Beste lezers,

Mijn Thaise vriend moet nog tot mei 2024 zijn dienstplicht vervullen in Thailand. Na deze periode wil hij graag aan het werk gaan. Hij overweegt een baan te zoeken, en hoewel hij ervan droomt om in het buitenland te werken, zou ik hem liever helpen met het vinden van een goede baan in Thailand zelf. Dat lijkt me beter dan een baan in het buitenland.

Als senior software engineer bij een ziekenhuis in België vraag ik me af of er Belgische of Nederlandse ziekenhuizen in Thailand zijn die vacatures hebben voor Thaise mensen, zelfs zonder diploma in de zorgsector? Ik denk hierbij aan functies zoals schoonmaak, keukenpersoneel en dergelijke. Of misschien is er een mogelijkheid voor hem om een opleiding te volgen voor een bepaalde functie?

Hoe kan ik contact opnemen met dergelijke Belgische of Nederlandse ziekenhuizen in Thailand?

De reden dat ik dit doe, is omdat ik graag mensen help. Ik ben zelf ook vrijwilliger bij een stichting. Wie weet wil ik over acht jaar naar Thailand emigreren, en dan zou ik ook iets kunnen betekenen in een Thais ziekenhuis. Ik ben bereid alles te doen om mijn Thaise vriend aan een goede baan te helpen.

Met vriendelijke groeten,

Stefan

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

3 reacties op “Zijn er Belgische of Nederlandse ziekenhuizen in Thailand zijn die vacatures hebben voor Thaise mensen?”

 1. Je bedoeling om iemand te helpen waardeer ik. Maar denk nog eens goed na over je vraag. Zijn er Nederland of Belgie, Thaise ziekenhuizen? Nee, he. Andersom ook niet, hoor. En waarom kan je vriend niet in een Thais ziekenhuis werken, dat is toch veel logischer en ook gemakkelijker voor hem omdat er dan geen taalbarrière is?

 2. Erik Kuijpers zegt op

  Stefan, een opleiding volgen kan natuurlijk in Thailand. Hij is Thai dus heeft daar geen taalprobleem maar hij zal moeten wonen en eten en als hij geen baan heeft zal iemand hem daarin moeten bijstaan.

  Studie is een voorschot op zijn toekomst; ik denk dat je ook in Thailand zonder diploma minder goed aan de bak komt. Je hele leven als schoonmaker of keukenhulp werken lijkt me ook niet ideaal; Engels is daarnaast een must als je internationaal een baan wilt krijgen.

  Adviseer hem in die zin en onderzoek hoe hij aan een inkomen komt tijdens die studie via werk of middels een bijdrage van familie of partner.

 3. PEER zegt op

  Beste Stefan,
  Dat is ‘n Nobel streven, om je Thaise vriend te helpen.
  Maar lijkt het niet verstandig dat je investeert in ‘n opleiding voor hem.
  Ik bedoel dus niet als schoonmaker of corveeër!
  En hopelijk spreekt hij al Engels, dan kan hij evt ook in de toeristensector aan de gang.
  Daar kan hij zelfs in z’n diensttijd al aan beginnen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website