is bij eventueel onraad in geen velden of wegen te bekennen. Geweren zijn in feite overal te koop, zonder registratie of een vergunningaanvraag. Geldt ook voor luchtdrukpistolen, worden openlijk te koop aangeboden en schijnen vrij eenvoudig omgebouwd te kunnen worden. Zonder vergunning mag je een pistool ook in Thailand niet bij je hebben. Maar ik zou automobilisten niet de kost willen geven die er eentje in het handschoenenkastje hebben liggen. Wordt ook weleens op gecontroleerd en om ontdekking te voorkomen zijn er inbouwstations die een geheime bergplaats in de auto voor je fixen. Als reactie daarop beschikt de politie ook over röntgenapparatuur, maar dat is mondjesmaat en de kans op ontdekking is derhalve niet erg groot.

 4. peter zegt op

  Wat ik ooit eens uit een artikel heb mogen vernemen, is dat Thai nog erger zijn dan USA !!
  Er zelfs meer wapens zijn dan in USA !! Ik was flabbergasted
  Indien je een vergunning hebt , mag je zelfs vele wapens bezitten, zolang je de vergunning maar hebt.
  Dus niet eens per wapen geregistreerd.

 5. Erik zegt op

  Zoek eens op internet naar ‘wapens in Thailand’ en dan zie je:

  Doden per 100.000 inwoners Filippijnen 9,2 USA 4,5 en Thailand 3,7. Allemaal teveel natuurlijk, en deze cijfers zijn exclusief doden door oorlogsgeweld of acties van politie tegen criminelen.

  Wil je weten hoeveel wapens er in omloop zijn onder burgers kijk dan hier: Wikipedia, wapenbezit per land; https://tinyurl.com/yxbobt5y Daar zie een opvallend verschil tussen Belgen en Nederlanders…….

  Wapens zonder vergunning kom je overal ter wereld tegen; dat is niet typisch Thais.

 6. teun zegt op

  Kijk even een paar dagen naar het Thaise nieuws en dan weet je hoe het zit. Elke oliebol met een kort lontje heeft een wapen. Want vanuit zijn (meestal) opvoeding moet hij altijd en direct zijn zin krijgen.
  Dat was het wat mij betreft.

 7. Petervz zegt op

  Thailand heeft 1 van het hoogste aantal vuurwapen moorden per hoofd van de bevolking ter wereld. Het antwoord blijk dus inderdaad “ja” te zijn. Vergunningen zijn redelijk eenvoudig te verkrijgen voor Thais en er is een enorme zwarte markt in vuurwapens. Zo verdwijnen er vaak vuurwapens uit politiestations en zelfs uit legerkampen.

 8. rori zegt op

  Mijn schoonmoeder en alle zwagers hebben wapens.

  Hebben allen bedrijf aan huis. Zelf een aantal van de vaste personeelsleden welke op de familie grond wonen hebben ook zaken in huis. Komt regelmatig voor dat men illegaal de familie teak bomen om aan het zagen is of op de durian en ander redelijk kostbaar fruit aast.

  Hebben hier meegemaakt dat er twee van de familieolifanten zijn doodgeschoten. Is nu een 5 tal jaren geleden.
  Op het dorp gebeurt hier eigenlijk nooit iets maar als ik 500 meter of meer uit het dorp ben zit men echt in niemandsland en er zijn gebieden vooral waar veel hout staat kun je beter ‘s-nachts niet komen.
  Als je dan toch in zo een buitengebied woont zul he eigenlijk wel moeten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website