Lezersvraag: Zelf reizen door Thailand, wie heeft tips?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
29 juli 2014

Beste lezers,

Mijn vrouw en ik hebben 2 keer met Kras een rondreis gedaan en willen nu zelf gaan reizen in Thailand. We vliegen naar Chang Mai om daar wat dingen te bezoeken. Daarna willen we naar Si Chiang Mai en dan naar Khao Yai, daarna eigenlijk nog naar Koh Chang en dan vanaf Bangkok weer naar Amsterdam. We hebben 3 weken.

De vraag is nu rijden er tussen deze bestemmingen bussen en/of treinen, en is deze reis een beetje haalbaar in 3 weken. Alle tips zijn welkom.

Alvast bedankt.

Groet,

Rob en Yvonne

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Lezersvraag: Zelf reizen door Thailand, wie heeft tips?”

 1. erik zegt op

  Ik neem aan dat je Si Chiang Mai bedoelt in de provincie Nongkhai ?

  Er is een snelbus van Chiang Mai naar Udon Thani en die komt door Loei; misschien is er wel een bus Chiang Mai naar Loei sec.

  In Loei moet een bus staan naar Nongkhai en die komt door Si C.M. En anders reis je naar Udon en probeert op de snelbus Bangkok naar Si C.M. te stappen.

  Daarna naar Khao Yai. Je kunt in Si C.M. op de snelbus naar Bangkok stappen en er in de regio Khorat uitgaan. Met het traject daarna kan ik je niet helpen.

 2. Jeroen zegt op

  Ik zou, mits je een rijbewijs hebt, een auto huren. Buiten Bangkok is het ontspannen rijden in Thailand. De wegen zijn in het algemeen goed en het verkeer is veel rustiger dan je in Nederland gewend bent. Je moet wel links rijden, maar daar wen je snel aan. Bijna alle huurauto’s zijn uitgerust met een automaat. Het grote voordeel is dat je minder tijd kwijt bent aan reizen en je op plaatsen komt waar je met het openbaar vervoer niet zo gemakkelijk komt. Echt een aanrader.

  Ik reis al jaren op deze manier door Thailand en dat bevalt prima. Mijn vader van 75 jaar heeft vorig jaar ook voor het eerst een auto gehuurd in Thailand. Dat beviel hem zo goed dat hij volgend jaar weer gaat.

  • Rob zegt op

   Hallo,
   We vliegen op Chiang Mai en willen daarvandaan naar Si Chiang Mai en daarvandaan naar Khao Yai.
   En dan nog naar een strand op bijv. Koh Chang.
   Dit zijn de hoofdpunten die we willen bezoeken, alles wat we er tussen tegenkomen is meegenomen.
   Als we een auto in Chiang Mai huren kunnen we die dan ook ergens anders inleveren, want heen en weer naar Chiang Mai is geen optie.
   Gr,
   Rob

   • François zegt op

    Dat hangt af van de verhuurder. Dat moet je dus checken voordat je ergens een auto huurt.

 3. François zegt op

  Wij hebben in 2009 een rondreis met het openbaar vervoer gemaakt, onder meer ook naar Chiang Mai en Khao Yai. Met de bus reizen gaat prima en is niet duur. Op de busstations is het meestal geen enkel probleem om informatie over de juiste route en de juiste bus te krijgen.

  Dit jaar hebben we voor het eerst een auto gehuurd. Dat heeft weer als voordeel dat je helemaal je eigen gang kunt gaan. Ik had een ZuidOostAzië-kaart op mijn tomtom gekocht en die leidde ons feilloos naar waar we wezen wilden. En zoals Jeroen al schreef: autorijden in Thailand is prima te doen.

  Reizen met de bus biedt zeker een extra dimensie aan je reis. Je wordt als het ware gedwongen te communiceren met de Thai om op de juiste bestemming te komen en je over te geven aan al die onverwachte gebeurtenissen als omrijden, stoppen om iets te repareren, wachten totdat iemand een bakfietslading aan groente en fruit op het dak heeft geladen (en later weer wachten tot ie alles er weer af heeft gehaald). Echt waard om allemaal eens mee te maken. Ik zou het zeker een keer doen.

 4. Rob zegt op

  Hallo,
  We hebben de reis alweer iets aangepast.
  We willen 31 januari van Chiang Mai naar Nong Khai om daarvandaan een paar dagen naar Vientiane in Laos te gaan en dan daarna naar Khao Yai.
  Alle tips zijn welkom.
  Alvast bedankt
  gr,
  Rob


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website