Beste lezers,

Wij gaan volgende maand naar Thailand en zijn bezig met het plannen van de reis. We willen ook graag een olifantenopvang bezoeken, maar absoluut geen commerciële toestanden waar olifantenritjes worden aangeboden of shows met schilderende olifanten.

Kan iemand een tip geven voor een ‘normaal’ opvangkamp waar je de olifanten kan zien en eventueel mag voeren. Bestaat deze op Koh Samui of in de buurt van Pattaya? Of moet je daarvoor in het Noorden zijn?

Graag de naam en ongeveer de locatie of andere tips.

Groet,

Els

No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Wij willen in Thailand een olifantenopvang bezoeken (niet-commercieel)”

 1. A.M. Buter zegt op

  Mijn advies: Ga naar WFFT. (Wildlife Friends Foundation of Thailand) https://www.wfft.org, opgericht door de Nederlander Edwin Wiek. Hij vangt daar aziatische dieren op uit bijvoorbeeld de toeristen industrie. Op een zeer groot terein worden olifanten, gibbons beren en binnenkort tijgers opgevangen. Dit laatste gebeurd in samenwerking met stichting leeuw in Anna Paulowna (https://www.stichtingleeuw.nl).
  Je kunt er een soort workshop doen voor een hele of halve dag. Ook is er ophaal mogelijkheid van af Bangkok en diverse andere plaatsen. Hieronder het adres.

  Wildlife Friends Foundation Thailand (WFFT)
  108 Moo 6, Tambon Tha Mai Ruak, Amphoe Tha Yang, Chang Wat Phetchaburi 76130, Thailand

  • Han zegt op

   Ben ik ook geweest, die hebben het hart op de juiste plaats voor de dieren.

  • Rick zegt op

   Ook ik zou gaan voor de “Wildlife Friends Foundation” in de omgeving van Cha Am. Ik heb ruime ervaringen met ” Elephant Nature Park ” (Chiang Mai) wat erg commercieel is en ” Elephant Valley” ( Chiang Rai) wat zo een beetje in dezelfde categorie valt als de “Wildlife Friends Foundation” maar heeft gewoon veel minder te bieden.

   Veel plezier in ieder geval,

   Gr. Rick.

 2. Marijke. zegt op

  Ik weet dat er in de omgeving van changmai een opvang centrum is.De mevrouw die het opgezet heeft heet lek.Misschien kan je het op internet vinden.Ik wil er zelf ook nog graag een keer naar toe.Ze was verleden week toevallig ook op tv te zien in de serie wild thailand.Zij doet veel goed werk ze verzorgd gewonde olifanten .Natuurlijk komen er meerdere tieristen het centrum tegen betaling bezoeken maar het geld komt ten goede aan de diere.Succes en een super vaksntie in een heerlijk land met vriendelijke mensen.Wij gaan er ieder haar heen al 12 jaar altijd in changmai daar vinden wij het heerlijk.

  • Helena zegt op

   Zijn daar ook geweest ,zij verzorgen dieren die gekwetst zijn .Ge ziet ze ook staan of liggen .Indien je daar iets koopt gaat het zeker naar de dieren

   • rori zegt op

    Ja op de hoofdweg van Chiangmai naar Lampang dan aan de linkerkant. Brengen daar olifanten terug naar de natuur. Vragen wel entree maar is een schijntje. Zieke dieren worden daar behandelt engenezen. vragen entree om mee te helpen in de kosten

 3. Philip zegt op

  Gisteren een repotage gezien op VTRNu over nee nederlandse die het opneemt voor de olifanten in Thailand en een soort reservaat heeft gesticht.
  Misschien eens de moeite om te bekijken, ik veronderstel wel dat ze het goed meent.

  https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/helden-van-de-wildernis/1/helden-van-de-wildernis-s1a2/

  grt Philip

  • timker zegt op

   “Held van de Wildernis” Antoinne van de Water is inmiddels verhuisd naar Zuid Afrika. Ze was in Thailand verbonden aan de het olifanten centrum in Chiang Mai, maar is daarna bezig geweest met het conflict olifant/mens in Thailand en nu dus in ZAF. Ook in het zuiden van Thailand is een olifanten opvang centrum.

 4. Daniel zegt op

  https://www.samuielephantsanctuary.org/

 5. Monique zegt op

  Een leuke reis plannen is Khao Sok, waar je olifanten kunt wassen lees dit maar eens. https://www.globehopper.nl/activiteit/elephant-hills/
  Vervolgens een paar dagen Khanom om de bijzondere roze dolfijnen te spotten onder andere en dan met de (auto) ferry daarvandaan naar Koh Samui (90 minuten varen).

 6. sjeng zegt op

  Deze is op Samui, heb begrepen dat dit een echte en goede opvang is https://www.samuielephantsanctuary.org/

 7. rori zegt op

  Naar de olifanten rehab in LAMPANG. Vragen wel entree maar hun helpen olifanten terug naar de natuur. Overdag verzorgen en savonds na 16.00 uur de olifanten de jungle in.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website