Beste lezers,

Ik heb een vraag over loonbelasting.

Ik woon meer dan een jaar in Thailand. Heb mij begin 2014 laten uitschrijven uit Nederland. Momenteel heb ik een WIA uitkering, met een tijdelijk overbruggingspensioen. Nu betaal ik nog steeds loonbelasting in Nederland.

Ik heb al gezocht in het belastingdossier van Thailandblog, maar ik kon niet vinden of het juist is dat ik loonbelasting blijf betalen?

In november 2015 ga ik AOW ontvangen plus mijn pensioen. Veranderd er dan iets ten opzichte van de inhoudingen?

Met vriendelijk groet,

Robert


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Ik woon in Thailand maar betaal nog loonbelasting in Nederland is dat juist?”

 1. Johnny Camel zegt op

  Over een WIA en WAO moet je ten allertijden een loonheffing betalen, over een Privat Pensioen kun je vrijstelling vragen, daar je niet meer in Nederland woont. Uiteraard moet je dat kunnen bewijzen, door middel van je Visa en eventuele Gele Boekje! Die ontheffing vervalt na 5 Jaar en moet dan weer opnieuw aangevraagd worden! Let op! De zorgpremie vervalt, je dient jezelf te verzekeren in Thailand! Ik wens je veel sukses!
  P.S. Laat die ontheffing eventueel door een Belastingconsulent in Nederland doen, daar zij bekend zijn bij de belastingdienst.

 2. tonymarony zegt op

  Robert je zegt ik ben uigeschreven uit Nederland en heb je ook contact met de belastingdienst Heerlen gehad want daar moet je zijn als je hier woont om vrijstelling aan te vragen .

 3. theo hua hin zegt op

  Moet je niet gewoon heel gelukkig zijn met al die uitkeringen en niet verder zeuren? Wow.

 4. Ruud Vorster zegt op

  Opgezocht..QUOTE:U vraagt de WIA-uitkering aan als u bijna 2 jaar (104 weken) ziek bent, en u daardoor 65% of minder kunt verdienen van uw oude loon .Bij de WIA geldt dat u zoveel werkt als u kunt .
  UNQUOTE: Wat doet U in Thailand ? Profiteren van ons belastinggeld zo te zien !?
  .

 5. Robert zegt op

  Theo,de vraag was niet of ik daar gelukkig mee ben,maar hoehet zit met de loonbelasting.ten eerste heb ik gewerkt voor mijn pensioen,en ten tweede mag je gerust ruilen met mij met een WIA uitkering,als je daar de betekenis van weet ,vraag ik mij wel af.je hoeft niet gelukkig te zijn met een WIA,verder zeur ik niet ,maar stel een vraag.ik vraag mij af wie hier de zeurpiet is.graag bij de vraag blijven.

 6. Evert van der Weide zegt op

  Robert, op de website van de belastingdienst kun je formulieren vinden, waarmee je vrijstelling vraagt voor de sociale verzekeringen, die vaak in de belasting verwerkt zitten. Aanvragen en wie weet?

 7. NicoB zegt op

  Over Aow nog geen reaktie gezien, daarover betaal je àltijd belasting in Nederland conform het Belasting Verdrag Thailand-Nederland, ook als je in NL bent uitgeschreven en permanent in Thailand woont.
  NicoB

 8. Evert zegt op

  Nico, ik betwijfel dat. In Frankrijk is de belastingheffing aan Frankrijk toegewezen en ik denk dat dit in Thailand eveneens het geval is inzake het verdrag.

  • NicoB zegt op

   Evert, de vraagsteller woont in Thailand en geeft aan in NL uitgeschreven te zijn.
   Hoe het met Frankrijk zit weet ik niet, dat is om te beginnen een EU land en met elk ander land kan NL andere afspraken maken of gemaakt hebben, maar goed, wat ik wel heel zeker weet, het heffingsrecht over de Aow is volgens het Verdrag Thailand – Nederland voorbehouden aan Nederland, geen enkele twijfel aan!
   NicoB

 9. Evert zegt op

  Nico, voor het ABP pensioen geldt dat zeker, maar voor de AOW zou ik dat nog even goed uitzoeken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website